niko2003 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Jeśli tak zrozumiałeś metaforę, to przeczytaj jutro jeszcze raz. Nie pisze więcej bo dostane procenty i przy okazji przybij piątkę "Wodnikowi" <_< . Po jutrze przetestuje ramiki i wkleje na mojej osobistej stronie (czytaj osiedlowej) i dam linka wam do poczytania. Tutaj będziemy jedynie linkować do innych stron (po co wklejać dwa razy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Moje pamięci u kumpla na am2 i 2,2v pokazały coś takiego: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 550Mhz 4-4-4-12 ?? :blink: Niezle, w Dualu ile poszly, bo widze ze single ? No i przetestuj czyms konkretnym, np. Orthosem, bo ten Windowsowy MemTest to wiesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) Moje pamięci u kumpla na am2 i 2,2v pokazały coś takiego:Powiem tak używa brisbanea na mnożniku połówkowym.Wersja cpuz 1.40 źle pokazuje taktowanie pamięci.Czyli jest mniej jak 1100 najnowsza wersja cpuz 1.41 pokaże dobrze taktowanie pamięci Edytowane 5 Września 2007 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 O kurcze, to mnie zaskoczyliście, z am2 mam niewiele wspólnego tak więc hmm, jak będzie okazja coś się jeszcze u kumpla sprawdzi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Aaaa widzisz, zapomnialem o tym, a sam niedawno mialem Brisbane. Dokladnie tak bylo. Pamietam, ze Everest pokazywal prawdziwe taktowanie. Np. Everest 333Mhz, a CPU-Z 378Mhz. Mozna bylo niezle waly robic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Po jutrze przetestuje ramiki i wkleje na mojej osobistej stronie (czytaj osiedlowej) i dam linka wam do poczytania. Tutaj będziemy jedynie linkować do innych stron (po co wklejać dwa razy).I gdzie ten test? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dede Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Otóż, chciałbym zakupić sobie 2x1gb 667mhz... Do tej pory miałem na oku Kingstona, lecz czy nie lepiej kupić Kingmax'y ? oto komentarz z proline: "Świetna pamięć przy standardowych timingach (5-5-5-15) i napięciu 2.2V poszła na 667@1000 :) ...ale aktualnie chodzi na 4-4-4-11 & 667@872 (niestety procek x2 3800 nie pozwala na więcej :/ ;) )" Więc kingmax vs. kingston 667mhz... oczywiście zależy mi na wysokim OC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 kingmax na 1.9v zrobi to co inne kostki na 2.2v aczkolwiek 6na jakieś super oc (powyżej 1200mhz) nie licz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dede Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 O 1200mhz nie myślałem nawet ;) Oczywiście mówimy o kościach 667mhz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 spójrz w mojego siga to na timingach 5 5 5 16, na napieciu 1.9v pamiątki w miarę chłodne, latają tez na 1156mhz ,ale na wyższym napięciu co mi nie bardzo pasuje, bo nie chcę dodatkowego nawiewu na nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 a Kingmax 1GB DDR2 667Mhz CL5 za 99zł w proline :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dede Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Jeśli zamówie dwie takie kości jak podał wyżej Naxt to będą bez problemu działać w dualu ? Bo na proline nie znalazłem tych pamięci w dualu 2x1gb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Praktycznie kazda kosc jaka zmieszasz bedzie dzialac w Dualu. Co do Kingmaxa, to ja jestem bardzo zadowolony. Mam teraz ustawione 500Mhz 5-5-5-15 na 1,9V i smigaja jak zloto, na bank poszly by wiecej, ale poprostu tyle mi pasuje z procem. Wczoraj sobie na szybko puscilem na 450Mhz 4-4-4-12 2,0V i smigaly jak zloto. Mowie oczywiscie o wersji 1066Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Ja kupilem 1066tki na Prolinie. Kupilem 2 sztuki nie w dualu bo takowych nie ma. Co sie okazalo? Ze moje kosci maja numery konczonce sie na *****70 a druga *****72, gdzie * to jakis tam numer powtarzajacy sie w obu egzemplarzach. Czyli wniosek z tego taki, ze prawie trafilem jak w dualu, poniewaz w dualu sa 2 kosci wyprodukowane zaraz po sobie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witto Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Również kupiłem 2 szt Kingmaxów 1066 i mam mały problem z nimi, choć niewiem czy to nie płyta.... ale do rzeczy: pamięci śmigają spokojnie prz 4/4/4/12 800MHz 1,8v dalej dochodze do 1056 przy 5/5/5/16 i 2,2v jest ok ale daje 1066 i nawet 2,5v nie pomaga !! próbowałem różnych dzielników, zmiany praktycznie wszystkich timingów, napięcia mostków i dalej kibel, komp albo nie wstaje na 1066 albo po chwili zwiecha..... mam wrażenie że to jakieś chimery płyty... choć FSB osiąga blisko 500MHz, 490stabilne więcej nie testowałem z braku czasu, macie jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dede Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 (edytowane) A ma ktoś te Kingmax'y 667mhz lub 800 ? Jak one sie kręcą ? EDIT: Czy może lepiej A-data? Edytowane 19 Września 2007 przez dede Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Witto - wina timingow. Pobaw sie alfami. Mialem taki sam problem. Na 1066MHz mi smigaly na 2.1V no i nawet 2V jak sie nie myle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 (edytowane) A ma ktoś te Kingmax'y 667mhz lub 800 ? Jak one sie kręcą ? EDIT: Czy może lepiej A-data? Złozyłem zamówienie na te A-Data. Jak mam rozumieć stwierdzenie: "Status: Na zamówienie" tj. że nie mają na sklepie w magazynie ale są dostępne u dystrybutora i szybko ściągną ? Ktoś kupował w tym sklepie ? A co do tematowych Kingmaów to podbijanie napięcia w granicach 2,3-2,6V (z nawiewem) coś daje ? Bo z tego co widzę to większość tu leci na CL5 i niskie napięcia 2-2,1V <_< Edytowane 20 Września 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erupl Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Złozyłem zamówienie na te A-Data. Jak mam rozumieć stwierdzenie: "Status: Na zamówienie" tj. że nie mają na sklepie w magazynie ale są dostępne u dystrybutora i szybko ściągną ? Ktoś kupował w tym sklepie ? A co do tematowych Kingmaów to podbijanie napięcia w granicach 2,3-2,6V (z nawiewem) coś daje ? Bo z tego co widzę to większość tu leci na CL5 i niskie napięcia 2-2,1V <_< Ten sklep nie ma na stanie własnego towaru oni kupują za pieniądze klientów (nie istnieje możliwość wysyłki za pobraniem), jednak to dotyczy towarów posiadających status "Dostępny", ponadto ciężko się do nich dodzwonić, natomiast jeżeli towar posiada status "Na zamówienie" oznacza to że hutownia z której mają ofertę danego towaru posida taki status na daną pozycię w swojej ofercie interaktywnej. Na towar posiadający status "Dostępny" trzeba czekać od kilku do kilkunastu dni, przynajmniej tak było w moim przypadku. Radzę się zapoznać z opiniami o tym sklepie: http://opineo.pl/index.php?sklep=547 Reasumując sklep oferuje towar którego nie posiada na stanie przez co czas realizacji każdego zamówienia jest wydłużony. Czyli jeżeli wyrazimy chęć zakupu towaru posiadającego status "Dostępny" będziemy zmuszeni dokonać przelewu, dopiero w momencie kiedy na konto firmy wpłynie przelew złoży ona zamówienie za nasze pieniądze u swojego dostawcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Z tego co ja wyczytalem to to jest sklep sklepów. Rozne sklepy tam zamieszczaja swoje czesci w okazyjnych cenach. Co prawda wiele rzeczy maja najtaniej, ale nie kupowalem tam bo nie wiedzialem kiedy bede je mial, a jak juz cos zamawiam to chce miec next day :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erupl Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Z tego co ja wyczytalem to to jest sklep sklepów. Rozne sklepy tam zamieszczaja swoje czesci w okazyjnych cenach. Co prawda wiele rzeczy maja najtaniej, ale nie kupowalem tam bo nie wiedzialem kiedy bede je mial, a jak juz cos zamawiam to chce miec next day :D To źle wycztałeś to nie jest "sklep sklepów" aczkolwiek można z nimi nawiązać współpracę i dostać własną subdomenę w domenie ulubione.pl np kazio.ulubiony.pl lecz nie zmienia to faktu, że ulubiony.pl to oddzielny sklep internetowy. Oni poprostu zamierzali wytworzyć piramidę sklepową, jednak im to narazie chyba jakoś nie za bardo wychodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Gdyby kogos to interesowalo to obecnie te pamieci sprzedawane sa z ta fioletowa kostka ;) Przynajmniej w Krakowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Nie denerwuj mnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Moj nowy zakup :) Do tego MSI P35 i bedzie zabawa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Do tego MSI P35 i bedzie zabawa :)Daj znać jak chodzą bo moje patrioty chyba .......... w kosmos. 910 to max stabilne (2,3-5-5-5-16) a potrzebuję coś co do 1100 będzie chodziło ok na tej płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 kurcze chyba sobie zrobię różowe kosteczki z modeliny i nakleję je na moduły co by bardziej pro wygladały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 (edytowane) Pinki, w którym Proline je kupowałeś? Na Armii Krajowej czy na Krowoderskiej? I jeszcze jedno, zobacz czy w zakładce SPD masz ustawienia dla 533. Moje tego nie maja i trochę mnie to niepokoi. Edytowane 1 Października 2007 przez deonet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Ja nie mam do 533 ;) mam do 400, nie martw sie, to tylko info dla plyt glownych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Na Krowoderskiej. Kompa bede skladal pewnie w srode wiec do konca tygodnia powinny byc jakies wstepne rezultaty OC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...