JROX Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 (edytowane) Dobra, latają już na 1120, a nawet na 1150, ale jedynie na 266/800 czyli chyba 2:3... A chciałbym żeby latały na 333/800, albo nawet na 333/667 Taki mam teraz ustawienia: » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - " " >CPU Feature: Thermal Management Control.......... - Enabled PPM(EIST) Mode...................... - Disabled Limit CPUID MaxVal.................. - Disabled CIE Function........................ - Auto Execute Disable Bit................. - Enabled Virtualization Technology........... - Enabled Core Multi-Processing............... - Enabled >DRAM Timing: Enhance Data transmitting........... - Fast Enhance Addressing.................. - Fast T2 Dispatch......................... - Auto >Clock Setting Fine Delay Press Enter: Tfine Item Value Degree............ - 120ps Ch1 Clock Crossing Setting......... - More Aggressive DIMM1 Clock Fine Delay............. - Current[89ps] DIMM2 Clock Fine Delay............. - Current[489ps] Ch1 ControlFine Delay.............. - Current[801ps] Ch1 ControlFine Delay.............. - Current[545ps] Ch2 Clock Crossing Setting......... - More Aggressive DIMM3 Clock Fine Delay............. - Current[89ps] DIMM4 Clock Fine Delay............. - Current[545ps] Ch2 ControlFine Delay.............. - Current[801ps] Ch2 ControlFine Delay.............. - Current[489ps] Ch1 Ch2 Common Clock Setting....... - More Aggressive Ch1 RDCAS GNT-Chip Delay........... - Auto Ch1 WRCAS GNT-Chip Delay........... - Auto Ch1 Command To CS Delay............ - Auto Ch2 RDCAS GNT-Chip Delay........... - Auto Ch2 WRCAS GNT-Chip Delay........... - Auto Ch2 Command To CS Delay............ - Auto CAS Latency Time (tCL).............. - 5 RAS# to CAS# Delay (tRCD)........... - 5 RAS# Precharge (tRP)................ - 5 Precharge Delay (tRAS).............. - 15 All Precharge to Act................ - 5 REF to ACT Delay (tRFC)............. -52 Performance Level................... - Auto >Read delay phase adjust Press Enter: - tu mam wszystko Auto MCH ODT Latency..................... - 2 Write to PRE Delay (tWR)............ - 15 Rank Write to Read (tWTR)........... - 15 ACT to ACT Delay (tRRD)............. - 5 Read to Write Delay (tRDWR)......... - 8 Ranks Write to Write (tWRWR)........ - Auto Ranks Read to Read (tRDRD).......... - Auto Ranks Write to Read (tWRRD)......... - Auto Read CAS# Precharge (tRTP).......... - 5 ALL PRE to Refresh.................. - 5 >Voltage Settings: CPU VID Control..................... - Auto CPU VID Special Add................. - Auto DRAM Voltage Control................ - 2.05v SB 1.05V Voltage.................... - 1.070v SB Core/CPU PLL Voltage............. - 1.55v NB Core Voltage..................... - 1.41v CPU VTT Voltage..................... - 1.2 Vcore Droop Control................. - Disabled Clockgen Voltage Control............ - 3.45v GTL+ Buffers Strength............... - Strong Host Slew Rate...................... - Weak GTL REF Voltage Control............. - Disabled Genie BIOS Settings: Exist Setup Shutdown................ - Mode 2 Shutdown after AC loss.............. - Disabled O.C. Retry fail counter............. - 0 CPU Clock Ratio Unlock.............. - Enabled CPU Clock Ratio..................... - xxx CPU N/2 Rato........................ - Disabled Target CPU Clock.................... - xxx CPU Clock........................... - xxx Boot Up Clock....................... - Auto DRAM Speed.......................... - 266/800 Target DRAM Speed................... - 1120 PCIE Clock.......................... - 100Mhz PCIE Slot Config.................... - 1x 1x CPU Spread Spectrum................. - Disabled PCIE Spread Spectrum................ - Disabled SATA Spread Spectrum................ - Disabled Ma ktoś jakiś pomysł co pozmieniać? Chciałbym procka ustawić na ponad 4Ghz z pamięciami chociaż na tych 1120mhz... Edytowane 1 Lipca 2008 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) Dobra ustawiłem sobie na test 450*2,5 czyli 1125MHz no i działają sobie te pamięci , napięcie zapodałem +0,3 czyli 2.1 i teraz podajecie mi najniższe ustawienie na jakich Wam działa przy tej częstotliwośći , najlepiej screen z CPU-Z i MEMSET 3.3. Edytowane 4 Lipca 2008 przez Hans15336 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fesseme Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 witam chcialbym sie dowiedziec czy ktos montowal w swoim kompie 4x1gb wlasnie tych pamieci i jak to wyglada w praktyce gdyz dwoch moich znajomochych zamontowalo sobie 4x1gb i nie wiadomo dlaczewgo zjadlo im prawie 700mb i nie jest to wina xp bo wszyscy leca na viscie czy z tymi pamieciami jest podobnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Satchboogie Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Fesseme to nie jest wina kosci pamieci tylko przestrzeni adresowej 32 bitowych systemów... które widzą tylko w porywacg do 3.25/3.5 GB max... rozwiązaniem jest platforma 64 bitowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Złożyłem budżetowy zestaw na 775 właśnie z Kingmaxami 2x1gb. Ram spisuje się znakomicie 1002 5-5-5-18 na 1.8V zrobił od ręki bez żadnych problemów. Wczoraj złożyłem kompa także na więcej się na razie nie bawiłem. Najważniejsze, że nie blokują o/c procka, działają stabilnie na niskim V i są tanie jak na swoje możliwości, za te pieniądze nic tylko brać garściami :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Mam pytanie co do tych pamięci...Kręcił ktoś nimi na AMD? Chodzi mi o to czy nie ma problemu na pełnym mnożniku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Witajcie zakupiłem owe pamięci i mam problem z ustawieniem ich na 1000mhz nawet 2v nie pomagają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Witajcie zakupiłem owe pamięci i mam problem z ustawieniem ich na 1000mhz nawet 2v nie pomagają Co to znaczy nawet na 2V ??? Daj im 2,05V ustaw 5-5-5-18 reszta na auto i zobacz wtedy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Witajcie zakupiłem owe pamięci i mam problem z ustawieniem ich na 1000mhz nawet 2v nie pomagają Duzo zalezy od plyty glownej. Na EVGA 650i mi lataly 1100Mhz 5-5-5-15 2,0V, kiedy na MSI Neo2-FiR nie chcialy zrobic stabilnie 900Mhz. Rozwiazaniem jest pobawienie sie alphami i ostatnim timingiem. Trzeba dac 5-5-5-18 i pozniej w alphach jakis taki co duzy jest, na 52 (nie pamietam nazwy). Pomoglo odrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) U mnie lataja w dualu na 1066MHz na 2,1V i nawet nie sa cieple. Pojedynczo wyrabiaja bez problemu po 1100MHz, ale w dualu nie chca. Timingi mam na 5-5-5-15. DziubekR1, napisz jaki to timing ("ten duzy"), bo ja nie widze u siebie takiego w ktorym moglbym przestawic na 52 (mowa oczywiscie o alphach). Tak btw. porownywal ktos jak to sie ma w zestawieniu z Aeneon'ami X-Tune? EDIT: Juz znalazlem, to tRFC. Edytowane 19 Lipca 2008 przez JaQs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Czy moglby ktos podac jakie timingi ustawic najlepiej zeby wyciagnac wiecej na AM2? Sytuacja jest taka, ze przy HTT 280 czyli taktowanie pamieci wynosi 1064MHz wszystko chodzi, jest stabilnie, timingi 5-5-5-15, ale gdy podniose HTT o 1MHz juz jest nie stabilnie i wysypuje Orthosa po 40min. Timingi zmieniam na 5-5-5-18. Pamieci chodza na 2,1V. Nie wiem w jaki sposob producent uzyskiwal 1066MHz przy 1,8V. To jest nierealne przeciez... Piszecie, ze osiaga sie wiecej jak sie tRFC zmieni, ale na AM2 jest to przedstawione w "ns" (nanosekundy?) Screen: Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez JaQs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AtriX Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Na AMD pamieci kreca sie gorzej. Na intelu by problemow nie bylo. Mozesz w biosie MALa zmienic ? Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez AtriX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik16 Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Co to za kości ? http://img385.imageshack.us/my.php?image=kingmaxws5.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Z tego co widziałem w róznych datasheet'ach Kingmax robi na Elpida'ch, Hynix'ach i na firmowanych własną nazwą kościach (tak jak te na zdjęciu). Dla mnie to nie istotne. Ważne, że te pamięci idą jak ogień i nic im nie podskoczy za takie marne grosze i nawet za grubą kasę (patrz mój sig). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pgaz Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 (edytowane) Witam, Nie mogę podkręcić e8400 na 4.0ghz płyta p5q pro + 2x1gb Kingmax 1066mhz. Pamięci ustawiłem tak jak zaleca kingmax i chodzą na 1066. Czy ktoś z was miał podobny problem lub ma płytę na P45 i w/w pamięci i mógł by mi zapodać setup. Help :mur: Edytowane 26 Września 2008 przez Pgaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Witam, Nie mogę podkręcić e8400 na 4.0ghz płyta p5q pro + 2x1gb Kingmax 1066mhz. Pamięci ustawiłem tak jak zaleca kingmax i chodzą na 1066. Czy ktoś z was miał podobny problem lub ma płytę na P45 i w/w pamięci i mógł by mi zapodać setup. Help :mur: chłopie skąd wiesz, że to wina kości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Witam, Nie mogę podkręcić e8400 na 4.0ghz płyta p5q pro + 2x1gb Kingmax 1066mhz. Pamięci ustawiłem tak jak zaleca kingmax i chodzą na 1066. Czy ktoś z was miał podobny problem lub ma płytę na P45 i w/w pamięci i mógł by mi zapodać setup. Help :mur: Zmniejsz mnożnik automatycznie będziesz miał niższy zegar procka i zobacz czy wtedy ram chodzi na 1066, bo tak to może ci się wysypywać z winy oc procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 witam, A jak wygląda sprawa z OC itp, z kingmaxami ale 2 x 2 gb 10666 ? testował ktoś, jak z oc na amd jak na intelu i gdzie dostane taki zestaw 2x2 gb w dobrej cenie./ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 KingMax to to samo co kingston ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 nie to samo, inne firmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 mam jeszcze jedno pytanie co byscie wybrali 4x1gb 800mhz czy 2x1gb 1066mhz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Wiadomo, że 4gb - ilość bardziej wpływa na wydajność systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 taniej wyjdzie 2x2GB tych 800 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukens Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 (edytowane) ELO Żeby nie zaśmiecać Kingmax DDR3 2GB 1333 Mhz http://icomp.pl/produkty.php?sid=pamieci-239 moje pytanie brzmi czy te ramy naprawdę są na mikronach D9 bo gdzieś widziałem foto i pisało na kościach D9 Edytowane 18 Listopada 2008 przez nukens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) No zastanawiam się nad tymi pamiątkami co najlepsze cena jeszcze spadała KingMax DDR2 2GB 1066 aktualnie w proline 85 zł za sztukę :) za wersję 2GB, chyba dzisiaj się wybiorę i kupię je sobie :) jak przetestuję podzielę się wrażeniami. Co prawda to wątek o wersji 1 GB ale po co zakładać kolejny i robić śmietnik na forum. Edytowane 22 Grudnia 2008 przez cih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 No i jak przetestował ktoś te 2x2GB? też by mnie one interesowały ;] BTW jak KINGMAX nie ma na swojej kości tego kolorowego loga to znaczy że podróba tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olson Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Powiedzcie jak one teraz działaja, bo bylem ostatnio w sklepie by koleś zamówił ale okazało sie ze sa juz na innych kościach - prostokątne i mniejsze. Wiec odpuściłem, teraz sie zastanawiam nad wyborem 2 x 2 GB lub 4 x 1 GB. Moje 2 x 1 GB 1066 pracują @ 500 (1000) CL4 @1.9 v i performance level 5 ( wartosc domyslna ) Dziwi marne nimi cos zainteresowanie - moze tylko w temacie ? ;) Takie dobre pamiatki... Jakie teraz mozna na nich uzyskac wyniki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Ja mam 2x2 gb 1066 i trochę sprzedawcy w kulki sobie lecą. Piszą wszędzie że to kości 5-5-5, a prawda jest taka że są to kości na cl 6. Na stronie kingmaxa można zresztą zobaczyć że aktualnie produkowane są tylko cl6, przy tych na cl5 jest out of stock Moje deklarowane 1066 robią właśnie tylko przy cl6, na cl5 wstają przy 1000, ale nie sprawdzałem stabilności bo już nie miałem sił wczoraj ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czater Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) hmmm z tego co widzę to na stronce jest napisane, że cl6 lub cl5 przy 1066 nawet można sobie instrukcje ściągać jak to ustawić ;p EDIT: Zwracam honor, moje niedopatrzenie :P to teraz rodzi się pytanie czy te kostki ":out of stock" można jeszcze dostać gdzieś ;p Edytowane 31 Grudnia 2008 przez czater Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Trzeba patrzeć na stickery na kościach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...