21szpak Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 No i przyszła przesyłka z morele.net, i zamiast wersji CL5 którą zamawiałem dostałem wersji CL6 czyli KLED48F-B8KU6, jutro ja włożę do kompa i zobaczę czy pójdzie mi na 800MHz przy CL4-4-4-12 bo tak chce by było. Trochę jednak mam nie smak że to nie CL5 i nie wiem czy nie reklamować tej pamięci ze względu za niezgodność z zamówieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Skoro nie dostałeś, tego co otrzymałeś to powinni Ci to wymienić od ręki albo oddać pieniądze. Przecież nie kupujesz ferrari żeby dostać malucha, ale najpierw możesz sobie sprawdzić, co potrafią :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Betony CL6 z tego co pamiętam nie chciały iść na 800 Cl4. Wczoraj ze znajomym kupowałem w Proline 3 sztuki 1GB 1066 i wszystkie były CL5. Kazałem sobie przynieść i sprawdziłem stickery zanim kupiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) B8KS6 też omijajcie szerokim łukiem ... Te to nawet przy CL6 nie robią tych 1066 xD Przynajmniej u mnie. Edytowane 31 Stycznia 2009 przez Zieger69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyziu Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) mam KLEE88F B8KO6 (1066), ustawiłem je na 5-5-5-15-48-5-5-5, maks. jaki wyciągają to 920 MHZ na takich ustawieniach (+0,1V), płyta to GA-EP31-DS3L, jak je ustawić prawidłowo, bo nie widzę na stronie KINGMAXA instrukcji.. Edytowane 31 Stycznia 2009 przez Krzyziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) No ja mam te "betony" CL6 i spokojnie robią 840mhz CL.4.4.4.12 1T, także nie wiem o co chodzi :blink: EDIT>> napięcie to rzecz jasna takie jakie zaleca producent czyli 2,1V, więc jeśli na siłę chcecie testować pamięci na 1,9V to już wasza sprawa Edytowane 31 Stycznia 2009 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 A wiecie jakie w Agito sprzedają? Niby powinny być CL5 LINK, ale jak macie jakieś informacje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 (edytowane) A wiecie jakie w Agito sprzedają? Niby powinny być CL5 LINK, ale jak macie jakieś informacje... cl6 na pewno Edytowane 1 Lutego 2009 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 cl6 na pewnoW Proline pewnie też biednie z nimi będzie w takim razie. Widać jedyne co mnie ratuje to sprawdzić u mnie w Warszawie jakie są dostępne. Myślicie że lepiej brać te CL6 czy na przykład Kingstony HyperX 800/CL5?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 moze mi ktos powiedziec jak poznac po stickerze na kingmaxach 2giga ze to cl5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyziu Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 mogę prosić o te ustawienia timingów w 1066 ale CL6? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 6-6-6-18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyziu Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Mam tak poustawiane w BIOS-ie, jest ok? Z góry dzięki za informacje i pomoc, już mi bardzo pomogło to forum! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Teraz pomieszaj trochę System Memory Multiplier (SPD) tak aby wartość poniżej zmieniła się na 1066 albo coś w okolicach. DDR2 OverVoltage Control daj śmiało na +0,2V. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyziu Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 dzięki, podkręcam na 3,2 Ghz i tak chcę zostawić, narazie mam 3,13 i pamięci na 1000 Mhz, zobacze jak to pójdzie, dzięki wielkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21szpak Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 (edytowane) Niestety ale te moje Kingmaxy CL6 to betony na napięciu 2.1V nie chcą pójść na CL4-4-4-12 CR2 na 800MHz jedynie co wybadałem to możliwe jest CL4 ale pozostałe to tylko 5-5-15 więc nie za różowo, ruszenie CR2 na CR1 tez skutkuje bluescreenem prze starcie systemu. Takie lipne te pamiątki. Edytowane 2 Lutego 2009 przez 21szpak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 (edytowane) Dziwne :blink: przecież stary nf4 sli raczej lepszy nie jest od tych nowszych i najnowszych, więc nie wiem... U mnie jest tak(beton edition CL6): 3210889[/snapback] Takie lipne te pamiątki. Nie mogę się z tobą zgodzić. Nie są to pamięci, które zrobią 1200CL5, ale za 4 dychy(przynajmniej moje egzemplarze) dają radę. Edytowane 2 Lutego 2009 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Jakbyście z głową w sklepie wybierali CL5 to by teraz płaczu nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21szpak Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Mądry bo ma sklep pod nosem ja je zamawiałem z morele.net a mieszkam w Szczecinie gdzie takowe memki nie występują w żadnym ze sklepów. A kości i tak będę reklamować bo nie były zgodne z opisem miało być CL5 i takie chce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Ale się dziś uśmiałem :lol2: Chciałem się dowiedzieć, czy na tej aukcji LINK pamięci są na pewno CL5. Odpowiedź otrzymałem, zaiste CL5, jednakże 3 minuty po przedwczesnym zakończeniu aukcji przez sprzedającego. Następna aukcja już 22PLN drożej. BTW W ogóle dało się dziś zauważyć wzrost cen i to nie tylko pamięci. Kryzys kryzysem, ale średnio dwie dychy w przeciągu doby?? Chwyciłem G.skille PK póki nie podskoczyły. Niestety z Kingmaxami loteria, a z tego co się doczytałem w tym temacie moja Neo2-FR też się może z nimi gryźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Wie ktoś moze jak kreca sie 512 ? KLDC28F-A8KB5 w sieci znalazłem tylko dziwne połaczenie 1gb 800 + 2 x512 Mb... wynik to 972Mhz 5-5-5-15.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...