barder90 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Właśnie się dowiedziałem ,że mogę mieć niespodziewany przypływ gotówki :) I chciałbym kupić obudowę a moim z głównym priorytetem ma być PRZEWIEWNA. Czyli duże i ciche wentylatorki mile widziane. W moim biurku jest miejsce na skrzynkę o wymiarach 45cmX24cmX53cm (dł. X szer. X wys.) :unsure: moim faworytem jest TT Mambo. Ze starej obudowy mam wentylatorek 80mm. Kolejnymi atutami mojej nowej obudowy muszą być: kolor czarny, łatwy montaż, bezproblemowe użycie i w miarę dobre tłumienie pracy komponentów wewnątrz niej :wink: Proszę was więc byście mi doradzili w wyborze obudowy, wysłucham wszystkich. Pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) Wszystkie te warunki bez problemu spełni którykolwiek Chieftec. Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez YogiCK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Chieftec CH za 189pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) Sharkoon Rebel 9 jest bardzo przewiewna buda, jesli to jest priorytetem to warto sie nad nia zastanowic. Tak to wyglada: http://www.allegro.pl/item222254147__nowa_...gw_od_4max.html Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez Paolo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Ja polecam chieftec - mają co prawda pełno brzydkich bud ale ładną (i subtelną) też znajdziesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) o wymiarach 45cmX24cmX53cm (dł. X szer. X wys.)Najprawdopodobniej żadna obudowa nie spełni tych wymogów, tj ani CHIEFTEC CH ani THERMALTAKE MAMBO (faworyt autora tematu :lol2: ). Wszystkie one maja ponad 50cm długości. edit:Sharkoon REBEL9 ECO Black ma 486 mm ale to też ponad 45cm. Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez Klaus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) To co wystawać nie może?? :wink: Wymiary podałem głównie po to by wiedzieć :D Chiefy mi się nie bardzo podobają ale jeszcze przejże je. Poza tym nowa obudowa nie musi być wielka. W Sharkonie nie podoba mi się ta siatka z przodu. A ta Mambo będzie dobra jak zamontuje ten mój 80 mm i jeden na front 120 mm? EDIT: Z Chiefteca podobają mi się: BH-01B-B-B i DG-01B-D-U. Ze wskazaniem na tą pierwszą. Która będzie lepsza? I jakie wentylatory zainstalować by był przewiew? B) Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez barder90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reborn_p Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 A może CH-01B-B-SL ? Mam takową... Fajny jest przewiew koszyczka z dyskami, ale brakuje wentyla na przodzie. Zostają 2x92 na bok, i 12 na tył. niezłym pomysłem imo, jest Scythe Kama Cross - wentyl, który jest na wysokości proca, ładnie wpuszcza świeże powietrze, możnaby zastosować tunel. A drugi wentyl z boku, wieje mniej, więcej, na grafikę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 reborn_p też ładny Chieftec... Więc mój ostateczny wybór to między BH-02B-B-B a CH-01B-B-SL . Są raczej podobne więc ostateczna decyzja nastąpi pod wpływem chwili. Dzięki za wypowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reborn_p Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 I jeszcze jedno - niektórzy piszą, że zaślepki z tego mojego Chief'a są brzydkie - a mi się bardzo podobają, i imho dobrze komponują sie z tym co widzi się po otworzeniu drzwiczek. Pomyślnych wyborów ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 I jeszcze jedno - niektórzy piszą, że zaślepki z tego mojego Chief'a są brzydkie - a mi się bardzo podobają, i imho dobrze komponują sie z tym co widzi się po otworzeniu drzwiczek. Pomyślnych wyborów ;) Tzn. są brzydkie - ale co z tego ;) Drzwiczki je zasłaniają w końcu ... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Cóż mi się aż tak bardzo Chiefteci nie podobają ale chodzi głównie o funkcjonalność i nie gromadzenie gorąca w obudowie więc spełni swoją rolę. 120 na tył, i 3 92 - 2 na bok (grafa i proc) i 1 na dysk. Przewiew i chłodek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Sugeruje poczekać na CoolerMaster'a Rc-690 - Dominator... Ma możliwość instalacji do 6 wentylatorów 120mm (2 są w zestawie)... Mialem ją już na moment w łapkach i powiem że jest zajefajna... Ma nawet port E-sata na górze obudowy, zacepy do prowadzenia kabli wśrodku budy i w ogóle jest wypasiona ... Będzie kosztowała ok 300zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Eee. Nie podoba mi sie polozenie zasilki na dole :P Czy w topie dalo by sie zamontowac w tym CM chlodnice 2x120mm bez ciecia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) 2 x 120/140 w top (na górze z tyłu obudowy) 1 x 120 na dole (+ wentyl zasiłki) 1 x 120 tył 2 x 120/140 bok lewy 1 x 80x15 bok prawy (wieje/wywiewa spod gniazda procesora) 1 x 120 przód (hdd) tak to wygląda dokładnie :] W standardzie są 2 wentyle 120mm - z tyłu i na lewym boku (patrząc od frontu) Wymiary budy: (L)524.5 X (W)213 X (H)482 mm - tak że 8800GTX/ULTRA, 2900 wchodzi bez najmniejszego problemu ... Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez letrev Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 A kiedy ten CM się pojawi u nas? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 W pierwszej połowie września. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Dzięki. Jak się uda to poczekam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Mówisz i masz. ;] Temat . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...