Skocz do zawartości
barder90

Buda Do 200zł +/-

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie się dowiedziałem ,że mogę mieć niespodziewany przypływ gotówki :) I chciałbym kupić obudowę a moim z głównym priorytetem ma być PRZEWIEWNA. Czyli duże i ciche wentylatorki mile widziane. W moim biurku jest miejsce na skrzynkę o wymiarach 45cmX24cmX53cm (dł. X szer. X wys.) :unsure: moim faworytem jest TT Mambo.

Ze starej obudowy mam wentylatorek 80mm. Kolejnymi atutami mojej nowej obudowy muszą być: kolor czarny, łatwy montaż, bezproblemowe użycie i w miarę dobre tłumienie pracy komponentów wewnątrz niej :wink:

Proszę was więc byście mi doradzili w wyborze obudowy, wysłucham wszystkich. Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o wymiarach 45cmX24cmX53cm (dł. X szer. X wys.)

Najprawdopodobniej żadna obudowa nie spełni tych wymogów, tj ani CHIEFTEC CH ani THERMALTAKE MAMBO (faworyt autora tematu :lol2: ). Wszystkie one maja ponad 50cm długości.

edit:Sharkoon REBEL9 ECO Black ma 486 mm ale to też ponad 45cm.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co wystawać nie może?? :wink: Wymiary podałem głównie po to by wiedzieć :D

Chiefy mi się nie bardzo podobają ale jeszcze przejże je. Poza tym nowa obudowa nie musi być wielka. W Sharkonie nie podoba mi się ta siatka z przodu. A ta Mambo będzie dobra jak zamontuje ten mój 80 mm i jeden na front 120 mm?

EDIT: Z Chiefteca podobają mi się: BH-01B-B-B i DG-01B-D-U. Ze wskazaniem na tą pierwszą. Która będzie lepsza? I jakie wentylatory zainstalować by był przewiew? B)

Edytowane przez barder90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może CH-01B-B-SL ?

Mam takową... Fajny jest przewiew koszyczka z dyskami, ale brakuje wentyla na przodzie. Zostają 2x92 na bok, i 12 na tył. niezłym pomysłem imo, jest Scythe Kama Cross - wentyl, który jest na wysokości proca, ładnie wpuszcza świeże powietrze, możnaby zastosować tunel. A drugi wentyl z boku, wieje mniej, więcej, na grafikę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reborn_p też ładny Chieftec...

Więc mój ostateczny wybór to między BH-02B-B-B a CH-01B-B-SL . Są raczej podobne więc ostateczna decyzja nastąpi pod wpływem chwili. Dzięki za wypowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze jedno - niektórzy piszą, że zaślepki z tego mojego Chief'a są brzydkie - a mi się bardzo podobają, i imho dobrze komponują sie z tym co widzi się po otworzeniu drzwiczek.

Pomyślnych wyborów ;)

Tzn. są brzydkie - ale co z tego ;) Drzwiczki je zasłaniają w końcu ... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż mi się aż tak bardzo Chiefteci nie podobają ale chodzi głównie o funkcjonalność i nie gromadzenie gorąca w obudowie więc spełni swoją rolę. 120 na tył, i 3 92 - 2 na bok (grafa i proc) i 1 na dysk. Przewiew i chłodek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sugeruje poczekać na CoolerMaster'a Rc-690 - Dominator...

Ma możliwość instalacji do 6 wentylatorów 120mm (2 są w zestawie)...

Mialem ją już na moment w łapkach i powiem że jest zajefajna...

Ma nawet port E-sata na górze obudowy, zacepy do prowadzenia kabli wśrodku budy i w ogóle jest wypasiona ...

Będzie kosztowała ok 300zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 x 120/140 w top (na górze z tyłu obudowy)

1 x 120 na dole (+ wentyl zasiłki)

1 x 120 tył

2 x 120/140 bok lewy

1 x 80x15 bok prawy (wieje/wywiewa spod gniazda procesora)

1 x 120 przód (hdd)

tak to wygląda dokładnie :]

W standardzie są 2 wentyle 120mm - z tyłu i na lewym boku (patrząc od frontu)

Wymiary budy: (L)524.5 X (W)213 X (H)482 mm - tak że 8800GTX/ULTRA, 2900 wchodzi bez najmniejszego problemu ...

Edytowane przez letrev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...