Verter Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Witam Mój sprzęt taki jak w sygnaturce, chcę zmienić pamięć RAM, żeby było 2 GB (nie chcę dokupywać bo te co mam strasznie słabo się kręcą:/) i znalazłem takie pamięci: http://www.allegro.pl/item224814427_team_g...e_dark_oc_.html czy ktos może cos o nich powiedzieć? czy będą OK, stabilnie sie kręcić w przyzwoitych granicach i czy moja płyta je uciągnie? jeśli dokonałem błędnego wyboru to skierujcie mnie na poprawną ścieżkę. Na te RAMki sie napaliłem bo dość wysokie takty mają w porównaniu do moich:D i nieźle sie kręcą przy niskich opóźnieniach. prosze o pomoc Pozdrawiam z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 a moze takie OCZ -----> http://www.allegro.pl/item222330350_ocz_dd...ual_chanel.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 a może wziąć z taktowaniem 667? sa tańsze, ale nie wiem czy dość przyszłościowe, bo jak będę przechodził prawdopodobnie w przyszłym roku na intela to bym te RAMki zostawił. Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 No cóż, ramy 667 są trochę wolniejsze, ale widać to w benchmarkach, bo tak normalnie nie zauważysz różnicy. Fakt, że do AMD spokojnie starczą dobre ramy na 667, np. Kingston na Elpidach. Napisałeś, że w przyszłym roku będziesz się przesiadać na Intela i chciałbyś zostawić swoje ramy. Ja bym zrobił tak: teraz wyrwał gdzieś Kingston Elpida 667, a za rok kupił inne. Nie wiadomo, co wtedy będzie "na czasie". I fakt, ze 667 są mniej przyszłościowe. No chyba, że masz trochę więcej gotówki, to kup sobie teraz Goodram PRO, czy A-Data Extreme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 to pewnie na razie zostawie to co mam i w przyszłym roku bede jeszcze pytał;) może ceny spadną i wejdzie coś nowego... myśle że ten rok z 1 GB przeboleje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 chyba co najwyzej ceny wzrosna bo przestanie sie produkowac tyle ddr2 a zacznie ddr3... znaczy juz ddr3 wszystkie wieksze firmy produkuja wiec to nie taka odlegla przyszlosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...