Skocz do zawartości
Zylak

Pomocy z Celem 333MHz

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie :!: Help :!: Moj procek (Celeron 333) po podkreceniu na 390 Mhz działa stabilnie i ładnie, ale jak ustawie wiecej to przy uruchamianiu windy sypie sie rejestr(wingroza probuje go naprawic i restartuje kompa... w nieskonczonosc - tez mi sposob) NA innej stronie powiedzieli mi ze to pamieci (64 + 32 MB oba pc100) i zebym ustawil cas latency na 3, ale ja mam tak ustawione, wiem ze to nie chlodzenie, bo chodziaz nie mam dodatkowych wiatrakow, to jak pootwieralem okna, otworzylem obudowe, wyjalem zasilacz(ustawiony pionowo - zaslania calego proca) to bylo to samo - w pokoju okolo 15C, CPU - 16 i nadal rejestr sie wywala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie rejesrt wywala to znak ze koniec podkrecania. Wiecej w takich warunkach nie pojdzie. Masz dzielnik na plycie ?

Jezeli tak to pamieci PC100 nie stanowia az takiego problemu ale jezeli nie to niestety sciska gardelko jak skurczybyk :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie rejesrt wywala to znak ze koniec podkrecania. Wiecej w takich warunkach nie pojdzie. Masz dzielnik na plycie ?

Jezeli tak to pamieci PC100 nie stanowia az takiego problemu ale jezeli nie to niestety sciska gardelko jak skurczybyk :P

Ty chyba wcale nie kumasz co koles mowi - co maja pamieci (100) przy FSB w okolicach 78MHz

do Zylak'a:

to jest raczej granica dla tego egzemplaza - moze zwiekszenie napiecia do 2.05V lub 2.1V cos da ale na wiele bym nie liczyl :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie , jaką masz temp. To dość ważne. Mój cel 366@550 i 2.1 V chodził zajebiście dopóki nie osiągnąl 55c i zwisał lub wywalał z gry. Na lato musiałem mu odpuścić 5 MHz na fsb bo mi się alarm cały czas właczł (55 st) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ale co kupic? jakis cooler na procka czy wiatraki do obudowy? mam malo kasy wiec musze wybierac :(

Te procki nie zbyt podatne na podkręcanie. Mam identyczny. Chodzi mi na standardowych ustawieniach na 416 bez zmiamy napięcia i dodatkowych coolerów - wsio stabilne. Na 500 pójdzie przy napięciu 2.2 ale musisz mieć zajebiście dobre chłodzenie, ja zamontowałem dodatkowy coolerek od jakiegoś starego procka (mniejszy od standardowego), co prawda winzgroza mi sie załadowała :D , ale więcej nic nie dało się zrobić - zwiech totalny :? . Także jak nie masz kasy, to proponuje zainwestować w lepszy procek, a z tym dać se siana :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...