Skocz do zawartości
DawidEf

Płyta Microatx S775 Pod Core2duo - Pomoc W Wyborze !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jako że składam małą maszyne w wymiarze MicroATX przyszedł czas na kupno płyty. Zamierzam wstawić procesor Intel Core 2 Duo (modelu jeszcze nie wybrałem) więc płyta musi byc napewno pod S775. Na oku mam tylko jedną a mianowicie ASUS P5K-VM, co o niej sądzicie i czy za te pieniądze możecie polecić coś innego ?

Płyta niekoniecznie musi posiadać zintegrowaną kartę graficzną - nawet lepiej gdyby była bez !

I czy możecie powiedzieć coś o tym chipsecie Intel G33 - bo pierwszy raz mi sie o uszy obił - lepszy gorszy od innych ?

Dołączona grafika

Pozdrawiam i z góry dziękuje za zainteresowanie tematem.

Edytowane przez DawidEf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie wyżej wymienione przez was mobo są słabe bo są na układach ze zintegrowaną grafiką Intela które kręcą się do max FSB 300 MHz

Tutaj jest dobra mobo: http://www.abit.com.tw/page/pl/motherboard...p;fMTYPE=LGA775

Robi bez problemu FSB 400 (a chyba nawet więcej), ma też świetną zintegrowaną kartę graficzną na poziomie GF 6600 non-GT i Radeona 9700 (te Intele są takie słabe że bym wolał Radka 9200 SE)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieprawda, bo GB na G33 potrafią i 500Mhz.

Dokładnie, na DS2R max jaki widziałem to chyba 540

Mniej więcej już wiem czego chce :) Wybieram pośród:

Gigabyte GA-G33M-S2H

Asus P5K-VM Intel G33

Abit Fatal1ty F-I90HD

Którą z tych 3 będzie najlepszym wyborem ?

Pozdrawiam.

Z tych 3 to Asus. Jednak polecam ci tańszego Gigabyte G33M-DS2R

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi