wojooo Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 powiedzcie mi czy w raidzie 0 jest normalne jak sie otwiera np outlocka to czekam z 5/10 sekund az mi sie wszystko zaladuje ... wyglada to tak jakby sie zawiesil komp ale minimalizujac wszystko inne normalnie dziala ... Podobnie jest z odczytem nowego meila , otwieranie stron internetowych itp ... czesto programy na chwile sie przywieszaja i po chwili normalnie dzialaja ... w czym moze byc problem ? moze cos nie tak zainstalowalem tworzac raida ? ogolnie ma wrazenie ze mam spadek wydajnosci w raidzie 0 , poprzednio chodzilo mi wszystko szybciej a mialem tylko jeden dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 powiedzcie mi czy w raidzie 0 jest normalne jak sie otwiera np outlocka to czekam z 5/10 sekund az mi sie wszystko zaladuje ... wyglada to tak jakby sie zawiesil komp ale minimalizujac wszystko inne normalnie dziala ... Podobnie jest z odczytem nowego meila , otwieranie stron internetowych itp ... czesto programy na chwile sie przywieszaja i po chwili normalnie dzialaja ... w czym moze byc problem ? moze cos nie tak zainstalowalem tworzac raida ? ogolnie ma wrazenie ze mam spadek wydajnosci w raidzie 0 , poprzednio chodzilo mi wszystko szybciej a mialem tylko jeden dysk Może to być wina kontrolera, niedporacowanego biosu, zasyfionego systemu, starych sterów, podłączenia pod złe porty dysków czy chociażby ustawionego zbyt małego klastra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 zasyfiony nie moze byc bo dopiero co go postawilem .... bios niby najnowszy ale wiadomo ? stery najnowsze ze strony producenta ... złe porty ? co sugerujesz? Klaster ? czy to to co sie ustawia przy tworzeniu raida ? ja tam mam cos ustawione na 64MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Nikt nic na ten tema nie ma pojecia ?:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...