Skocz do zawartości
wojooo

Konfiguracja Raid 0

Rekomendowane odpowiedzi

powiedzcie mi czy w raidzie 0 jest normalne jak sie otwiera np outlocka to czekam z 5/10 sekund az mi sie wszystko zaladuje ... wyglada to tak jakby sie zawiesil komp ale minimalizujac wszystko inne normalnie dziala ...

Podobnie jest z odczytem nowego meila , otwieranie stron internetowych itp ... czesto programy na chwile sie przywieszaja i po chwili normalnie dzialaja ... w czym moze byc problem ? moze cos nie tak zainstalowalem tworzac raida ? ogolnie ma wrazenie ze mam spadek wydajnosci w raidzie 0 , poprzednio chodzilo mi wszystko szybciej a mialem tylko jeden dysk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedzcie mi czy w raidzie 0 jest normalne jak sie otwiera np outlocka to czekam z 5/10 sekund az mi sie wszystko zaladuje ... wyglada to tak jakby sie zawiesil komp ale minimalizujac wszystko inne normalnie dziala ...

Podobnie jest z odczytem nowego meila , otwieranie stron internetowych itp ... czesto programy na chwile sie przywieszaja i po chwili normalnie dzialaja ... w czym moze byc problem ? moze cos nie tak zainstalowalem tworzac raida ? ogolnie ma wrazenie ze mam spadek wydajnosci w raidzie 0 , poprzednio chodzilo mi wszystko szybciej a mialem tylko jeden dysk

Może to być wina kontrolera, niedporacowanego biosu, zasyfionego systemu, starych sterów, podłączenia pod złe porty dysków czy chociażby ustawionego zbyt małego klastra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasyfiony nie moze byc bo dopiero co go postawilem .... bios niby najnowszy ale wiadomo ? stery najnowsze ze strony producenta ...

złe porty ? co sugerujesz?

Klaster ? czy to to co sie ustawia przy tworzeniu raida ? ja tam mam cos ustawione na 64MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi