matik16 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) witam mam karte audigy 2 zs i podczas grania muzyki w glosnikach są trzaski glosniki 100 % sprawne gigaworks g500 na integrze graja czysciutko pomocy karta jest na PCI wydaje mi sie ze to bedize uszkodzenie na karcie tylko co tam moglo pasc i cyz dalo by to rade przelutowac Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez matik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermaltake Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 witam mam karte audigy 2 zs i podczas grania muzyki w glosnikach są trzaski glosniki 100 % sprawne gigaworks g500 na integrze graja czysciutko pomocy karta jest na PCI wydaje mi sie ze to bedize uszkodzenie na karcie tylko co tam moglo pasc i cyz dalo by to rade przelutowac czy to jest nowa karta, czy już coś przeszła?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik16 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 nie jest nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermaltake Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 nie jest nowazrób tak: w audigy 2 jest coś takiego jak test poszczególnych głośników, zrób go i sprawdź czy chodzą one czysto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik16 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 to nic nieda ustawieniami bawie sie juz troche i nic to niedaje bedzie to uszkodzenie na karcie tylko kto mi pomoze to zlokalizowac co za czesc padla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermaltake Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 to nic nieda ustawieniami bawie sie juz troche i nic to niedaje bedzie to uszkodzenie na karcie tylko kto mi pomoze to zlokalizowac co za czesc padlasam miałem podoby problem tylko z logitech z-5500 i creative elite pro; u mnie wszystko tkwiło w ustawieniach; w jakim programie słuchasz muzyki?? wyłącz opcje Cmms, crystalizera i najlepiej odinstaluj sterowniki audio z płyty głównej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik16 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 tam s a3 wejscia na sledziu tej karty jak podlacze do pierwszego to strasznie charczy jak podlacze kabelek od glosikow do 2 to charczy mniej a jak podlacze do 3 to tez chharczy ale juz nie tak bardzo i wlasnie jak by dlao sie jakos przelaczyc te wjscia zeby na wejscu mikrofonu podlaczyc ten kabelek moze by to poskutkowalo a ustawienia nie pomagaja zainstalowalem kxy i nic to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermaltake Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 tam s a3 wejscia na sledziu tej karty jak podlacze do pierwszego to strasznie charczy jak podlacze kabelek od glosikow do 2 to charczy mniej a jak podlacze do 3 to tez chharczy ale juz nie tak bardzo i wlasnie jak by dlao sie jakos przelaczyc te wjscia zeby na wejscu mikrofonu podlaczyc ten kabelek moze by to poskutkowalo a ustawienia nie pomagaja zainstalowalem kxy i nic to samoczegoś nie rozumiem, masz jeden kabel od głośników do karty muzycznej czy trzy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik16 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 mam 3 ale z koncowka zielona jak podlacze to tak jest jak podlacze wszytkie to na kazdym kanale jest innaczej tu charczy bardziej tu na innym kanele troche mniej tak jak pislaem wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermaltake Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 mam 3 ale z koncowka zielona jak podlacze to tak jest jak podlacze wszytkie to na kazdym kanale jest innaczej tu charczy bardziej tu na innym kanele troche mniej tak jak pislaem wyzeja więc tak: masz 3 końcówki: front, sub, rear. każdy powinien być odpowiednio przyczeepiony do karty. jak wejdziesz w THX tam wszystko jest napisane. (te kable są seryjne, czy dokupywałeś jakieś przedłużki??). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Tak się wtrące: Na mojej a2 "Zet-Esce" w niektórych grach w poszczególnych miejscach słychać jedynie pykaniecie z lewego fronta co jakis czas, to normalne ? Do tematu: próbowałeś wyciszyć wejscia (cd-in line in itp... ?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermaltake Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Tak się wtrące: Na mojej a2 "Zet-Esce" w niektórych grach w poszczególnych miejscach słychać jedynie pykaniecie z lewego fronta co jakis czas, to normalne ? Do tematu: próbowałeś wyciszyć wejscia (cd-in line in itp... ?) Na takiej karcie nie powinno się to zdarzać. Ale może to wina sterowników audio zastosowanych w grze. Niektóre gry nie obsługują CMSS może dlatego Na takiej karcie nie powinno się to zdarzać. Ale może to wina sterowników audio zastosowanych w grze. Niektóre gry nie obsługują CMSS może dlategoA właśnie mi się przypomniało u mnie była przestawiana jedna zworka na karcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik16 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 jaka zworka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) Jeśli te trzaski występują przy pracy dysku to możesz spróbować przekładać do innych slotów lub zmienić częstotliwość szyny PCI... P.S Co ma gra do obsługiwania CMSS, jak CMSS to jest mixowanie źródła stereo do dźwięku wielokanałowego... Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik16 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 no dysk chodzi caly czas bo system na nim jest to pracuje w bisie mam podkreciciszyne PCI ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) Najlepiej opisze mój problem na przykładzie Obliviona :P : Normalnie jest ok zero trzasków itp, gdy chodze po jaskini a szczególnie gdy gra muzyka walki i walka jest to z prawego głośnika pykanie sie odchodzi (oczywiscie jest normalny dzwiek ale slchac pyk pyk pyk) zauważyłem to też w części miasta Crucible w dodatku Shivering Isles, jeszcze w kilku grach się tak działo ale już aktualnie nie pamiętam w jakich ;) aha nie ma znaczenia czy podpięte cyfrowo czy analogowo. Co do CMSS to nie używam takich wynalazków również nie uzywam "predefiniowanych" eaxów w sterowniku. Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 no dysk chodzi caly czas bo system na nim jest to pracuje w bisie mam podkreciciszyne PCI ?? Nie podkręcić tylko zmienić częstotliwość ale najpierw upewnij się czy to na pewną są zakłócenia szyny PCI. Włącz jakiś odtwarzacz mp3 i odpal test dysku np. programem hdtach. Jeśli podczas intensywnej pracy dysku zakłócenia będą się nasilać to wina leży w płycie głównej (co nie znaczy, ze płyta jest uszkodzona) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarix75 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) Witam, mam podobny problem z SB AUDIGY2 PLATINIUM. Zakupiłem używany zestaw. Jeśli włącze dźwięk 5.1 to podczas pracy dysku słychać mocne zakłucenia w głośnikach. Problem znika jeśli przełącze w panelu dźwięk na stereo więc nie wiem czy to może być wina zasilacza bo czemu w stereo działa dobrze a w 5.1 nie?. Wie ktoś może jak to rozwiązać? Dodam jeszcze, że zakłucenia słychać jedynie podczas odtwarzania dźwięku, np. mp3. Pozdrawiam. Edytowane 2 Listopada 2007 przez jarix75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariomc Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Witam, mam problem z w/w kartą: dzisiaj musiałem zajrzeć za kompa i niechcący ruszyłem wtyczkę podłączoną do dźwiękówki, głośniki zaczęły charczeć i cicho grać, robiłem już chyba wszystko - zmieniałem sloty pci, sterowniki i nadal problem występuje, czy może ktoś zna rozwiązanie czy też karta nadaje się już tylko do kosza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...