lukasp Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Dobrze ze swojego E8400 BOX wychaczylem jeszcze za 619zł w bachcompie. Bo widze ze dolar w gore to i ceny nowych CPU wraz z nim do gory, teraz w cenie mojego E8400 jest E8200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Kas No to chyba trafiles cienkiego proca , jak bedzie stabilny na 4.1 to sukces chyba ze problem tkwi gdzie indziej ;) Napisz cos wiecej Jakie chlodzenie jaki Vid teperatury zarzuc screenem itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quinki Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Śmieszne... teraz 4.1 to słaba sztuka;P A jeszcze miech temu C2D na 4.1 to był całkiem niezły procek;D:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazYb0N Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 'Postęp technologiczny' ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quinki Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Nie no wiadomo:) Tylko troszkę to śmieszy... , że teraz na 4 GHZ się narzeka... a co ciekawe programy - gry się nie zmieniły:D:) Więc wymagania od procka są takie same;) ... Do tego teraz 4GHZ nie równe staremu 4 GHZ:P Ja mam zamiar niedługo sobie sprawić takiego cudaka E8400 ale naprawdę jak na co dzień przy dobrej wodzie ale z bardzo wolnymi wiatraki (jedna chłodnicza 3x120 i na tym 6 wiatraków na MAX 600 obr) będę mógł mieć 4 ghz to będę BARDZO zadowolony:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) cos wyhaczyłem w wolnej chwili Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quinki Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Jak pierwsza lepsza sztuka Potrafi policzyć SuperPi w mniej niż 10 sekund to dla mnie jest już respekcie;) Mi więcej nie trzeba;D:) Jutro E8400 zamawiam;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hausner Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Jak pierwsza lepsza sztuka Potrafi policzyć SuperPi w mniej niż 10 sekund to dla mnie jest już respekcie;) Mi więcej nie trzeba;D:) Jutro E8400 zamawiam;D Raczej pierwsza lepsza ta sztuka nie jest :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Śmieszne... teraz 4.1 to słaba sztuka;P A jeszcze miech temu C2D na 4.1 to był całkiem niezły procek;D:)4.1Ghz @ 1.45v to jest słaba sztuka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quinki Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 z tego co wiem to Racuch sztuka nie jest niczym super:) Nawet wręcz słabszy model;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) quinki Widac ze jestes swierzy w temacie ,poczytaj tak 100 postow do tylu bedziesz wiedzial ze oczekiwania byly ciut wyzsze niz 4.1GHz na E8400. Skoro selekty E6750/E6850 robily 4GHz - 4.1GHz to tu od nowego wymiaru technologicznego oczekuje sie wiecej , normalka . Skoro ludzie maja proce po 3,8 3,9GHz to zeby sie oplacilo przejsc na nowego cepa to tak 4.4GHz byloby w sam raz , chyba ;) Racuch Ladny wynik ale ktos tu chyba szybciej SP1M policzyl b.t.w Wyglada ze u ciebie CPU-Z odwrotowo zawyza pokazywane napiecia u mnie na 3 procach zawsze zanizal 1.5 z biosu pokazywal jako 1,488 ale te nowe Wolfdale moga tak miec ;) Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 z tego co wiem to Racuch sztuka nie jest niczym super:) Nawet wręcz słabszy model;P To ja bym ci radził przeczytać temat od początku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) quinki Widac ze jestes swierzy w temacie ,poczytaj tak 100 postow do tylu bedziesz wiedzial ze oczekiwania byly ciut wyzsze nic 4.1GHz na E8400. Skoro selekty E6750/E6850 robily 4GHz - 4.1GHz to tu od nowego wymiaru technologicznego oczekuje sie wiecej , normalka . Skoro ludzie maja proce po 3,8 3,9GHz to zeby sie oplacilo przejsc na nowego cepa to tak 4.4GHz byloby w sam raz , chyba ;) Racuch Ladny wynik ale ktos tu chyba szybciej SP1M policzyl b.t.w Wyglada ze u ciebie CPU-Z odwrotowo zawyza pokazywane napiecia u mnie na 3 procach zawsze zanizal 1.5 z biosu pokazywal jako 1,488 ale te nowe Wolfdale moga tak miec ;) DFI tak ma tak było na E6600 i teraz to samo na E8400 pod obciażeniem jest prawie idealnie ;) po 2 dniach ten moj słabszy model tak wypada: FSB wall -580 MHz 4,0 GHz - 1,18 Vcore 4,3 GHz - 1,30 Vcore 4,4 GHz - 1,3875 Vcore i to bedzie 24/7 :wink: Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 slabszy model... to co podajesz to jest spi1m stable czy orthos? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Słabszy model z przymrużeniem oka ;] Racuch: masz może fotkę z numerem wafla ? Bo batch już znamy. A chce 1 teorię sprawdzić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Słabszy model z przymrużeniem oka ;] Racuch: masz może fotkę z numerem wafla ? Bo batch już znamy. A chce 1 teorię sprawdzić ;) Kean ---> Orthos te SPI 1M na 4746MHz raczej nie przejdzie Orthosa z takim papu Lanc 2V74401 1M2194 prosiem bałdzo ;) Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 4.1Ghz @ 1.45v to jest słaba sztuka... Słaba? A wiesz chociaż czemu słabsza niż Racucha? Wszyscy słyszą dzwony, ale jakoś nikt nie wie , z którego kościoła. Sprawa jest prosta i raczej powinniśmy się do tego przyzwyczaić: Przyczyną takiego stanu rzeczy jest fakt iż OEMy i ES 38-43 tydzień produkowano w fabryce FAB D1D, tam gdzie wytwarzane są serie QX. Z dużą dozą prawdopodobieństwa można przyjąć, że wafle przechodzą tam bardziej rygorystyczny proces selekcji. BOXy, któych "launch time" zaczyna się od 48 tugodnia produkowane są już w zakładzie FAB 32 , nastawionego na masową produkcję niższych modeli i nie sądzę by selekcja materiału była na takim poziomie jak w D1D. Dlatego 4 GHz na 1,4 wcale mnie nie dziwią. BTW - mój też będzie z 48 tygodnia. Relacja jutro.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 u mnie na 5 szt które przyjechały 4 są z 48 tygodnia, a 1 z 50go. Myślę że teraz już tak będzie. Wszystkie proce będą >48. Dla siebie wziąłem tą z 48go tyg. Obadamy co pokaże. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartpark1 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Witam Miałem zamiar zakupić E8400 ale teraz już sam nie wiem czy opłaca się dopłacać ponad 100zł skoro E8200 też nieżle daje radę: http://bachcomp.pl/images/products/1875_0b...e57ac489b54.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Bartekpark1 tez mam ten zgryz - dodatkowo to czekanie do niewiadomo kiedy a i cena zapewne wzrośnei przy kolejnej dostawie :( Tyle ze cos tu malo sie osob wypowiada z 8200 .. ?? Dzis musze jzu rozebrac starego kompa i rozeslac do ludzi co kupili graty i zostane bez peceta... czekac do lutego ? i zaplacic z 700 za 8400 .. ? hmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VR6 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) ja nie mam cierpliwosci zeby czekac i dzisiaj dostaje e8200 z komputronika, jak wszystko dobrze pójdzie to poźnym wieczorem zdam relacje.... Edytowane 23 Stycznia 2008 przez VR6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 ja dzisiaj dostaje e8200 z komputronika, jak wszystko dobrze pójdzie to poźnym wieczorem zdam relacje.... A w Deutschlandzie ni ma jeszcze nigdzie w sklepach :( Czekam na 8400, ale cos widze, ze nowsze tygodnie sa wieksza loteria. A znajac moje szczescie... :( Te wczesne tygodnie (do 43) to byly tylko OEM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Nie nie byly tylko oem,juz widzialem boxy. Wlasnie przed chwila kupilem na Ebayu boxa za 155euro,gosc ma jeszcze 9 sztuk,procki sa z US :) W Niemcach nie ma dokladnie,wogole wcale nie ma jak narazie wysypu,wszedzie maja byc :) Edytowane 23 Stycznia 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Nie nie byly tylko oem,juz widzialem boxy. Wlasnie przed chwila kupilem na Ebayu boxa za 155euro,gosc ma jeszcze 9 sztuk,procki sa z US :) W Niemcach nie ma dokladnie,wogole wcale nie ma jak narazie wysypu,wszedzie maja byc :) a ile to wychodzi z wysyłka ile za wysyłke placisz przez paypala ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VR6 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 wlasnie dostalem mojego e8200 numer wafla: 2V74502 9M2598 jak mozna odczytac z ktorego jest tygodnia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 wlasnie dostalem mojego e8200 numer wafla: 2V74502 9M2598 jak mozna odczytac z ktorego jest tygodnia? podaj numery z czapki a nie wafla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VR6 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) chodzi o ten? Q745A629 meeron THX PS. Ciekawe jak wyglada sprawa z tym 45 tygodniem produkcji.... Edytowane 23 Stycznia 2008 przez VR6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) chodzi o ten? Q745A629 Q7 oznacza rok 2007, dwie nastepne cyfry tydzien produkcji mam nadzieje, ze wiecej takie pytania nie beda juz padaly Hanu a wg Ciebie gdzie ten tydzien wyprodukowali ? Edytowane 23 Stycznia 2008 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 No to czekam na relacje osob z 8200 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Q7 oznacza rok 2007, dwie nastepne cyfry tydzien produkcji mam nadzieje, ze wiecej takie pytania nie beda juz padaly Hanu a wg Ciebie gdzie ten tydzien wyprodukowali ? Moim zdaniem FAB32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...