lukasp Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 A w PCP maleje ;) E84 680zł > 660zł http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__kata...it_3_00GHz_BOX/ Szkoda ze tylko na papierze, bo prockow na oczy chyba jeszcze nie widzieli. Zreszta jak w wiekszosci polkich sklepow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Szkoda ze tylko na papierze, bo prockow na oczy chyba jeszcze nie widzieli. Zreszta jak w wiekszosci polkich sklepow. Nie do końca bo w większości polskich sklepów cena rośnie na papierze tu maleje więc zawsze jakiś plus ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 szybkie pytanie - co poza procem muszę dowoltować żeby latał wyżej ? zakladając że mostek i mem wyrabia - coś jeszcze? skoro nb dovoltowany to moze vtt pomoze przy wyzszym FSB ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Podbicie napiecia PLLa tez moze pomoc w osiagnieciu wyzszego FSB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Podbicie napiecia PLLa tez moze pomoc w osiagnieciu wyzszego FSB jesli jest to kwestia cpu a nie mem/mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 w DFI P35 T2R pomaga zabawa VTT i GTL i też nie do końca u Weelkoo na 8200 w porównaniu do mego 8400 GTL-le podobnie ale mój lubi mniejsze VTT ot i zagadka :huh: i raczej puszczanie na AUTO = kiepskie OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) Na dniach bede mial Q746A366 Boxa,dam cyne jak smiga,mam nadzieje ze jakiegos kaszalota nie wylapie :) dla mnie zawsze opcje auto=kupa :) edit:proca wylalpalem przed chwila na ebayu :):):) prosto z Hong-Kongu E8400ES 500x9 na AC 1.57v za 180eu takze za pare dni bede mial tego boxa na sprzedaz jak ktos chetny Q746A366 ;) Edytowane 24 Stycznia 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Na dniach bede mial Q746A366 Boxa,dam cyne jak smiga,mam nadzieje ze jakiegos kaszalota nie wylapie :) dla mnie zawsze opcje auto=kupa :) edit:proca wylalpalem przed chwila na ebayu :):):) prosto z Hong-Kongu E8400ES 500x9 na AC 1.57v za 180eu takze za pare dni bede mial tego boxa na sprzedaz jak ktos chetny Q746A366 ;) ~650 + cło nie licząc wysyłki ... to najlepiej na tym nie wyjdziesz :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) Dobra na dzisiaj takie rezultaty udalo mi sie otrzymac: Na poczatek 3dmarki - nie krecilem grafy bo chcialem zobaczyc jakie sa przyrosty wzgledem mojego dawnego e6600. Jestem w pelni usatysfakcjonowany :) Pozniej sprawdzilem spi 1M: A tak byl poustawiany bios: Testy z everesta: Udalo mi sie zaliczyc 4.53Ghz ( 9x 501 ) ale nie moglem ustabilizowac tego wyniku. Windows normalnie sie ladowal za kazdym razem. Ale przy spi pod koniec nastepowal reset. Musze jeszcze popracowac nad ustawieniami w biosie. Jesli chodzi o temperatury to w sumie trudno to ocenic. Uklad ogolnie byl "zimny" tzn. temperatury plynu byly niskie. Natomiast temperatura procesora wahala sie w przedziale 40-47 stopni podczas testow. A tak wyglad dzisiaj plac boju :) Edytowane 29 Stycznia 2008 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 U mnie pomaga gdy dam CPU PLL na 1.65, T. Booster na disabled i wartosc 1, FSB auto, i na chipset daj 1.55 albo 1.53. Pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 U mnie pomaga gdy dam CPU PLL na 1.65, T. Booster na disabled i wartosc 1, FSB auto, i na chipset daj 1.55 albo 1.53. Pozdro ;) konczy ci sie jednoczesnie fsb proca i mobo, ze takie ustawienia dajesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dom_free Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 znalazlem ciekawy tescik prockow E8xxx moze kogos zainteresuje: http://pclab.pl/art30991.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo900 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Opłaca sie wymieniać E6600 na E8400 ?? bo w grach nie widzę jakieś różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 znalazlem ciekawy tescik prockow E8xxx moze kogos zainteresuje: http://pclab.pl/art30991.html momentami pocieszny, to na pewno. Ciekaw jestem kiedy zaczną lecieć na PCL wątki - "padł mi Wolfdale, nie wiem czemu - pracował na 4GHz przy 1,6V??" oczywiście na PCL mieli też najzimniejsze procki, góra 48'C na BOX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Takich temp to jeszcze chyba nikt nie pokazywał Vcore bios 1.425V, real ok 1.37-1.375V, Infinity+2 fandery ok 1000obr, obudowa zamknięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) Opłaca sie wymieniać E6600 na E8400 ?? bo w grach nie widzę jakieś różnicy. Zminiłem E6600 @ na codzień 3,2Ghz na E8400 i 4,2Ghz 24/7 . Różnica jest spora. Gry zasuwają wyraźnie szybciej o dekodowaniu video nie wspomnę. Na zamianę wydałem 150zł zdecydowanie było warto. Edytowane 24 Stycznia 2008 przez Interloper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) konczy ci sie jednoczesnie fsb proca i mobo, ze takie ustawienia dajesz? Prawdopodobnie proca, ale to i tak nie pewne. FSB 530 proc 3.73 V 1.47 i nie idzie juz wiecej, jakies alternatywne ustawienia zamiast tych co podałem? ps. mówie tu o e6320, poprostu mu doradziłem ;) Edytowane 24 Stycznia 2008 przez Pęczuś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) ~650 + cło nie licząc wysyłki ... to najlepiej na tym nie wyjdziesz :huh: 650 i wysylka 15euro :) cla nie bede placil,bo bedzie wyslane jako gift co robic nie bede liczyl 20-30pln straconych jak mam pewnego proca :),na wc koles robil 550x8 :),wiec doplacenie to nie koniec swiata proc moze okazac sie fajna sztuka. Edytowane 24 Stycznia 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zminiłem E6600 @ na codzień 3,2Ghz na E8400 i 4,2Ghz 24/7 . Różnica jest spora. Gry zasuwają wyraźnie szybciej o dekodowaniu video nie wspomnę. Na zamianę wydałem 150zł zdecydowanie było warto. przy jakim napięciu :-P edit. możesz podać również serię :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zminiłem E6600 @ na codzień 3,2Ghz na E8400 i 4,2Ghz 24/7 . Różnica jest spora. Gry zasuwają wyraźnie szybciej o dekodowaniu video nie wspomnę. Na zamianę wydałem 150zł zdecydowanie było warto. Mniej więcej jakie to są różnice w %. Właśnie teraz w Lutym planuje wziąć 8400 i do tego później 8800GT i zastanawiam się czy jest sens. 3.2 ghz ,a możliwe 4.0 to jednak różnica jest. Napisz jakie masz tempy i jakie napięcie zapodałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) Bez rewelacji 1.42V (bios) ale mi w zupełności wystarcza. Temp load po 2 godzinach orthosa 52C idle: 39C (WC) Q743A770 Ad. Devil Jestem w trakcie sesji więc nie będę kompilował słupków ale może za niedługo ktoś się za to weźmie ;) Od siebie mogę narazie jedynie dodać że ową różnicę naprawdę widać. (przynajmniej w moim przypadku) Edytowane 24 Stycznia 2008 przez Interloper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Z 43 tygodnia to i tak nieźle. Trzeba mierzyć na te późniejsze Box'y może pójdą wyżej przy niższym papu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) Devil ale o co ci chodzi ? przeciez masz juz dzis duzo postow :blink: takie fajne czterdziestki piatki a w lowclocku taka bida, jedziemy na 4GHz link Edytowane 24 Stycznia 2008 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Z 43 tygodnia to i tak nieźle. Trzeba mierzyć na te późniejsze Box'y może pójdą wyżej przy niższym papu. Skąd taka teoria? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 oczywiście na PCL mieli też najzimniejsze procki, góra 48'C na BOX. najzimniejsze procki to mieli na jakiejs aukcji, bo 8400 mial u nich AFAIR 33st w stress :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 też mnie to dziwi :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kikas Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Nie dziala mi E8400 - nie umiem odpalic bloodirona z tym procem i ocz reaperami 1150. Uruchamia sie i ciagle resetuje - i tak w kolko. Nie wiem czy to niekompatybilnosc biosu, czy moze cos zle robie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) nie tylko ty nie wiesz ;) do biosa możesz się dostać ? coś ode mnie - podbite vtt i zaskoczył,, żaden to wyznacznik stabilności ofkorz.. ale siedze,, w tle pi32, max na cpu 55*c o_O Edytowane 24 Stycznia 2008 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo900 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zminiłem E6600 @ na codzień 3,2Ghz na E8400 i 4,2Ghz 24/7 . Różnica jest spora. Gry zasuwają wyraźnie szybciej o dekodowaniu video nie wspomnę. Na zamianę wydałem 150zł zdecydowanie było warto. powiedz gdzie opyliłes E6600 za 5stów :P Mi za 4 będzie trudno... Poza tym gdzie takiego selekciora dorwać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 A ja opyliłem 2 dni temu za 700 zł i co z tego? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...