matiz__ Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 A ram w singlu z podniesionym V sprawdź ;> I czy sprawdzałeś w różnych gniazdach czy zawsze tak samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 A ram w singlu z podniesionym V sprawdź ;> I czy sprawdzałeś w różnych gniazdach czy zawsze tak samo Każde kości sprawdzałem w obu parach slotów na obu płytach.... Nie sądze żeby obie miały padnięty 1 kanał pamięci :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Nie radzi... u mnie max boot z tego co pamietam to 525 Uważasz, że to wina płyty jest ? jakoś nie wierze :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Pytanko do posiadaczy E8400BOX. Jaki vmax macie napisany na pudelku? 1,225V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Moj narazie maksymalny wynik, e8400 wersja box z 45 tygodnia: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dentarg Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Mój e8200 OEM (nie wiem jaka seria bo za szybko wsadziłem go pod Mugena :)). Na standardowym taktowaniu płyta pokazuje napięcie Vcore 1,126 FSB 400, @3,2 stabilnie dla 1,128V - temp jakieś 46 stC dla CoreTemp przy orthosie. FSB 450 @3,6 1,28V - 16h orthos stable - temp ok 55 stC jw. FSB 475 @3800 ~1,4 - trudno powiedzieć czy stable (leci test) - temp max 67 stC. FSB 500 @4,0 GHz komp w ogóle nie odpala. Płyta Foxconn P35a-s. Napięcie na NB zwiększałem max do ~1,35V, na procek nie przekraczałem 1,45V, musiałem clear CMOS robić, bo komp nie wstawał (może foxconn ma jakiś magic key, że wstaje z default ustawieniami dla procka ??). FSB 488 @3,9 komp się bootuje, przy Vcore ~1,45V i NB ~1,35V, nawet Orthos bez błędów kilkanaście minut, ale ze względu na wysokie vcore wróciłem na 3,8 ... po za tym nie wiem czy płyta nie zaniża wskazań vcore, wtedy znaczyło by, że 1,45 to coś koło 1,55 ;(. Temp w CoreTemp przekraczała 70 stC. Co śmieszne najnowszy CPU-Z wcale nie pokazuje mi zmian vcore, ciągle twierdzi że jest 1,150V ... Wydaje mi się, że zostanę przy 3,6, bo napięcie jest akceptowalne. Screeny mam w domu, jak ktoś zainteresowany to wkleję ;). pzdr, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 najnowszy CPU-Z wcale nie pokazuje mi zmian vcore, ciągle twierdzi że jest 1,150V ... Nic smieszengo w tym nie widze. BYlo juz to poruszane w tym temacie. Zreszta w CPU-Z dokladnie pisze co pokazuje. U niektorych pokazuje Core VID, czyli niezmienne napiecie norminalne. U innych pokazuje VCore Voltage czyli zaleznie od ustawien wartosc ta jest zmiennna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Moj narazie maksymalny wynik, e8400 wersja box z 45 tygodnia: bardzo przyjemny proc nie ma co :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 E8400 zalozony. Q747A406 ktory to jest tydzien? VID:1.0375 Tylko temp ma dziwne. W Idle 42* mialy rdzenie. Stress56* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 47 :) ja am 50 cholera i słabo z nim =( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) Ale to niemozliwe zeby one sie grzaly bardziej niz E6750 Edit: Napiecie z biosu 1.2 9x400 Coretemp pokazuje 44/44 w idle Dalsza czesc w nocy bo teraz do pracy ;/ Edytowane 8 Lutego 2008 przez valdi200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Q7 rok 2007 47-47 week ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) E8400 zalozony. Q747A406 ktory to jest tydzien? VID:1.0375 Tylko temp ma dziwne. W Idle 42* mialy rdzenie. Stress56* Ha, kolega ma dokladnie tego samego proca ;) Moj kupowany w DE, przyszedl wczoraj. Tylko VID chyba troche inny, ale musze sprawdzic, wczoraj w nocy nie mialem za bardzo czasu na zabawy. W stresie 9x400 (napiecie lekko podniesione, w cpu-z 1.24V w stresie - chyba DFI samo podnosi w stresie, bo w idle 1.19V) na BT 1300rpm z pasta nalozona na odwal (do tego prawie koleczek zlamalem jeden przy montazu) ~50-51*C. W idle nie pamietem, ale temp wygladaja ladnie chyba. ps. Z napieciem to moze speedstep. Byl wlaczony w biosie. Tylko, ze na P5B dlx pamietam nie zmienial napiec, jak proc byl oc i napiecia byly zmienione. Edytowane 8 Lutego 2008 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) jakie macie ustawione napiecie PLL i przy jakiej reszcie ustawien procka itd... bo ja wlasnie zmienilem PLL z auto na 1.7V i otrhos przy napieciu 1.368V przedtem (na auto) po 3 minutach juz piszczal a stabilnie bylo przy 1.384V... teraz dopiero przy 22 minucie na 1.368V zaczyna piszczec wiec juz na pewno cos jest lepiej... moze jeszcze zwiekszyc PLL?? ile max dawac i ile wy macie..?? moze przy wyzszych taktowaniach i wiekszym vcore wiecej pomoze ;) Edytowane 8 Lutego 2008 przez daniel11111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volcom Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Moj narazie maksymalny wynik, e8400 wersja box z 45 tygodnia: hmm, 77 stopni ....długo chyba się tym wynikiem nie nacieszysz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 PLL wieksze niz 1.7v bardzo ci pomoze... w szybkim pozbyciu sie procka i odeslaniu go do swiata wiecznych mhz :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 hmm, 77 stopni ....długo chyba się tym wynikiem nie nacieszysz :D A znasz powiedzenie "Żyj szybko, umieraj młodo" ? :wink: Przeciez przy tych taktach na powietrzu to bardzo dobry rezultat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 To macie jakiś pomysł na mój problem :( ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Był włączony w każdym bądź razie wcześniej był Abit IP35. A poniżej mała ciekawostka: Abit - 4Ghz / 1.4V = 42C Idle 52C load DFI - 4Ghz / Trochę poniżej 1.2V = 40C idle 52C load Interloper, te vcore odczytywane to real czy z biosu? Bo u siebie na IP35Pro mam masakrycznego dropa, 1.4v w biosie daje 1.23v real, zakladajac takiego dropa rowniez u Ciebie, wyniki moznaby uznac za mniej wiecej porownywalne (DFI vs Abit). Jesli zas to bylo real... to plyte zmieniam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Proc na szybko :-| AC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 lepiej napisz ile za niego chcesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) Wiecie co ja mam dwa pytania.. Po pierwsze zaobserowwałem u mnie dziwny problem poniewaz gdy proc jest 8x500 to wszytsko jest ok, orthos smiga godzinami i nie wywala bledu.. ale gdy wlacze jakiś film czy gierke to RESTART... dam 490x8 i smiga bez zarzutu.. dziwne - coś musi byc nie tak...? Po drugie superPI liczy mi 1mb 11.532s.. przy ramach 1000mhz i 44415.. wydaje mi sie ze powinno byc ponizej 10? Czy sie myle ? Edytowane 8 Lutego 2008 przez Pęczuś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 ponizej 10sek z 4Ghz??zartujesz sobie :) Przetestuj jakiegos 3dmarka 500x8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Raz idzie 3dmark raz nie idzie... tak samo z filmami.. a w biosie nic nie zmieniam.. 500x8 3dmark - http://www.peczus.neostrada.pl/3dmark.JPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) No to jak raz idzie a raz nie moze oznaczac tylko jedno :)-nie jest stable w 3d Roznie to bywa,ale z reguly 3dmarki potzrebuja wiecej v niz spi czy nawet orthos-powalone wiem :) Edytowane 8 Lutego 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 ponizej 10sek z 4Ghz??zartujesz sobie :) Przetestuj jakiegos 3dmarka 500x8 EIST ma wlaczony ;) 9x520=4680 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztabanew Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 No ja na razie podkręciłem swojego e8400 o tak: Trochę spore temp jak na AC Zobaczymy co będzie dalej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 ja na 4200MHz mam niższe :D oczywiście AC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Wydaje mi sie ze te programiki nie pokazuja jeszcze dobrze temp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Wydaje mi sie ze te programiki nie pokazuja jeszcze dobrze temp Nie to poszła cała seria wadliwych CPU z uwaloną diodą Ja swojemu zaciągam i 1,52V a on dalej działa. I nie wierze że ma 90 stopni... Zresztą w 60 na defaulcie z Pentagramem HP100 AlCu też nie uwierze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...