kkNd! Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) dobra nvm ;) zamowilem u Milans'a oem'a ;) i tak z MaSell'em nie zamierzam sie scigac, a cena imho... konkurencyjna ;) Edytowane 6 Marca 2008 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) Nawiązując do poprzedniej strony sprawa jest prosta PLL zwielakratnia częstotliwość FSB o mnożnik, tak więc zwiększenie napięcia PLL może dawać wyższe wyniki w MHz na CPU FSB to komunikacja NB - CPU. Wiadomą rzeczą jest że wyższe napięcie(czyli więsza różnica między stanem niskim a wysokim) pozwala czasem uzyskać wyższą częstotliwość takiej komunikacji. (Vtt, VFSB to to samo) Ale co bardziej zabija procki to się nie wypowiem, bo nie mam możliwości ze swoją płytą go ubić. A zdania jak widać podzielone... Edytowane 5 Marca 2008 przez Opson6667 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoulN Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) Nawiązując do poprzedniej strony sprawa jest prosta PLL zwielakratnia częstotliwość FSB o mnożnik, tak więc zwiększenie napięcia PLL może dawać wyższe wyniki w MHz na CPU FSB to komunikacja NB - CPU. Wiadomą rzeczą jest że wyższe napięcie(czyli więsza różnica między stanem niskim a wysokim) pozwala czasem uzyskać wyższą częstotliwość takiej komunikacji. (Vtt, VFSB to to samo) Ale co bardziej zabija procki to się nie wypowiem, bo nie mam możliwości ze swoją płytą go ubić. A zdania jak widać podzielone... Ile moge mu zapodać CPU PLL bezpiecznie?? Bo VTT to wiem ;) A i jaka Temp. przy 24/7 jest bezpieczna ?? Qrcze jedni mówia, że 60, inni ze 70, a jeszcze gdzieś się słyszy że 50 :@ Zgupiałem... Edytowane 6 Marca 2008 przez PoulN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek84 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Wie moze ktoś kiedy mozna liczyć na "normalna" dostepność e8400? co z uszkodzonymi czyjnikami temperatury? czy mozna to reklamowac u sprzedawcy? na ile mozna podkręcic bez zwiększania napięcia e8200 i e8400? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) Wie moze ktoś kiedy mozna liczyć na "normalna" dostepność e8400?miesiąc max B-), a tak w ogóle to milans ma te procki po 629zł co z uszkodzonymi czyjnikami temperatury? czy mozna to reklamowac u sprzedawcy?tak,można na ile mozna podkręcic bez zwiększania napięcia e8200 i e8400? Pozdrawiam średnio 3.6GHz ;) pmyłeczka Jeśli nie chcesz czekać i będziesz jechał na standardowym napięciu to bierz E8200. Edytowane 7 Marca 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek84 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) średnio 3.6GBoba na standardowym napieciu podkręcą sie tak samo? Jeśli nie chcesz czekać i będziesz jechał na standardowym napięciu to bierz E8200. mam przez to rozumiec ze na standardowym napięciu e8200 bedzie lepszy od e8400? wydaje mi sie to troche dziwne bo przeciez e8200 jest fabrycznie wolniejszy od swojego braciszka :blink: DO końca miesiąca moge poczekac Edytowane 6 Marca 2008 przez bartek84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) no a to moja przygoda z E8200 mialem go przez 30min :D ps w bios nie wyłaczylem IST i C1E ;/ i dlatego 6x :D OC na szybka reke ale troche duzy V jak na 45nm reszta jak z konfigu :D vDram 2,2 CPUPLL 1,6 VFSB 1,4 VNB 1,55 VSB 1,20 Edytowane 6 Marca 2008 przez FlywiN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 chcesz powiedziec ze 4.5ghz z 1.392v?? nie chce mi sie wierzyc. Raczej 4,0GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Raczej 4,0GHzno tak e8200 ma 8*500 pasuje.... 1.4v ok.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Mam pytanie co do chłodzenia wersji BOX. Widzę, że na radiatorze jest naklejona jakaś taśma (?) termoprzewodząca. Ale są to tylko takie 3 paseczki. W moim starym BOX'owym P4 na S478 taśmy na radiatorze było więcej - tyle ile powierzchni procesora. Takie jak wyżej opisałem chłodzenie BOX dla niepodkręcanego E8400 mam nadzieję wystarczy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 To nie jest tasma tylko pasta termoprzewodzaca w takich trzech paskach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Wystarczy i do OC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 A oto co potrafi mój nowy nabytek. Vcore=1.362V bios, Cellshock luźno 2.22V Testowane na nieoficjalnym biosie 1004. Testy trwają. Vcore niezbyt wysokie - do codzinnej pracy nadaje się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 oba na standardowym napieciu podkręcą sie tak samo? mam przez to rozumiec ze na standardowym napięciu e8200 bedzie lepszy od e8400? wydaje mi sie to troche dziwne bo przeciez e8200 jest fabrycznie wolniejszy od swojego braciszka :blink: DO końca miesiąca moge poczekac nie będzie lepszy- można przyjąć że obydwa modele będą zachowywały się tak samo(i tak wszystko zależy od serii- konkretnego egzemplarza), a skoro E8200 jest dostępny i znacząco tańszy to po co przepłacać.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 A oto co potrafi mój nowy nabytek. Vcore=1.362V bios, Cellshock luźno 2.22V Testowane na nieoficjalnym biosie 1004. Testy trwają. Vcore niezbyt wysokie - do codzinnej pracy nadaje się. Który week? Mam 2x E8500 z 40 tyg i są słabsze z tego co widzę :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) Który week? Mam 2x E8500 z 40 tyg i są słabsze z tego co widzę :rolleyes: week 43 EDIT, 40-ty pomyłka. Przepraszam. Edytowane 13 Marca 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Poluje na 8400 / 8500 z 43 tyg... najlepsze są, tyle, że najczęściej padają :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Poluje na 8400 / 8500 z 43 tyg... najlepsze są, tyle, że najczęściej padają :lol: to pewnie tak jak z "padaniem" goodramów. kiedy poszła fama, że się bajecznie kręcą to ludzie gonili je niemiłosiernie w góre... a później bulwers "no czemu padło... no czemu" :lol: :lol: swoją drogą: swoje E6750 mam niby (dopiero) od grudnia, ale E8400 baaacznie się przyglądam. i nie powiem, kusi mnie jakaś podmiana :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 ja poświętach może wymienie lub grafe na 9600GT :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Jeśli grasz to bardziej opłaca się kupić 9600GT, niż CPU. Bo mocniejszy proc nic ci nie da w grach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 dla odświezenia tematu mały zonk - dla 1M potrzebował teraz mniej vcore niz przed 3-ma m-cami :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 kalkulator rzadzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 8500 z takim batchem Q740A645 jest cos wart ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Pytanie do sprawdzaczy batcha - czy to jest 43 tydzień? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Tak ;] Do tego to ta seria, która się tu wszystkim tak fajnie kręci Q743A770 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 a co z tym Q740A645 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 40 tydzien, więc daje rade ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Tak ;] Do tego to ta seria, która się tu wszystkim tak fajnie kręci Q743A770 ;] I rownie szybko umiera :D a co z tym Q740A645Bylo bardzo malo prockow z q740, a co dopiero e8500... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 czyli są ok ,facet ma 5 sztuk takich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 I rownie szybko umiera :D**uj z takimi selektami. ciekawe ile wyciagnie moj bobas z 48 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...