Lanc Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Nie wiedziałem że kręcicie proce, żeby mieć 1FPSa więcej HWBOT to przynajmniej sport, rywalizacja, emocje, życie na krawędzi ;-) A odnośnie temperatur procka. Czy z C2D nie da się tak jak z AMD -> IHS mod? 10* różnicy pomiędzy rdzeniami mnie wnerwia strasznie ;-( Dlatego u mnie CPU na codzień ma 8x500 1.29v, z memkami na 1200 cl5 2.1v, a jak chce jakiś wynik w 3D wykręcić to wrzucam 4.55Ghz i sobie lata ;) A co do IHS'a, to nie radzę na Intelu ;] Jak widze cos takiego to mnie skreca :/ Czemu mi sie musial taki crap trafic.... 4GHz to robi na ok 1.4v w miare stabilnie.Racuch już tak ma, że trafia same perełki [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loo Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Dlatego u mnie CPU na codzień ma 8x500 1.29v, z memkami na 1200 cl5 2.1v, a jak chce jakiś wynik w 3D wykręcić to wrzucam 4.55Ghz i sobie lata ;) Czyli na co dzień masz tak samo jak ja ;-) (tylko pewnie temperatury masz znacznie niższe) A co do IHS'a, to nie radzę na Intelu ;] aż tak źle? Może jakieś inne sposoby? Nie chciałem zdejmować na stałe ale przypiłować czapke i założyć z powrotem ;-) Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez loo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Na codzien 4Ghz,ja mam 3.5Ghz i to starcza do wszystkiego z zapasem ;) A do benchow to wiadomo,ile wlezie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loo Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Tylko kwestia czym jest dla ciebie "wszystko" ;-) U mnie komp "w tle" przez większość dnia konwertuje filmy z i na AVCHD i odczuwam każdego mhz więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Nie wszyscy grają, komputer też można wykorzystać do czegoś innego, nie kłamie ;)A SPI to nie gra? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Czyli na co dzień masz tak samo jak ja ;-) (tylko pewnie temperatury masz znacznie niższe) aż tak źle? Może jakieś inne sposoby? Nie chciałem zdejmować na stałe ale przypiłować czapke i założyć z powrotem ;-) odpuść ;) może masz taki problem i wystarczy szlif ? http://www.thetechrepository.com/showthread.php?t=71 Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 A SPI to nie gra? :DW spi majac 400mhz wiecej nie bedzie przyrostu 1fps ;) Co do czapki, to za odpowiednią opłatą mogę zdjąć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Co do czapki, to za odpowiednią opłatą mogę zdjąć :) Wiele Mistrzu Inkasujesz ? :lol2: Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez pmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Z daszkiem i zimowe 50zł, mohery za 50% ceny, przy ponad trzech sztukach możliwy rabat ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Przez takich zdzierców powstał kaptury... A do mnie jedzie E8200 od wujka Rysia. Ciekawe, co potrafi :E. Tydzień 45 '07 . Kupione tanio, pewnie padaka :E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati2k Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 kurcze ładnie wam idą te procki :> coś czuje że nie wyrobie i puszcze go na 4giga ... I tak mały off ;] moj e4600 jest jest teraz w serwerku dla firmy co ciekawe na boxowym chłodzeniu z AS5 na ustawieniu deff procek ma 22 stopnie a rdzenie 19 20 :> W takim razie na e8xxx rdzenie powinny miec mniej wiecej tyle stopni co sam procesor tak ?A nie jakiś +25... ps 100% obiażenia temp poszło max 34 na rdzeniach :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loo Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Mam nadzieję, że moje procki mają moherowe to będę mógł podrzucić kilka procków. Chociaż do polerki bym oddał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Panowie, przeczytałem jakies kilka ostatnich stron chcąc się dowiedzieć jaki procek z tej kategorii E8xxx jest najbardziej opłacalnym zakupem ale nie otrzymałem odpowiedzi ... Wiem że z modelami wcześniejszymi było tak że najbardziej opłacało się kupić serie E2xxx i podkręcać i można było wtedy uzyskać wydajność na poziomie droższych procesorów. A jak jest z serio 8xxx ... oczywiscie mówie tutaj o możliwym podkręcaniu... Polecacie jakiś dobry tani bezproblemowy sklep ? Pozdrawiam i dzieki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) hmmm kupisz "po ciemku" jakiegoś E8200 robionego w czasie monsunu i 3,6GHz bedzie cieżko zrobić szukać, pytać itp... ew. sprawdzonego E6400, 6600 bedzie taniej a i wydajnie nawet w dziale sprzedam cos widzialem ;) dzisiaj Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 3.6GHz ciężko? No nie przesadzać... 4GHz ciężko, ok, ale 3.6GHz to chyba każdy nowy zrobi :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 3.6GHz ciężko? No nie przesadzać... 4GHz ciężko, ok, ale 3.6GHz to chyba każdy nowy zrobi :).kazdy ;d na 1,5pln. i RIP ;) -czasem trzeba przekoloryzować :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 doposazylem sie dzisiaj w e8200 07-45tydz, jutro montuje to zobacze co potrafi, ale znając moje szczescie to... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 witam, ktoś może mi grzecznościowo przywieźć jedną sztukę procka 8x00 z USA. Widziałem na neweggu 8400 za 200USD. Brać OEM? Szukać 8500? Jakieś inne cenne uwagi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H20 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 JA sobie własnie z tamta zamawiam ! Wychodzi 445 zł ! A nie wiesz ile tam moze byc gwarancji bo jakos nie widze :D Chyba ze jestem slepy ! pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 JA sobie własnie z tamta zamawiam ! Wychodzi 445 zł !+ cło 3% + VAT 22% + niemałe koszty wysyłki + brak gw ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) a co z vatem i podatkiem ??? bo polamerem to ci tego nie wyślą :/ ktoś mnie już uprzedził, znajomy znajomego za mała opłatą wysłał mi deskę snb, wiazania, 2 pary gogli, polamerem i żadnego vatu ani cła :D tylko do paczek o deklarowanej wartości max 70$ nie pobiera się cła ani vatu, ale ten znajomy wyrzucił fabryczne kartony, paragony, lekko przybrudził i deskę wartą 300$ a na paczce napisał, że jej wartość to 60$ :D Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez Ardianz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) mój zostanie przewieziony w brzuchu ;) Gwary nie potrzebuje, jeszcze nic nie spaliłem (ale pewnie ten padnie po tygodniu:) ) BTW: 8400 czy Q9450 ? Granie i obróbka video. Nie mam wyboru, moje mobo nie obsługuje Q9450... Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez petrumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H20 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 A dlaczego mam nie miec gwarancji? Jakie cło jaki vat ? Mi go poprostu ktos przywiezie jako prezent wiec.... Przeciez zawsze moge wysłac do stanow porcka i ktos mi tam zreklamuje ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) wiadomo, że jak ci go ktoś przywiezie to nie ma problemu a z gwarą no to policz ile zapłacisz za paczkę :/ ale procki to się raczej nie psują Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez Ardianz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H20 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 A czy ktos wie czy na newegg.com daja gwarancje np. tu http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16819115037 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Czy Waszym zdaniem warto zabawić się w sprzedaż 6850 na allegro i zakup 8400 ze stanów? Zapłacę za niego trochę ponad 420zł i pewnie tyle dostanę spokojnie za swojego. Czy lepiej opisywać na aukcji, że procesor był kręcony i robi 3,87GHz czy nie ;) ? Bo tak po cichy liczę na jakieś 4,2 lub może 4,5Ghz. Specjalnie kupuje Ultrę-120 i HR-05 na NB/SB na płytę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H20 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 A z jakiego sklepu bedziesz zamawiał ? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Nie mam pojęcia. Proszę kogoś grzecznościowo a on ma się rozejrzeć w NY. Może kupi w Biedronce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) Nie mam pojęcia. Proszę kogoś grzecznościowo a on ma się rozejrzeć w NY. Może kupi w Biedronce ;)nie kupuj w bierdonce bo tam maja niekrętliwe odpady co jak co, ale nie kupilbym 45nm procka bez gwarancji, mam przeczucie ze duzo z nich kreconych i to wcale nie ekstremalnie moze miec problemy z dociagnieciem 3 latek ;) obym sie mylil wiadomo cos moze n/t nowego steppingu ? Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 nie kupuj w bierdonce bo tam maja niekrętliwe odpady co jak co, ale nie kupilbym 45nm procka bez gwarancji, mam przeczucie ze duzo z nich kreconych i to wcale nie ekstremalnie moze miec problemy z dociagnieciem 3 latek ;) obym sie mylil wiadomo cos moze n/t nowego steppingu ? Przyznaj się - zmieniasz procka co trzy lata? To nie pasuje do tego forum ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...