Conti Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Mój E8200 ma tak samo, a nawet więcej. Dużo procków tak ma. Bardzo wątpię, aby była to podstawa do reklamacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 (edytowane) - Edytowane 10 Czerwca 2008 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Każdy 45nm ma uwalone czujniki i intel oficjalnie się do nich nie przyznaje, tzn. nie są one do użytku przez użyszkodników, tylko dla testerów itp.. Dlatego intel ma to w poważaniu, nawet nie ma od niego żadnej oficjalnej aplikacji do obsługi czujników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 (edytowane) - Edytowane 10 Czerwca 2008 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Normalnie? Że masz czujniki zwalone/krzywą czapę? Każdy 45nm ma mniej lub bardziej zryty czujnik Idź się zabić z tego powodu, normalnie tragedia na skalę światową! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 ja mam 46tydzien i wyglada na to ze jest wszystko ok. temperatura w idle 38C na obu rdzeniach w stresie około 60C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 no to nie wiem niektórzy piszą ze pierwsze partie miały uwalone a nowsze są juz ok, poprostu mnie to wnerwia jak widzę takie duze róznice miedzy rdzeniami a u innych normalnie. ktoś napisał: Czyli spora cześć ma uwalone ale nie wszystkie na to wychodzi Sklepy wymieniały cepy, kiedy te cepy były białymi krukami w PL, i tak wiedzieli, że ludzie zesrają się ze szczęścia by je kupić. Każdy 45nm ma zryty czujnik i to jest widoczne albo od razu, albo pod freonem itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H20 Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 A co wy tak przezywacie te zwalone czujniki ? przeszkadza to wam w czyms? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 A co wy tak przezywacie te zwalone czujniki ? przeszkadza to wam w czyms? podpisuje sie pod kolega. szukasz dziury w calym. nie kreci ci sie wypasnie i chcesz oddac na gware? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 ja mam czujki uwalone i do teo IHS byl taki krzywy ,że musiałem szlifować proca ale jak miałbym go zamienić na takiego co ma ładne temp. prosty IHS i nie wiem jak się kręci to dziękuj . 4.7GHz na 1.5 V -niech ma uwalone diody B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 przeszkadza np w prawidłowym zachowaniu sie wentylatora w zależności od temperatury. To mobo też ma zwalony czujnik ?? Nie wiem jak Twoja płyta, ale Gigabyte reguluje wentyl w zależości od czujnika zewnętrznego a nie tych co siedzą w procku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Mój E8400 właśnie odleciał do krainy wiecznych 3d marków i złocistych Wolfdale'i :) Także +1 do RIPujących sztuk :) 43 week 07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 zjarał się przy OC czy tak sobie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 zjarał się przy OC czy tak sobie? Zjarać to się nie zjarał, po prostu pad :) Nie przegrzewał się Co do OC to wiadomo.... :P Uchylam pytanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 chodzi mi o to czy w trakcie OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 (edytowane) No jasne że tak :) Ale chodził tak 3 miechy.... A potem sudden death w winampie Edytowane 2 Maja 2008 przez Opson6667 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 OC 4GHZ 24/7 czy jakieś extreme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 4,1 :) Extreme ze 2 razy poszło, ale w sumie to pol godziny max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 ja tez mam jednakowe tempy w stresie na rdzenaich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 No jasne że tak :) Ale chodził tak 3 miechy.... A potem sudden death w winampiePojdzie na gware? Przyjma bez zająknięcia ? Gdzie kupowany ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 4,1 :) Extreme ze 2 razy poszło, ale w sumie to pol godziny max :wink: 2x poszło ;d;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadar Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Ja chce mieć puszczonego w okolicach 4GHz z napięciem pon. 1,3V - czy to przemęczanie procka? Zaraz będę katował Orthosem prority 10 mojego proca (440*9=3960), napięcie 1,2875V 442*9 przy 1,2875V Orthos prority 10 wywalił mi po 1,5h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Moj ma czujki ok,ale za to jedno jajko swiruje,ale co tam bede sie spinal jak padnie to wowczas wysle na gware-od tego sa boxy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korys Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 E8200 @ 3,2 GHz (q745) Temp. w idle: Proc: 37 rdzen nr1: 55 rdzen nr2: 50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Ja niedawno kupowałem 2 procki E8200 i ten który mam w swoim kompie ma sprawne czujniki temperatury i jest z nim wszystko ok, a ten 2gi ma uwalone czujniki i rozbieżności temperatur między rdzeniami. Oby dwa procki z tego samego tygodnia (48 tydzień) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 No i pojawiły się w koncu E8300 http://www.allegro.pl/item356105003_promoc...nowy_gw_fv.html . Ciekawe jak z ich OC i czujnikami temp. W sumie E8200 zostanie niedlugo wyparty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
globi-wan Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Ja chce mieć puszczonego w okolicach 4GHz z napięciem pon. 1,3V - czy to przemęczanie procka? Zaraz będę katował Orthosem prority 10 mojego proca (440*9=3960), napięcie 1,2875V 442*9 przy 1,2875V Orthos prority 10 wywalił mi po 1,5h ja mialem podobnie 444x9 cpu vtt 1.2 1.27 wywala orthosa po 1h 1.28 po ok 2h 1.29 -1.3 po ok 5h 1.32 full stable 500x8 cpu VTT 1.24 podobnie j.w tez full stable przy 1.32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...