Skocz do zawartości
ath

Core 2 Duo E8000 - E8190 / E8200 / E8300 / E8400 / E8500 / E8600

Rekomendowane odpowiedzi

Zaraz ktoś napisze, że oszczędzasz proca. Tak źle i tak niedobrze.

Jakie V i jakie takty to każdego indywidualna sprawa. jak ktoś chce mieć 4.5GHz do netu i GG to jego sprawa.

Jak ktoś chce katować proca ORTHOS-em godzinami - proszę bardzo. Do tego te programy są.

Edytowane przez jacekcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj nowy rekord w spi 1m :P

10.422s

Dołączona grafikaDołączona grafika

jaki voltarz :E :P skracalem timingi na pamieciach, ale nie dawaly one zadnego skutku, wiec juz nawet screenow nie robilem :P 6-5-5-18 tez 10.422 na 6-5-5-15 takze, dalem sobie spokoj i stwierdzilem ze nie bede proca tak katowal :P

a tak z ciekawosci sprawdzilem ile wycisne mac z tych pamiatek i jakiez bylo moje zdziwienie kiedy poszly na 1100 na 6-5-5-18 1,9v [wiecej nie sprawdzalem ani nie zmniejszalem timingow, poprostu nie chcialo mi sie z tym bawic] ogolnie myslalem ze 1000 to juz koniec. moze jutro sprobuje 1200, chociaz watpie.

Edytowane przez mobot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie Linpack jak do 10 testów nie robił błędów to już dalej nie robił. A czasowo nie ma co podawać bo w zalezności od ilości RAM-u i mocy obliczeniowej testy robi szybciej lub wolniej.

Tylko nie wybieraj wykrywania błędów, bo wtedy ci wynik pokaże dopiero na końcu, a tak na bierząco widzisz wynik każdego testu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie Linpack jak do 10 testów nie robił błędów to już dalej nie robił. A czasowo nie ma co podawać bo w zalezności od ilości RAM-u i mocy obliczeniowej testy robi szybciej lub wolniej.

Tylko nie wybieraj wykrywania błędów, bo wtedy ci wynik pokaże dopiero na końcu, a tak na bierząco widzisz wynik każdego testu.

Jakaś kicha, bo jak zrobie maksymalne obciążenie to bład jest na dzińdybry -> "Please chceck the Residual<norm>..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynam właśnie zabawe w OC i o to pierwszy wynik :wink:

Co sądzicie na temat voltów i temperaturek, jest ok? Czy na mostkach nie są za wysokie tempy, do ilu tam może być temp?

Zastanawiam się jakie bezpieczne wolty można zapodać w moim mobasie na mostkach i innych bajerach, bo na razie jest wszystko na auto.

post-8799-1223806572_thumb.jpg

Edytowane przez .:Max:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynam właśnie zabawe w OC i o to pierwszy wynik :wink:

Co sądzicie na temat voltów i temperaturek, jest ok? Czy na mostkach nie są za wysokie tempy, do ilu tam może być temp?

Zastanawiam się jakie bezpieczne wolty można zapodać w moim mobasie na mostkach i innych bajerach, bo na razie jest wszystko na auto.

Obiad gotujesz na grafie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AUTO - na płyatch ASUSA to bardzo kiepski pomysł. Pisano już o tym wielokrotnie.

Twój proc widać ma potencjał tylko coś tempy marne. Daleko nie pojedziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktos wyjasnic jaki wpływ na o/c E8400 ma cpu gtl reference voltage zakres od 0.5x - 0.635 czy ustawienie tej wartosci na max powoduje mniejsze zapotrzebowanie cepka na vcore :rolleyes: ?? bo do tej pory mialem ustawione na auto i cepek potrzebowal 1.36V do stabilnosci na 4ghz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba ze dwie strony wcześniej jest screen vcore=1.392V 4.7GHz. temp max 61C.

ja mam wodę więc porównanie z moimi tempami nic ci nie da.

Wnisokuję tylko, że jak na 1.19V masz 52C no to pytanie co będzie na 1.35?

No chyba, że 4GHz ci styka :) i nie chcesz podnosić Vcore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka jest różnica temp CPU pomiędzy boxowym coolerem E8200, a NOCTUA NH-U12P ??

Ile stopni mniej w IDLE/STRESS ??

nikt Ci tego nie powie ile będziesz miał mniej, samo chłodzenie na CPU to nie wszystko , ważne jest jeszcze czy masz dobrze wentylowaną obudowę, jaką pastę nałożysz (różne pasty-dają różne wyniki w temp.) itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj nowy rekord w spi 1m :P

10.422s

Dołączona grafikaDołączona grafika

jaki voltarz :E :P skracalem timingi na pamieciach, ale nie dawaly one zadnego skutku, wiec juz nawet screenow nie robilem :P 6-5-5-18 tez 10.422 na 6-5-5-15 takze, dalem sobie spokoj i stwierdzilem ze nie bede proca tak katowal :P

a tak z ciekawosci sprawdzilem ile wycisne mac z tych pamiatek i jakiez bylo moje zdziwienie kiedy poszly na 1100 na 6-5-5-18 1,9v [wiecej nie sprawdzalem ani nie zmniejszalem timingow, poprostu nie chcialo mi sie z tym bawic] ogolnie myslalem ze 1000 to juz koniec. moze jutro sprobuje 1200, chociaz watpie.

u mnie superpi tak

Dołączona grafika

ustawienia 500*8, napiecie 1,385V(bios pokazuje takie), pamieci ustawione na 1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi