TiGeR5 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 (edytowane) To postaram sie je wyrwac. Panowie a jak to jest jakbym wrzucil 2x2gb i 2x1gb na co dzien do uzytku?? da sie wtedy duala wlaczyc czy nei bardzo?? Halo panowie jak to bedzie z dualem w takim przypadku - bo moze zamowie ten ram - a trzeba by sie spieszyc. Edytowane 29 Kwietnia 2009 przez TiGeR5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RELOADED Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Panowie ja już jak co to jadę od początku proca na napięciu 1.37 już ponad rok czasu w upalne lato itd i żadnej degradacji nie mam proc jak działał tak działa,może dlatego ,że ma tą opcje CE1 włączoną z automatyczną zmianą mnożnika,wydaje mi się ,że ta degradacja to jakieś pojedyńcze przypadki procków z jakimiś błędami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 daj 1,45-1,5v na chlodzonku za 50zl i tak pare dni. xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Gdy zobaczyłem VID to się przestraszyłem, lecz raczej przedwcześnie. Teraz pozostaje załatwić jakieś fajne memki i sprawdzić na ile poleci.;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Ładna sztuka gratuluje! :wink: mój do 4.2ghz potrzebuje 1.26V a vid = 1.175V :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 M-Power jaki to batch? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 (edytowane) #:Q839B150 ostatnia sztuka z Vico w Lublinie. Teraz sobie leci Orthos na 3,3Ghz 1,0V już ponad 40min ;). Niestety niżej mobo nie pozwala zejść z napięciem. Edit: Edytowane 5 Maja 2009 przez M-Power Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 omg ty sie zaoptrujesz w Vico najgorszy sklep w woj. Lubelskim M-Power napisz do mnie na gg 1467293 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 To był jednorazowy zakup. Fakt... cena wysoka, ale procek nie jest tragiczny... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superduty Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Panowie przeczytałem ten wątek od deski do deski i mam już mały mentlik w głowie. Moge kupić od kumpla e8400 nr: Q813A518 i czy możecie cosik powiedzieć czy to będzie dobry batch i jak z oc? Zamierzam chłodzić go moim thermaltake v1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meesser Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Witam!!! Czy jest sens wymiany E4300@3GHz na E8400. zastosowania typowo domowe, obróbka zdjęć, gry, karta graficzna GF9600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Witam!!! Czy jest sens wymiany E4300@3GHz na E8400. zastosowania typowo domowe, obróbka zdjęć, gry, karta graficzna GF9600Zależy ile musiałbyś dopłacić do tego e8400. Napisze po moim przykladzie, że przesiadłem się z e5200@3,3GHz na e8200@3,8GHz i specjalnej różnicy w ilości klatek w grach nie widzę. W 3dMark 06 kilkaset punktów więcej i to wszystko. Zamiana kosztowała mnie ponad 250 zł i muszę przyznać - nie opłacalna ta impreza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Panowie przeczytałem ten wątek od deski do deski i mam już mały mentlik w głowie. Moge kupić od kumpla e8400 nr: Q813A518 i czy możecie cosik powiedzieć czy to będzie dobry batch i jak z oc? Zamierzam chłodzić go moim thermaltake v1.Masz bana na google? http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...;postcount=3260 całkiem przyzwoity procek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Ja się ostatnio troche bawiłem swoim procesorem i nie wiem o co biega jak już wcześniej napisałem: 4ghz 445x9 robi na 1,35v:/ Jednak spokojnie robi 4ghz 8x500 1.35v zawsze praktycznie na najniższych możliwych napięciach Nb,Sb itd. jednak co bym nie robił mam problem wycisnąć cokolwiek więcej niż 4ghz.. podnoszę napięcie vcore, NB i też nic nie pomaga.. Komputer zachowuje się zawsze niestabilnie, próbowałem bawić się pozostałymi parametrami Gtl itd. jednak nic nie pomaga albo coś nie tak robie...:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Ja się ostatnio troche bawiłem swoim procesorem i nie wiem o co biega jak już wcześniej napisałem: 4ghz 445x9 robi na 1,35v:/ Jednak spokojnie robi 4ghz 8x500 1.35v zawsze praktycznie na najniższych możliwych napięciach Nb,Sb itd. jednak co bym nie robił mam problem wycisnąć cokolwiek więcej niż 4ghz.. podnoszę napięcie vcore, NB i też nic nie pomaga.. Komputer zachowuje się zawsze niestabilnie, próbowałem bawić się pozostałymi parametrami Gtl itd. jednak nic nie pomaga albo coś nie tak robie...:/ Raczej na pewno jest to problem z GTL'ami i VTT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Kiedys gdzies na necie widziałem jakiś wzór do ustawienia VTT i GTL dla E8xxx jednak nie moge tego wyszukac moze więcie na jakiej podstawie to ustawiac ew. chyba że ktoś ma podobne mobo do mojego i rzucił by się ustawieniami dla E8400.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Pytanie do użytkowników e8400 z rewizji C0: Jakie napięcie (ew. inne ustawienia typu vtt i gtl) potrzebujecie, aby uzyskać 4ghz???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Ja mam c0 i vtt nie ruszam, cpu gtl auto a nb gtl 0.63, napiecie 1.26v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 nie idzie :/ orthos leci po 5 min. spróbuje wieczorem jeżeli ktoś posiada płytę asus p5q to czy mógłby ew. umieścić swoje ustawienia? thx za każdą okazana pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=202292 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) Ja mam takiego dziada... na codzien starczy:) wkurza mnie jednak ze jak dam mnoznik 9x 469 to nie dziala... tzn v nie zwiekszam bo teraz dosc cieplo a na karakorum to i tak cos zagoracy jest:| Edytowane 7 Maja 2009 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 moje wypociny dziśejsze jeszcze pobawie sie max Mhz i Max FSB :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 HeatheN bardzo fajna sztuka tylko pozazdrościć :D Sprawdzałeś może okolice 4,5 tak z ciekawości pytam?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Ja mam takiego dziada... na codzien starczy:) wkurza mnie jednak ze jak dam mnoznik 9x 469 to nie dziala... tzn v nie zwiekszam bo teraz dosc cieplo a na karakorum to i tak cos zagoracy jest:| Wszystko fajnie tylko czemu priorytet 8?? Tak to mój też leci na niskim napieciu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) Właśnie testuję nowy nabytek e8500 q841. Procek kupiony oem na allegro - w teorii nieużywany, ale widać był montowany więc jest szansa, że nie jest wybitny i dlatego trafił na alledrogo. Tak czy siak na razie bije na głowę mojego obecnego e8400 vid 1.1 375 :razz: to chyba dobrze nie ? Jak coś pokaże to dam screeny inaczej w ciszy zniosę kolejna prockową porachę :lol: edit: 4 ghz na 1.24v robi bez problemu .. o 4.2 ghz na tym napięciu mogę zapomnieć - jest przyzwoicie ale bez rewelacji. Jutro po pracy potestuję co potrafi do ok 1.28 v. Edytowane 7 Maja 2009 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 (edytowane) Wszystko fajnie tylko czemu priorytet 8?? Tak to mój też leci na niskim napieciu...Ile mam zaposcic na proiorytet 1? godzina wystarczy? U mnie proc tak dziala na priorytet 1 jak i 8...jak w temacie o karakorum zapodalem z priorytetem 1 ,temperatury to mowili ze zle ze be, zeby dac 8 bo bardziej proca dogrzewa itd itd..zglupialem doszczętnie... Proc na takim V stabilny jak skala i tyle Co do 4,5ghz..narazie jest za goraco...pobawie sie, chociaz wiem ze pamieci mnie ograniczaja..:( sproboje poluzowac timingi Edytowane 8 Maja 2009 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 U mnie proc tak dziala na priorytet 1 jak i 8...jak w temacie o karakorum zapodalem z priorytetem 1 ,temperatury to mowili ze zle ze be, zeby dac 8 bo bardziej proca dogrzewa itd itd..zglupialem doszczętnie... Proc na takim V stabilny jak skala i tyle chodziło mi raczej o to iż np. u mnie różnica między priorytetem 8 a 10 wynosi 135mhz na tym samym napieciu... A co do stabilności u mnie najlepiej testuje to GTA4 - wywala się tylko wtedy gdy coś nie jest do konca stabilne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 (edytowane) chodziło mi raczej o to iż np. u mnie różnica między priorytetem 8 a 10 wynosi 135mhz na tym samym napieciu... A co do stabilności u mnie najlepiej testuje to GTA4 - wywala się tylko wtedy gdy coś nie jest do konca stabilne...aaaa myslalem ze ci chodzilo o mniejszy priorytet, nigdy nie dawalem 10:D dawalem zawsze 1 dopóki mnie nie zbesztali w temacie o karakorum, to daje 8^^...orthos, pi, gta4, crysis, gothic3...smiga dzis powalcze na 9x500 (chodzbym mial ramy spalic to je zmusze do 500^^) Edytowane 8 Maja 2009 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 (edytowane) okazuje się że całkiem przyzwoity cepik mi się trafił aczkolwiek dziczek to to nie jest :razz: Edytowane 8 Maja 2009 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 (edytowane) To ja rowniez sie pochwale swoim C2D. Tylko fotka taka, bo innej juz mi sie nie chcialo robic. Tak czy siak "full rock stable". Potencjal jest, bo to "dopiero" 1.375V. Ograniczaja mnie albo ramki albo MSI P35 Neo2-FIR. Na codzien 3.8 na def. vcore. Co do ramow to kostki Corsair DHX 800-tki 2x 1GB. Nie ida powyzej 1050 na 5-5-5-15 2.3V. Ktos mial z nimi do czynienia? Edytowane 8 Maja 2009 przez Ghandar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...