TiGeR5 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 o 110 podskoczylo - dzieki. Reszta podobnie - czas jeszcze spadl na 48,2 ale to niezaleznie od tref. Ogólnie w normie te odczyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Ja mam podobne, na takich samych ustawienaich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 (edytowane) Z racji że na moją karte graficzną robi się bloczek postanowiłem pobawić się z napięciami i zejść jak najniżej. Oto efekty: NB - 1,41V CPU - 1,36V CPU PL - 1,52V FSB - 1,24V RAM - 2,2V obecnie działam na Crucialach PC2-5300 wyłącznie ponieważ 6GB mi nie potrzeba ;) Proszę o opinie co myślicie o odczytach z everesta i o temperaturkach - wszystkie widać na screenie poniżej w gadżecie everesta. Wszystko cacy. spróbuj PLL=1.5V. Powinno być OK. Edytowane 30 Sierpnia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Pokombinuje dzięki jacekcz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 (edytowane) Daj tREF na maxa to Ci wpadnie jeszcze z 200mb w odczycie na plus. Niech ustawi pulle na enabled ;) Ja tak jade z pullami przy 4.5GHz i memkami na 1200. Edytowane 30 Sierpnia 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 To juz lepiej dac nizszy PL, wyjdzie na to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 (edytowane) Niższego PL już nie da rady - nie wstanie komp. A pulle na enabled jeśli chodzi o to ustawione w biosie to mi na enable komp nie wstaje :( Nie wiem dlaczego. Przy PL=8 wstaje przy pullach przy PL=7 już nie. Edytowane 30 Sierpnia 2009 przez TiGeR5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 (edytowane) tak wyjdzie to samo ale może być niestabilne albo ciemność. proponuję pl=7 i próbować włączać po kolei PULL-IN. Zapewne trzeba bedzie podnieść VNB. Edytowane 30 Sierpnia 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Niestety mimo podniesienia napięcia na NB nie wstaje komp przy PL=7 i przy włączonym nawet jednym pull. Kicha - przy PL=8 wstaje ale nie warto myślę zjechać z PL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 PL6 przy takim fsb:ram to ciezko widze - no chyba ze 1.6v na mch lub cos w ten desen. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Źle mnie zrozumiałeś. Na PL=6 nie ma szans. Pisałem że nie warto ustawiać PL=8 aby włączyć pulle. Lepiej myślę pozostać przy PL=7. W sumie miałem teraz kłopot aby system się znowu obudził przy PL=7 coś mu nie pasowało musiałem małymi kroczkami dobić do fsb=500 ale udało się. Jakieś jeszcze propozycje co by więcej pocisnąć?? A i ustawiłem pamięci na STRONG i chodzą póki co - zobaczymy jak będzie ze stabilnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Tego screena co wczesniej dawales to wlasnie z AI [costam costam] na Strong? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Tego screena co wczesniej dawales to wlasnie z AI [costam costam] na Strong?Był na moderate o ile mnie pamięć nie myli - teraz leci na stron - troszki spadło latency dzięki temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 To juz lepiej dac nizszy PL, wyjdzie na to samo. U mnie nie wyjdzie na to samo bo na nizszym komp nie wstaje, a jak dam pulle to wstanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Dziwne, bo teoretycznie wlaczenie wszystkich PULLi powinno dac to samo co ustawienie nizszego PL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Dziwne, bo teoretycznie wlaczenie wszystkich PULLi powinno dac to samo co ustawienie nizszego PL. Teoria a praktyka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczi Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Witam, jestem poczatkujacy jesli chodzi o oc i mam pewne pytanie. Posiadam C2D E8200 i przed aktualizacja biosa (Asus p5k pro) mialem podkreconego do okolo 3 ghz, kolega mi to usatwiam ale pamietal ze przy katowaniu orthosem temperatury nie przekraczaly 65 stopni napewno. Teraz sam chcialem sobie poustawiac i aktualnie mam 2,9 ghz przy napieciu 1,275 a temperatury osiagaja ponad 90 stopni:/ bez zadnego podkrecania na 2,66 tez bylo nieciekawie bo kolo 80. Slyszalem ze te modele lubia miec wadliwe czujniki temp, ale czy to mozliwe ze dwa siadly w jakies pol roku? chlodzenie boxowe ale z tego co mi sie wydaje to dziala sam procek tez nie wydaje sie byc az tak goracy. A jesli myslicie ze to czujnik to jest moze jakas taka w miare uniwersalna i bezpieczna konfiguracja tego procka, nie musza to byc jakies super wyniki. Z gory dzieki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 @walczi Być może pasta wyschnęła czy coś... No i pół roku temu to temperatury w pokojach panowały nieco niższe.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczi Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 @walczi Być może pasta wyschnęła czy coś... No i pół roku temu to temperatury w pokojach panowały nieco niższe.. ;) Temperatury wbrew pozorom mialem wyzsze, mieszkalem w bloku gdzie byl ryczalt wiec ogrzewalem ile sie dalo ;) A jesli chodzi o paste to czy tylko z jej powodu moga temparatury roznic sie az o 30 stopni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 (edytowane) Ktos tam plakal, ze nie pokazalem orthos stable small FFTs tylko large... Dluzej juz mi sie nie chcialo bo czasu nie mam... Prosze bardzo: 4.5GHz @ 1.38V Edytowane 31 Sierpnia 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Zastanawiam się nad małą modernizacją sprzętu, jak wyjdzie HD 5870 i okaże się opłacalny to mam zamiar wymienić na niego swojego HD 4870, więc i sprawa ma się podobnie z prockiem. Jest według Was sens wchodzić w Quada? (I7 nie jest jeszcze wg. mnie opłacalny) Procka spokojnie gonię na 4500 mhz ale na co dzień używam go na 4000 mhz (mniejsze napięcie) więc ewentualnie mogę go podgonić a i sprzedać za dobrą cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 (edytowane) Zastanawiam się nad małą modernizacją sprzętu, jak wyjdzie HD 5870 i okaże się opłacalny to mam zamiar wymienić na niego swojego HD 4870, więc i sprawa ma się podobnie z prockiem. Jest według Was sens wchodzić w Quada? (I7 nie jest jeszcze wg. mnie opłacalny) Procka spokojnie gonię na 4500 mhz ale na co dzień używam go na 4000 mhz (mniejsze napięcie) więc ewentualnie mogę go podgonić a i sprzedać za dobrą cenę. IMHO nie oplaca sie. Wole taktowanego na 4.5GHz C2D niz 4GHz Quada. BTW pokaz jak go 'gonisz' ;) Edytowane 3 Września 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Dzięki :-) No luz jak będę miał troche więcej czasu na zabawę to walne testy i wrzuce screeny :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Dzięki :-) No luz jak będę miał troche więcej czasu na zabawę to walne testy i wrzuce screeny :-) Z ktorego tygodnia masz cepa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 NIe sprawdzałem. Ale to Xeon więc jak wiesz serwerowa wersja E8400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 oj długo mój proc się lenił :) Zmiana chłodzenia. Trzeba mu zrobić przegląd :ph34r: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 (edytowane) Jacek:[/b ]chłodzisz go dtekiem + 2x120? Bardzo ładne temperatury. U mnie przy 4,5ghz jest juz ponad 70*... Edytowane 3 Września 2009 przez Marecki306 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 tak, MINI WC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 oj długo mój proc się lenił :) Zmiana chłodzenia. Trzeba mu zrobić przegląd :ph34r: Poczekaj niech swojego zwoduje ;) Ale pamietaj ze moj to tylko E8400 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Hej Nosze sie z zamiarem kupna e8400. W zwiazku z tym 2 pytania: 1. Czy jest sens w mojej konfiguracji? Czy mocny bedzie wzrost wydajnosci w grach ofkoz? 2. Czy jest szansa, ze ceny tego proca do konca roku spadna jakos odczuwalnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...