Skocz do zawartości
ath

Core 2 Duo E8000 - E8190 / E8200 / E8300 / E8400 / E8500 / E8600

Rekomendowane odpowiedzi

Co do FSB -> stare dobre P965 wymiata :)

ASUS P5B-E Plus, nawet bez vmodów, 1.65v na vmch = 620 FSB.

Ba, ~610 lata do benchy na:

FED14030h => 06

FED14034h => 10

FED1403Eh => 03

FED1403Fh => 24

FED14040h => 09

Coby nie być goło słownym -> http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=733378

Dołączona grafika

@ KUBA_TM, trzeba się dogadać, mam w sumie trochę wolnego czasu teraz, to można by pokręcić ;)

Edytowane przez KonradGT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zrobilem cos takiego na RF: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=586151, szczegoly tutaj.

To też niezła sztuka. Mój RF dobijał do 600. Nawet 1.85V(o ile dobrze pamietam - max ile dało sie ustawić) na NB nie pomagało aby pójść dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na jakim napieciu robi te 5,3ghz ? 1,8v?

1,45V

5.3 ghz na fc to wynik mizerny, nawet żałosny bym powiedział. Cep, który nie lata 5.4 GHz SPI/3D jest bardzo słaby.

564-566 to koniec tej dfi, innym prockiem tez tej bariery nie przebiłem Edytowane przez meeron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1M to sobie w buty wsadz ;) :P

To jest koniec możliwości płyty za 350zł i patriotów za 120zł nie lada wyczyn schowaj z rampage za to mozna kupic duzy lepszy sprzęt. Opłaca się wymienić płytę chodzi mi o najwyższe oc na air ??:) czy wymieniać na 32nm Edytowane przez hakerzmc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest koniec możliwości płyty za 350zł i patriotów za 120zł nie lada wyczyn schowaj z rampage za to mozna kupic duzy lepszy sprzęt. Opłaca się wymienić płytę chodzi mi o najwyższe oc na air ?? :) czy wymieniać na 32nm

Yyyy ;) Nie zrozumialem?? 'schowaj z rampage za to mozna kupic duzo lepszy sprzet'....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od 2 dni katuję E8400 które dostałem do testów ( może nawet kupię :) ) i prezentuję się nieźle - chłodzenie to zwykły box :) a napięcie zapodałem 1.2V w biosie na sztywno ( oszczędzacze powyłączane :) ), aktualnie 6h orthosa na prio 8 i wszystko OK

Edytowane przez VIBOR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dalej może być cinko. Chyba gorąca sztuka - 63C.

bo na dołączonym box-ie na lepszym będzie ok, podkręciłem właśnie wentyl wysysający powietrze z obudowy i temp. spadła o 3 stopnie Edytowane przez VIBOR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi