Skocz do zawartości
ath

Core 2 Duo E8000 - E8190 / E8200 / E8300 / E8400 / E8500 / E8600

Rekomendowane odpowiedzi

Gwoli uzupełnienia - mój E8500 to Q820 oczywiście, VID 1.050. Wczorajszy screen z pierwszego odpalenia kompa po założeniu :). W BIOS ustawione 1.175, ale że mobo ma dropa to realnie wyszło 1.135. Dziś rano jeszcze przed wyjściem do firmy stuknąłem 4 GHz na 1.1V i bangla :). Screen jakiś wieczorkiem pokażę. A co do max to w weekend, bo obowiązków w tygodniu za dużo.

Swoją drogą pudełko od tego E8500 jakieś takie dziwne, zupełnie inne niż te z polskich hurtowni, z małym okienkiem, inna naklejka ze specyfikacją, brak podanego Max VID na pudle. Coś mi się widzi, ze normalną drogą to Q820 do Polski nie docierały i jako pierwsze E0 tylko za oceanem dostępne :)

BTW - po katastrofalnych 817 i 818 złamanego grosza nie postawiłbym na nową rewizję, a tu proszę. Tylko się cieszyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą pudełko od tego E8500 jakieś takie dziwne, zupełnie inne niż te z polskich hurtowni, z małym okienkiem, inna naklejka ze specyfikacją, brak podanego Max VID na pudle. Coś mi się widzi, ze normalną drogą to Q820 do Polski nie docierały i jako pierwsze E0 tylko za oceanem dostępne :)

Swoja droga to juz wszystkie procki Intela sa pakowane w nowych malutkich pudeleczkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że też ja musiałem na Q818 trafic E8400 :damage_wall: :damage_wall: nawet nie robie o/c bo szkoda nerwów z tego co widziałem. No cóż, będzie trza zbierać na Nehalema już powoli :(

Wątpie żeby sie znalazła zamiana na E8600 za E8400 z dopłatą :sad:

Edytowane przez bartek46op

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że też ja musiałem na Q818 trafic E8400 :damage_wall: :damage_wall: nawet nie robie o/c bo szkoda nerwów z tego co widziałem. No cóż, będzie trza zbierać na Nehalema już powoli :(

Wątpie żeby sie znalazła zamiana na E8600 za E8400 z dopłatą :sad:

zawsze mozna zaserwowac wysokie vtt i odniesc na wymiane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się nad kupnem E8400 lub E8600. Napisałem do jednego ze sklepów zapytanie o E8400 - czy mają już specyfikację SLB9J (czyli stepping E0) nie pytając się o tydzień - więc moje pytanie - mam się jeszcze o to dopytywać, czy brać w ciemno, jak jest na E0? Czy też zostawić myśl o E8400 i dopłacić do E8600?

Dobrze kręcący się E8400 na E0 do ilu dochodzi z taktami (średnia, bo wiem, że co sztuka to inne możliwości)? Jakaś rada od Was ..? Chcę uzyskać min. 4,2 by procka zostawić już na dłużej niż 6m-cy :lol2:

I najgłupsze - jak się rozpoznaje tydzień ..?

Czyli szukam na opakowaniu FPO?BATCH # : Q820A158 - czyli rok 2008, tydz 20 ... W takim razie przy kupnie E8400 mam pilnie zwracać uwagę na tydz, skoro są to początki serii - a jak wiadomo początki są bardziej udane.. Co byście zrobili na moim miejscu ..?

Dziękować :)

Edytowane przez D.rek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się nad kupnem E8400 lub E8600. Napisałem do jednego ze sklepów zapytanie o E8400 - czy mają już specyfikację SLB9J (czyli stepping E0) nie pytając się o tydzień - więc moje pytanie - mam się jeszcze o to dopytywać, czy brać w ciemno, jak jest na E0? Czy też zostawić myśl o E8400 i dopłacić do E8600?

Dobrze kręcący się E8400 na E0 do ilu dochodzi z taktami (średnia, bo wiem, że co sztuka to inne możliwości)? Jakaś rada od Was ..? Chcę uzyskać min. 4,2 by procka zostawić już na dłużej niż 6m-cy :lol2:

I najgłupsze - jak się rozpoznaje tydzień ..?

Czyli szukam na opakowaniu FPO?BATCH # : Q820A158 - czyli rok 2008, tydz 20 ... W takim razie przy kupnie E8400 mam pilnie zwracać uwagę na tydz, skoro są to początki serii - a jak wiadomo początki są bardziej udane.. Co byście zrobili na moim miejscu ..?

Dziękować :)

bierz e8600,masz wyzszy mnoznik i z tego co widze wiekszosc bangla naprawde super ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak btw. jak czytam o celowym ubijaniu sprawnych procow zeby wymiane dostac bo a nuz sie bedzie lepiej krecic to sie noz otwiera...

Zlodziejstwo i oszustwo w czystej postaci, rece bym poobcinal, ciekawe czy ktos sie zastanowil chwile nad tym co tak na prawde robi.

Juz pomijam fakt ze przez takich wlasnie cwaniaczkow moze Intel w koncu poblokowac mozliwosc OC i sie skonczy zabawa zupelnie (o czym byla mowa z nehalemem- ze OC bedzie tylko dostepne dla topowych modeli).

Edytowane przez Heniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wracajac do tematu procesorow ;) ...trafila mi sie taka oto sztuka:

Dołączona grafika

niestety czujka jest walnieta :|

i w zasadzie wiecej nei testowalem jak narazie...

Edytowane przez czolo7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi