Mario2k Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 To napiszcie jak myslicie jest szansa na 4.4GHz na codzien ? przy znosnym Vcore ponizej 1.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) 9s syci, nie lancu ;) ?Oj syci :] Szczególnie, że zrobione bez udziału specjalnego zimna i na crapowatym MSI :) To napiszcie jak myslicie jest szansa na 4.4GHz na codzien ? przy znosnym Vcore ponizej 1.5 Jest i to duża. Kwestia tego jak się dany proc będzie skalował. Edytowane 17 Stycznia 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekil Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Lanc, można liczyć na jakieś selekty tego "cuda" u Ciebie / Sectora? Dużą różnicę odczuje w porównaniu do E2160 @3.4GHz? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) Ło selekty pytać Sectora, ale jak dzisiaj rozmawialiśmy to chyba coś takiego będzie możliwe :P Różnica będzie, ale czy duża to ci nie powiem. Ja miałem przesiadke z E6600 @ 3.4Ghz ;) BTW: Od 20 minut leci Orthos (priorytet 3 :P) @ 4.2Ghz @ 1.35v ;]]] EDIT: Orthos się wywala jak temp wbija na powyżej 81*. No to mnie czeka wymiana bloczka ;) Edytowane 17 Stycznia 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazYb0N Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Good Luck Lanc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Niedługo spora część userów będzie miała kompy tak pi razy drzwi - 4500MHz na co dzień :banana: Ciekaw jestem jak taki korek przełoży się na giery :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Producenci gier jeszcze mniej będą przykładać się do jakości kodu, skoro wszyscy na około będą mieli zacne CPU ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 @Lanc jakie masz chlodzonko w tej chwili i jakie temperatury pod orthosem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 MaSell jakie jest oznaczenie Twego procka. I na jakim napięciu ten max poszedł?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) @Lanc jakie masz chlodzonko w tej chwili i jakie temperatury pod orthosem Cube 3 (już pisałem, że gorszy od BOX'a ? :lol: ) + BWA 123 + Prison GPU na 7300GT (zerowy wpływ na temp wody) + CR2. 4.0Ghz @ 1.266v @ Orthos 67/75* 4.1Ghz @ 1.297v @ Orthos 68/77* 4.2Ghz @ 1.350v @ Orthos 81/82* (ale identycznie śmiga na 1.337v, czyli wina temp, bo się wywala zawsze jak pochodzi 1,2 minuty przy tych 80*) Edytowane 17 Stycznia 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 MaSell jakie jest oznaczenie Twego procka. I na jakim napięciu ten max poszedł?? Oznaczenia nie maja zadnego wplywu na oc. Mam 3 procki ktore roznia sie tylko dwoma ostatnimi cyframi na pcb i kazdy kreci sie zupelnie inaczej. Vcore okolo 1.65 Lanc, nie sycisz juz :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Panowie mozecie mi powiedziec jakie domyslne napiecie ma Conroe I Wolfdale? Dla Conroe to chyba 1.325V a Wolfdale? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Moje miały VID od 1,0675v do 1.1125v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) MaSell a na jakim chłodzeniu trzymasz te napięcie - jakie masz temp. pod obciążeniem. Dzięki że rozwiałeś me wątpliwości co do oznaczeń;] Powiedz jakie jest średnie oc na każdym z testowanych procków przez Ciebie - pewnie zaspokoi to ciekawość wielu użytkowników Pzdro :) Wynik syyyyyci Edytowane 17 Stycznia 2008 przez mato22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 MaSell a na jakim chłodzeniu trzymasz te napięcie - jakie masz temp. pod obciążeniem. Dzięki że rozwiałeś me wątpliwości co do oznaczeń;] Powiedz jakie jest średnie oc na każdym z testowanych procków przez Ciebie - pewnie zaspokoi to ciekawość wielu użytkowników Pzdro :) Pisalem juz wczesniej odnosnie temp i chlodzenia. Srednie oc to moja tajemnica, jednak zdarzały sie takie padaki ze masakra :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 No to nie tak ciekawie jak co niektorzy oczekiwali :/ 4.2Ghz @ 1.350v i temp ponad 80'C nawet jak na slabe chlodzenie porownywalne do intelowskiego stockowego coolera to za duzo . Zaluzmy dajemy lepsze chlodzenie ale i napiecie musimy podbic do 1.4 zeby cos wiecej stabilnie pocisnac , wyjdzie na to ze Vcore 1.4 zarezerwowane dla WC i zeby miec 24/7 4,4/4,5GHz trza bedzie niezlego selekta trafic . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Dziwna jest sprawa z tym, ze uzywajac 45nm mobo jest bardziej kaprysna podczas oc - czasem poprostu bez powodu nie uruchomi sie przez x razy na 100% stabilnych ustawieniach, zeby za 5min działać idealnie na nieco wyzszych :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Oznaczenia nie maja zadnego wplywu na oc. Mam 3 procki ktore roznia sie tylko dwoma ostatnimi cyframi na pcb i kazdy kreci sie zupelnie inaczej. Vcore okolo 1.65 Lanc, nie sycisz juz :( img Daj mi mobo, która zrobi normalne FSB razem z pamięciami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 @ MaSell to podaj choć ile ta najgorsza padaka miała Hz po oc... I już dalej nie wiercę dziury w żołądku :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) Moze mobo cienkie.... albo bios maz jednak nie ten ..... Lanc pamieci i mobo mam na mieiscu obiecuje 550 fsb na mobo, 1300 na ramcu 4x1GB Edytowane 17 Stycznia 2008 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Moze mobo cienkie.... albo bios maz jednak nie ten ..... Lanc pamieci i mobo mam na mieiscu obiecuje 550 fsb na mobo, 1300 na ramcu 4x1GB karta muzyczna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 http://www.apollo.pl/store/show_detail/17/41840+ 552zł za E8200 BOX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) @ MaSell to podaj choć ile ta najgorsza padaka miała Hz po oc... I już dalej nie wiercę dziury w żołądku :rolleyes: 3xxx ;) Zobaczcie co sie na gieldzie pojawilo :D Edytowane 17 Stycznia 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 masa starych 64 nm c2d i c2q :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 masa starych 64 nm c2d i c2q :D i jeden selekt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 3xxx ;) Zobaczcie co sie na gieldzie pojawilo :D 4,2GHz @ 1,35V ORTHOS stable Jak masz takiego co robi tyle na 1,3V i walla powyzej 550 to biore ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Ludzie zdajecie sobie sprawę co wy mówicie wogóle? Każdy sie cieszył jak jego E6750 chodził 3.6 GHz na default. Teraz za niższą cenę dostajemy szybsze procki, kręcące się o niebo lepiej, i jeszcze ludzie narzekają że padaki są bo 4.2 GHz na AC może być cieżko zrobić. Lol. Weźcie sie przejdzie do działu AMD, bo tam rzeczywiście jest na co narzekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Wychodzi na to ,że jednak na tym mobasie nie pokręcę sobie za bardzo +4.0ghz przy normalnym FSB. I nie wiem czy jest sens brać tego 8400 jak moje boje zakończą się na 4-4.2 ghz o ile trafi mi się dobra sztuka . Ehh za pięknie by było ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Hmm. Może i 4.3Ghz być ;] Przecież to ma 9x ;P Jak do spi daje rade 515x9, to niżej bez problemu na MSI. Zresztą... Jutro wrzuce screeny z orthosa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) Ceny, ceny, kupujemy. Edytowane 17 Stycznia 2008 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...