lukaszwg Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Witam hyper_2002 Sprobowalem dac nap na proca na auto ale wogole sie nie chcial uruchomic przy pozostalych zostawionych starych ustawieniach w biosie wiec dalem daufltowe ustawienie biosu wiec tak: CPU-Z w idle pokazuje napiecie pomiedzy 1.016v a 1.024v.W stresie przy zalaczonym orthosie 1.136v Powiem szczerze moj procek chodzi na 1.27v w biosie na 3.95Ghz stabilnie a w CPU-Z pod obciazeniem ORTHOSEM wskazuje 1.24v-1.25v Dzis zapodam takie ustawienia biosu jak pokazales wczesniej i wlacze ORTHOSA NA prio 9 na noc i jutro cos odpisze jak poszlo. Ps. Jesli ktos ma ASUS P5K PRO i kroci swoje e8400 czy e8200 do ponad 4Ghz i jest stabilnie to prosze o zdjecia z biosu z ustawieniami. Zgory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 zadam takie pytanie - na kiego łoicie orthosem tyle swoje kompy jak nic wam nie obciąży kompa tak jak on ? prawda jest taka, że orthos może wywalać po 5 min a komp robi konwertowanie filmu np. co jest właściwie najmocniejszą pracą bez żadnych problemów... więc nie wiem na co wam te 24h itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 zadam takie pytanie - na kiego łoicie orthosem tyle swoje kompy jak nic wam nie obciąży kompa tak jak on ? prawda jest taka, że orthos może wywalać po 5 min a komp robi konwertowanie filmu np. co jest właściwie najmocniejszą pracą bez żadnych problemów... więc nie wiem na co wam te 24h itd. Pisz po polsku bo nie da się zrozumieć o co Ci właściwie chozi :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 to ja strszczę to co napisał NoVyKoMp: Męczenie proca orthosem 24h nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 jacekcz brawo :) a ty hyper masz chyba jakieś problemy :) orthos ok ale 2 h wystarczą a tak naprawdę i to nie jest potrzebne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Mam nowego cepa od Meerona 4.25ghz 1.26V ale mobas mi nie chce wydoic tego 467fsb dalem vnb 1.59 , vfsb 1.36 na nizszych nie chcialo spi przejsc a zwiekszanie vcore nic nie dawało :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 jacekcz brawo :) a ty hyper masz chyba jakieś problemy :) orthos ok ale 2 h wystarczą a tak naprawdę i to nie jest potrzebne... nie zgodzę się ^^ ale koniec dyskusji :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 (edytowane) Witam, pierwszy post w tym temacie. Dzisiaj stalem sie posiadaczem E8400 - w ogole to caly sprzet zlozylem, bo do tej pory to jeszcze na Socket A siedze. Zwlekalem, zwlekalem z tym zakupem, jako, ze zalezalo mi na nowej rewizji procka. I jak na zlosc, nie dosc, ze trafilem na C0, to jeszcze na Q818 :mur: I z tego co juz wyczytalem tutaj, to jest to straszna padaka :mur: W efekcie czekalem niepotrzebnie (komp chcialem juz skladac troche ponad miesiac temu), wydalem jeszcze wiecej kasy (sprzet podrozal), a ja dostalem procka, ktorego chcialem omijac szerokim lukiem... Mam nadzieje, ze nie bedzie to az taka straszna padaka i zrobi mi te 3,6-3,8GHz na znosnym napieciu... Ehh... Ostatnio chyba pech za mna chodzi :/ Edytowane 30 Października 2008 przez brachol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 To trzeba było powiedzieć przy składaniu zamówienia, że interesuje cię E0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 masz racje, trza bylo... ostatnio jednak chodze troche poddenerwowany, bo dostalem juz drugiego wadliwego netbooka, i wszystko szybko szybko... a jak juz zamowilem nowy sprzet, to myslalem tylko o tym, zeby przyszedl i miec z glowy wszelkie ciezsze zakupy. Tak czy siak, bylem przekonany, ze sklepy pozbyly sie juz starych rewizji z magazynow - sam sie wymanewrowalem. no nic, zobaczymy jak bedzie z tym prockiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszwg Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 (edytowane) hyper_2004 Ustawilem bios wzorujac sie twoimi ustawieniami. Przy wlaczonym orthosie temperatura w core temp 83stopnie i wyzej nie podskakiwala,uwazam ze plyta cos zawyza bo przy tym napieciu jest to raczej malo prawdopodobne aby byly 83stopnie,a dla pewnosci sciagnelem swojego MAX ORB 120mm i przesmarowalem AS 5 od nowa i nic to nie zmienilo,dalej okolo 83 stopnie w stresie.Ale ok zapodalem orthosa na noc,wstaje rano ORTHOS dalej przelicza,temperatura 84 stopnie,10godzin bez bledu wiec usmiechniety :razz: ,ze w koncu uzyskalem stabilne 4Ghz odpalam mozille aby napisac na forum a tu ORTHOS przestaje wykonywac test (STOPPED). :oops: Ciekawe co? Edytowane 30 Października 2008 przez lukaszwg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 (edytowane) Słyszał ktoś coś o serii Q820A600 ? Edytowane 30 Października 2008 przez Kean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Marek, ja słyszałem ze ktos takiego trzyma w szafie zaboxowanego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 A ja słyszałem, że już odpieczętował, bo nie wytrzymał :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 (edytowane) A moze jakis screen nie w idle? moj wstaje na 1.14V i tez moge powiedziec ze styknie do gier i netu... ale jak przychodzi co do czego to wywala po sekundzie w Orthosie, co prawda Orthosem sie nie gra, ale wole sprawdzic pod wiekszym obciazeniem niz nagle po kilku godzinach gry niesprawdzonym prockiem wkurzac sie gdy zacznie sie resetowac w najwazniejszych momentachnie wytrzymałem z dłuższym testowaniem <_< są ważniejsze rzeczy od Orthos-a ;) Edytowane 30 Października 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 są ważniejsze rzeczy od Orthos-atylko superpi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 a ja mam takie pytanko jak mozna rozpoznac ze np dana seria procka jest z stipingu E0 ?? , bo jakis czas mysle nad zmiana a moj e 6300 troche wysluzyl mi , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 tutaj masz info: http://www.cluboc.net/reviews/cpu/intel/C2...00_E0/index.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 tutaj masz info: http://www.cluboc.net/reviews/cpu/intel/C2...00_E0/index.asp czyli rozumiem e glownie po tym oznaczeniu na pudelku ,,SLB9J'' albo inaczej tak aby byla 9 na nim ?? w tym oznaczeniu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 czyli rozumiem e glownie po tym oznaczeniu na pudelku ,,SLB9J'' albo inaczej tak aby byla 9 na nim ?? w tym oznaczeniu ?? Tak musisz szukać na pudełku oznaczenie SLB9J. Pudełka E0 są również mniejsze ;) Zycze udanych zakupów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 szybkie pytanko bo moj e8400 dojedzie do mnie w srode a niestety nie ma kapuchy na nowe chlodzenie ;/ jakie tempy srednio sa na stock/owych ustawieniach i ewentualnie przy malym oc rzedu 3.5-3.7 Ghz? intelowski fan da rade jakos ochlodzic to ustrojtwo po srednim oc 24/7 bym ja sam nie dostal bialej goraczki zanim nie kupie nowego chlodzenia? P.S Tak tak wiem ze odp na to pytanie jest w tym temacie jednak nie chce mi sie 130-paru stron wertowac by sie dowiedziec tej 1 rzeczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 (edytowane) Stockowe chłodzenie spokojnie da radę. Może być problem gdy zaczniesz podnosić Vcore. Mam E8400 E0, który na boxie bez probemu osiąga 3.9GHz bez podnoszenia napięcia. Dalej mi się płyta kończy. Tempy - koło 60*C w stresie. Edytowane 31 Października 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 dzieki jacku za odp. teraz bede spal spokojnie :) no prawie spokojnie bo jeszcze jest 1 pytanie czy dojdzie do mnie e0 czy c0 wg sklepu e0 ale wiadomo jak to jest :) musze poczekac i zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 a jak jest z temperaturą jak sie stockowe chłodzenie posmaruje as5, bo to może dać ciekawy efekt:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 tego nie próbowałem ... ale brzmi interesująco :) Radiator jest lekko ciepły a temp koło 60*C :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 to może być temperatura krzemu... a po drodze jest jakaś blacha na procu, pod nią jakaś pasta intela, że pewne nikt nie wie co w tym siedzi, na tą blache idzie kolejna pasta, a dalej radiator... patrząc od strony wydajności chłodzenia, to jedna warstwa pasty i blacha są zbędne i tylko to utrudniają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 mam pytanie mierze temperature procka everestem i wychodzi mi 40* bez o/c na BOXowym chłodzeniu, gdy testowałem kompa 3Dmark06 to osiągnął 60* :blink: ale jak przyłoże palec do radiatowa to jest zimny. wiec o co kaman?? chciałem podkręcic go do 3,5GHZ conajmniej ale skoro naprawde osiaga takie tempy to nie jest to chyba raczej wskazane?? obudowe mam rozkręconą. fakt w środku jest dośc ciepło GTX280 ma 40* też i od niego temp. wali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Wiesz jak na mój gust to nie ma tragedii z tą temperaturą. Myślę, że takie 66-68C na pewno go nie zajedzie. Nie wiem jaki masz ten procek ale jeśli to jest np E8200 czy E8400 to spokojnie ci pójdzie na te 3,5GHz i temperatura nie skoczy za specjalnie. Pozdrowionka. BTW ciągle walczę żeby uzyskać stabilną szynę 533 i jakoś się nie udaje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) Wiesz jak na mój gust to nie ma tragedii z tą temperaturą. Myślę, że takie 66-68C na pewno go nie zajedzie. Nie wiem jaki masz ten procek ale jeśli to jest np E8200 czy E8400 to spokojnie ci pójdzie na te 3,5GHz i temperatura nie skoczy za specjalnie. Pozdrowionka. BTW ciągle walczę żeby uzyskać stabilną szynę 533 i jakoś się nie udaje :( mam e8400 i które mam przestawic które zwiększyć żeby go walnac na 3,5?? screena dorzuce mobo mam MSI P45 NEO3 Edytowane 2 Listopada 2008 przez michuuu92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Zwiększ FSB aż do momentu gdy pojawi się poniżej 3500Hz. Generalnie to prosto policzyć 3500 / 9 = FSB Jak tak zrobisz to nie wiem czy ram ci wydoli bo zwiększy się jego taktowanie tym samym. Można jedna ustawić FSB na 400, ram ustawić na 1:1 i wtedy zjechać mnożnikiem żeby uzyskać 3,5GHz - i to by było chyba najrozsądniejsze. Później proponuje odpalić core tempa i orthosa i sprawdzić temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...