hakerzmc Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 (edytowane) wITAM WSZYTKICH ;P na boxowym chłodzeniu 1.280 V doradzcie mi jakies chłodzenie tak do 200zł 1.280 V doradzcie mi jakies chłodzenie tak do 200zł Edytowane 12 Kwietnia 2009 przez hakerzmc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 wITAM WSZYTKICH ;P na boxowym chłodzeniu 1.280 V doradzcie mi jakies chłodzenie tak do 200zł 1.280 V doradzcie mi jakies chłodzenie tak do 200złTo chyba żeby sie pochwalić co? A co do chłodzenia to jest fajny dział na ten temat. Ja ze swojej strony polecę mugena II. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 wITAM WSZYTKICH ;P na boxowym chłodzeniu 1.280 V doradzcie mi jakies chłodzenie tak do 200zł 1.280 V doradzcie mi jakies chłodzenie tak do 200złzakładasz jakies srednie LC i jedziesz np. http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3242082 Wesołych Sw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danio16czerwiec Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 http://www.allegro.pl/item609352515_scythe...rsja_gw_fv.html Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakerzmc Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 ta pochwalić pokazać ,że ten procek ma potencjał tylko chłodzenie trzeba wymienić i będzie hulał a zmieści mi się na płycie gigibyte ep45-ds3 ? SCYTHE MUGEN -taki jakis spory ;p http://www.gigabyte.pl/products/mb/specs/ga-ep45-ds3_10.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 wITAM WSZYTKICH ;P na boxowym chłodzeniu 1.280 V doradzcie mi jakies chłodzenie tak do 200zł 1.280 V doradzcie mi jakies chłodzenie tak do 200złAz mi się wierzyć nie chce w takiego proca. Jaki tydzień? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 a pezt jakim voltarzu robi to stabilne 4,6ghz? bo cos mi sie nie chyce wierzyc ze to stabilne jesrt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 stabilności nie pokazał póki co ale 1MB przy takim V też robi wrażenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 rock-uje dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Nie wszystkie C0 są kaszany, mój robi 4ghz 1.216V więc całkiem nieźle, a vid ma 1.175V :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 stabilności nie pokazał póki co ale 1MB przy takim V też robi wrażenie.No niby robi ale to jedynie kilka sekund. Jakby przeszedł 16m to bym powiedział, że robi wrażenie. A co do stabilności to z doświadczenia wiem, że na pewno tak leciutko nie będzie. Obecnie "chyba" udało mi się ustabilizować 4,1GHz u siebie przy 1,39v z biosu. Piszę chyba bo przechodzi orthosy occt i intelburna pozostaje potestować w grach. Póki co godzinka gry w godfather 2 i bez kłopotu. Problem tylko, że napięcie na mostek musiałem dać juz 1,32V i dosyć mocno się wtedy grzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 No niby robi ale to jedynie kilka sekund. Jakby przeszedł 16m to bym powiedział, że robi wrażenie. A co do stabilności to z doświadczenia wiem, że na pewno tak leciutko nie będzie. Czy będzie lekko czy nie to dalsze testy pokażą. Weź pod uwagę, że to na box chłodzeniu. Poczekajmy jak zmieni chłodzenie. Póki co proc zapowiada sie ciekawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 zapewne pierwszy to i ostatni screen z możliwości tego proca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Czy będzie lekko czy nie to dalsze testy pokażą. Weź pod uwagę, że to na box chłodzeniu. Poczekajmy jak zmieni chłodzenie. Póki co proc zapowiada sie ciekawie :) Zgadzam się, że na boxowym to porażka tak kręcić. Obawiam się jednak, że kolega meeron się nie myli ;) a szkoda bo faktycznie drzemie w tej sztuce potencjał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qos Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Bez przesady - ja trzymałem swojego na 3,8 i to przy rozsądnych temperaturach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Niestety qos ale 3,8 to nie ponad 4,6GHz - tutaj temperatura będzie sporo wyższa. Zresztą sprawdź u siebie - ustaw sobie to samo fsb a zmień mnożnik zobaczysz, że mimo ustawionych identycznych napięć temperatura nie będzie taka sama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakerzmc Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 pierwszy ss jeszce na boxowym 24/7 4,2ghz a drugi dla meerona temp około 60 podczas testu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Pokaż policzone 16M chociaż przy takim taktowaniu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakerzmc Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 po 11 sec w pi temperatura gwałtownie rosnie do 60 stopni a co mówić po 5 min jak będę miał lepsze chłodzenie albo dzisiaj w nocy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Apropo chłodzenia czekam na info na PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 mój e8600 @ 4.4g 1.35v orthos blend prio 9 stable na vtt 1.2 pl 1.61 przy maximusie ii formula. Gtl mam ustawione na 50+ ale nie wiem czy coś pomaga. Bardzo 4.5g nie moge ustabilizować na 1.4v w sumie nawet co jest troche dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7Press7 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Witam, na przyszłość.... to znaczy po pierwsze maksymalne OC z tym zasilaczem zezwala na 0.4 GHz, chciałbym podkręcić Quada lub Intela z myślą o przyszłych/ściowych grach, aby wydajnościowo starczał na jak najdłuższy czas :lol2: Nie zrozumiałeś? : Elo ziom, zamierzam kupić proca, tylko nie wiem który będzie lepszy na nowe czasy, zegarowanie to 0.4GHz, więcej nie da, który ziom wybrać :lol2: Do wyboru do koloru, to znaczy z Intela, tutejsi dwaj panowie od taktu: -Intel Core 2 Duo E8500 3,16GHz 6MB Kaszy @OC 3.20, 3.30 GHz [Zasiłka dalej nie wyrobi] XILENCE 460W -Intel Core 2 Quad q8200 2.33GHz 4MB Cache @OC 2.73 GHz XILENCE 580W A zasiłka to: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Napisz jeszcze raz tego posta... E8500 się mało opłaca, lepiej E8400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) mój e8600 @ 4.4g 1.35v orthos blend prio 9 stable na vtt 1.2 pl 1.61 przy maximusie ii formula. Gtl mam ustawione na 50+ ale nie wiem czy coś pomaga. Bardzo 4.5g nie moge ustabilizować na 1.4v w sumie nawet co jest troche dziwne.w 99% wina proca , cos tam kiedys przez rece mi sie przewineło mozesz podbic vol. na NB i ram moze cos pomoze Edytowane 14 Kwietnia 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakerzmc Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) Ja mam zasilacz tracer 500W jest good miod tani głośny z niższej półki albo modecom .Jeszce trochę kasy ci zostanie jeżeli chodzi o gry przyszłościowe to quad albo due podkręcone .http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=5000 test 53 procesorów może, się przyda narażę tak to 2 gry korzystają z 4 rdzeni. Przeczytasz cały artykuł trochę ci zejdzie przeczytanie ale na pewno ci pomoże w wyborze. Edytowane 14 Kwietnia 2009 przez hakerzmc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7Press7 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 E8500 się mało opłaca, lepiej E8400. A czemu? To może quada Składam kolejnego kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Ja mam zasilacz tracer 500W jest good miod tani głośny z niższej półki albo modecom .Jeszce trochę kasy ci zostanie jeżeli chodzi o gry przyszłościowe to quad albo due podkręcone .http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=5000 test 53 procesorów może, się przyda narażę tak to 2 gry korzystają z 4 rdzeni. Przeczytasz cały artykuł trochę ci zejdzie przeczytanie ale na pewno ci pomoże w wyborze.tracer to nie zasilacz!!! Jest to wyrób zasilaczopodobny.... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakerzmc Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Niech będzie wyrób zasilaczo podobny ale spisuje się dobrze 1850 gramowe pudło:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 (edytowane) Niech będzie wyrób zasilaczo podobny ale spisuje się dobrze 1850 gramowe pudło:P Do czasu, do czasu - potem bedzie placz i zgrzytanie zebow. :D Edytowane 15 Kwietnia 2009 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakerzmc Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zobaczymy :) Wole mieć lepszy procesor niż zasilacz jeżeli padnie to mam 2 lata gwarancji.Po tym okresie nawyzywaj kupi się nowy kondensator wymieni się przylutuje i będzie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...