saleen Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 1. Tak ale zastanów się może nad C2Q, np Q9400. Nowsze gry np GTA4, Crysis potrafią korzystać już z ponad 2 rdzeni. Aplikacje też już zaczynają. Choć oczywiście e8400 też będzie dobry. 2. Trudno powiedzieć, może napiszę tak, nowe E8400 są obecnie droższe niż rok temu.... można mówić że E8xxx pójdą w dół wraz z zadomowieniem się i5... ale nie jest to oczywiste. Nie nastawiałbym sie na jakieś duże spadki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakerzmc Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Witam Bez Vcore http://obrazki.elektroda.net/7_1252606197.jpg na napieciu 1.34V robi 4.6 stabilnie ale poco tyle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Czemu takie straszne alphy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakerzmc Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 (edytowane) Czemu takie straszne alphy?Nie wiem dziwne jest to , wcześniej nie mogłem 4ghz osiągając 3.8ghzghz stabilnie teraz nagle 4,1ghz na tym samym napięciu.Mch coś się bawiłem itp ? wcześniej 4.75ghz a teraz 5ghz :) mugen II rules Edytowane 10 Września 2009 przez hakerzmc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Nieźle :) Przy sobocie, ew niedzieli sprawdzę co mój potrafi na WC ;] Kiedyś tam robił 4.5GHz @ 1.38v, ale mobo które miałem chyba kiepsko prowadziło cpu, także zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Witam Bez Vcore http://obrazki.elektroda.net/7_1252606197.jpg na napieciu 1.34V robi 4.6 stabilnie ale poco tyle :)Wiec pokaz jak robi 4.6GHz na 1.34V na mugenie II :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 (edytowane) To byłby chyba najlepszy proc na forum :) czekamy na screen. Edytowane 11 Września 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakerzmc Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 (edytowane) dobra nie ma sprawy zaraz coś zarzucę czekajcie 1h :) gigabyte ep45-ds3 strasznie vdropi pyzatym mam slaby zasilacz tracer która nie ma wtyczke 4pin 2x ,ale jestem zadowolony z wyniku :) Edytowane 11 Września 2009 przez hakerzmc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 No ostro, nie chcesz sprzedać? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlusty25041 Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 piekna sztuka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 (edytowane) mam slaby zasilacz tracer Że co? :blink: Edytowane 12 Września 2009 przez saleen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 tym tracerem was pogrążył haha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 Trzeba miec szczescie do cepow no - ja nigdy nei mialem, piekna sztuka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakerzmc Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 Mam wyrób zasilaczo podobny bo kasy mi nie starczyło. Do sprzętu mam szczęście, ponoć podkręcanie na zasilaczu podobnym grozi wybuchem jak na razie spełnia swoje zadanie. Ktoś chciał kupić( nie na sprzedaż) do kupie hd5870x2lub5870 jak Myślice ociągnie go? nie będzie go ograniczał? bo hd4870 go ogranicza juz przy 4.2 nie ma wielkich zysków chcioaz gothic 3 na 4.2 lubi się przycinać a na 4.6 już nie ma takich spadków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 Nie wiem dziwne jest to , wcześniej nie mogłem 4ghz osiągając 3.8ghzghz stabilnie teraz nagle 4,1ghz na tym samym napięciu.Mch coś się bawiłem itp ? wcześniej 4.75ghz a teraz 5ghz :) mugen II rules http://obrazki.elektroda.net/57_1252610611.jpg chętnie bym obejżał max valid z 1,5V ale z tym zasilaczem to nie mam sumienia cie prosić :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakerzmc Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 Jak rzuci atrakcyjna propozycje na procka to mogę sprzedać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNs Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 A ja tak z nudow dzis sie pobawilem, nie zebym w stabilnosc jakas mierzyl bajeczną, celem raczej bylo dla mnie <10 s, ot tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Ostatnie zabawy z cepem... Config 24/7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Panowie a ja chciałem pokazać co wycisnąłem na co dzień i spytać jak uważacie czy lepiej tak jak widać na screenie: kilk Tutaj pamięci lecą na 1:1 PL=9 Czy może bardziej opłacalne będzie zjechanie z fsb tak by powiedzmy ustawić ram na podobnej częstotliwości ale przy innym dzielniku dzięki czemu możliwe by było uzyskanie niższego PL myślę że PL=7 dało by radę. Proszę o sugestie. Ogólnie co myślicie o takim fsb na co dzień nie męczy to płytki za bardzo?? Napięcia: CPU - 1,36V NB - 1,45V CPU PL - 1,52-1,54 RAM - 2,24V (Tu pytanie czy takie napięcie nie zaszkodzi Crucialą - na pamięci dmucha enermax cluster 80mm) Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Jakby Ci sie udalo zrobic CL4 to moglbys ustawic PL8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tachion Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 hmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Jakby Ci sie udalo zrobic CL4 to moglbys ustawic PL8.Nie no geile nie pójdą tak ostro to jakby nie patrzeć 2x2 - w sumie 1122 to i tak ładnie przy cl5 Kolejne pytanko teraz leci to samo tylko przy mnożniku 7,5 więc mam 4,2GHz przy 1,41V myślę że bezpiecznie. Jak sądzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tachion Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 TiGeR5 ee spoko ja procka z podpisu ciaglem przez 2 lata na 1.46V i nic mu nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 (edytowane) Jeszcze dzisiaj ostatni raz testuje 8400. Probowalem 533x8, ale tempy 77'C szybko zweryfikowaly moje zapedy :) Na chwila obecna to wyglada tak: I jade dalej z testami. Nic z tego. Dalej procesor dostaje czkawki :) Podbija nie napiecia do 1.41 tez nic nie daje. Pewnie na wodzie zaszedlbym dalej. Edytowane 13 Września 2009 przez Burdoror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Jeszcze dzisiaj ostatni raz testuje 8400. Probowalem 533x8, ale tempy 77'C szybko zweryfikowaly moje zapedy :) Na chwila obecna to wyglada tak: [img.]http://img269.imageshack.us/img269/7605/84009fsb470.jpg[/img] I jade dalej z testami. Nic z tego. Dalej procesor dostaje czkawki :) Podbija nie napiecia do 1.41 tez nic nie daje. Pewnie na wodzie zaszedlbym dalej. Temp. go juz boli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 No ale te temperatury to przy linxie czy burntest - w normalny użytkowaniu nie możliwe jest osiągnięcie takich temperatur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Nabyłem procka E8400 steping A revizja E0 i powiem że jestem troche rozczarowany możliwościami OC i niepokoją mnie temperatury. Może powiem czym dysponuje: Płyta główna - ASUS P5K/EPU Zasilacz - BeQuiet 500W E6 Pamięci - Kingston HyperX 1066 2x2 (dają rade) Reszta mało ważna w OC procka :-) Proc chłodzony wodą, zestaw składa się z: Pompka - Atman AT 305 Chłodnica - nagrzewnica Kadet Blok wodny - kupiony od Misiu15go, model CPU CUBE 3 http://forum.purepc.pl/Sprzedam-f19/Bloczk...nb-t227185.html Płyn chłodzący - DYNAGEL 2/3 + 1/3 woda Proc daje rade na 470x9 @ 1,45V - ORTHOES ponad 2 godz temp 80 stopni coś jest na 100% nie tak :-( z tego co tu widze to przy takich napięciach ludziska wyciskają ponad 4.5GH i temp jak na WC zdecydowanie zawysokie. Co o tym myślicie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 1. Przesadziles z V na CPU. Dokladnie taki mnoznik i FSB uzyskalem na V1.4 (BIOS) - wyzej jest moj screen. Chlodzenie to TrueBlack - czyli powietrze. 2. podnies napiecie na mostku, do takiego FSB V1.49. Koniecznie obniz VCPU 3 podnies CPU PLL Voltage 1.5 4. Podnies FSB Termination Voltage do 1.24v 5. Koniecznie Sprawdz docisk chlodzenia - bo takie tempy , nawet na AC sa niepokojace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Docisk jest OK od tego zacząłem sprawdzanie. Użyta pasta to ARCTIC SILVER 5 i na pewno nie jest jej ani za dużo ani za mało :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakerzmc Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Pobaw się w biosie albo zalkalizuj bios w moim wypadku pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...