dbexxi Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) Sorka że post pod postem ale trzeba ożywić topic. Otóż: 4.0 GHz, 1.35v - CPU timingi 4-4-4-12 800Mhz - Auto V :] komputer nie wstaje, czyżby za małe napięcie na procesorze? Edytowane 30 Grudnia 2009 przez dbexxi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Sorka że post pod postem ale trzeba ożywić topic. Otóż: 4.0 GHz, 1.35v - CPU timingi 4-4-4-12 800Mhz - Auto V :] komputer nie wstaje, czyżby za małe napięcie na procesorze? C0, wiec mozliwe ze za malo v, probowales podniesc vdimm lekko ? No i przydalaby sie pelna specyfikacja kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbexxi Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 vdimm nie podnosiłem, PC: Mobo - Asus p5k-e Deluxe WiFi AP CPU - E8400 GPU - GF 8600 Gts RAM - GoodRam 2x1GB PSU - Chieftec 630Watt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 A te ramy to na pewno biegają 4-4-4-12 przy 800? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbexxi Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 (edytowane) nie ramy musialem zmienic narazie na stock, bo mam teraz napiecie 1.4v i wstaje a na ramach 4-4-4-12 800 nie wstawał zaraz jeszcze puszcze spi 1mb i orthosa -- spi 1mb - 12.108 a wcześniej miałem ponad 13 -- no i stabilność poszła ... Edytowane 31 Grudnia 2009 przez dbexxi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 (edytowane) Jakie 1,4 ? Co to za pamiątki. Dla 800 CL4 to pewnie gdzieś w okolicach 2,0v. //edit A nie skumałem :| Edytowane 31 Grudnia 2009 przez Zieger69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Chodziło o proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Podbij lekko napiecie na NB i szyny FSB, ale wyglada to na magicznego C0, ktory nie jest jak widac demonem oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbexxi Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 (edytowane) tak szczerze to sie troche boje podbijac napiecie na NB po zaczynam zabawe z o/c i nie wiem jakie jest standardowe napiecie no mojej mobo etc. etc. ---- teraz po 1min i 52sec mi orthos zastopował Edytowane 31 Grudnia 2009 przez dbexxi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 U mnie C0 również bez rewelacji, ale 3,6 jest. Napięcie z biosu 1,26, a z cpuz 1,22 albo 1,24 (vdrop rządzi ;/). Za to ładnie reaguje na downgrade, bo na stocku mam 1,1V, a faktycznie 1,07-1,08V :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbexxi Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 3.6 to mój dotyka, ale ja chce więcej ale najpierw to chyba trzeba zainwestować w coś co lepiej da tlenu mojemu cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zwieksz te napiecia nb i vtt o 1-2 poziomy i zobacz. Do testu nic sie nie stanie z procem, to tez mu mozesz pozniej lekko v podniesc, najwyzej otworz okno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Mój dobił do 3.84 ghz przy napięciu 1.36 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DenianR Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 4.0 GHz 9x444 na 1.3750 w biosie, CPU-Z pokazuje 1.352-1.368, rewizja C0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 No ja tez mam C0 i kreci jak w podpisie, ale wczesniej mialem takiego co robil 3.6 na 1.34v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 @manieq1: tego True masz pasywnego? ładnie niskie napięcie dla 4GHz. Ja jeszcze muszę powalczyc, może dziś wieczorem. Btw: kilka C0 się znalazło :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Nie pasywny. Mi tam na idealnej ciszy nie zalezy, wiec wieje sobie jakis czerwony wentylatorek:) Ale krzywa podstawa troche, nie chce mi sie szlifowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Jakie temperatury macie w stresie na tych TRUE? Interesuje mnie zakres 1.2-1.3V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 (edytowane) TRUE + Sflex na jakies 700rpm i przy wygrzewaniu occt mam jakies 60-65* [cos takiego]. Edytowane 2 Stycznia 2010 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Nieźle jak na C0 ;), to jest na TRUE? -z napięciem NB wszystko w porządku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Nieźle jak na priority 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 tak, true extreme NB 1,45V, moja DFI tak lubiła ;) dla kontrastu, 0,1V wyżej, z podobną temp (inny proc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Podaj jeszcze jaki wentylator tam pracował, ile RPM?, 0.06V więcej i tylko 1*C różnicy na drugim procku. Po wymianie chłodzenia sprawdzam Prolimatech'a na różnych napięciach od 1.2-1.32V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 mogę źle pamiętać (zobacz datę w orthosie) Acutake, lub Sflex ~1100RPM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Czy Wasze E8400 maja takie charakterystyczne wybrzuszenia czy wgięcia na rogach IHS'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Chlodne cpu widze macie, moj smiga na 4.5 z 1.25v ale tempy ma po 50C w idle na wc :( Na dobra sprawe nawet nie wiem czemu az tyle stopni. Testowany juz na 3 x rozne ac i teraz wc. Wybrzuszenia/wgiecia hmm nie pamietam dokladnie, ale cosik chyba bylo na rogach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbexxi Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 @meeron jak Ci się to udało uzyskać mój na 1.3 przy 3.7 nie wstaje naucz mnie proszę :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 4.5 z 1.25v Jak dalej się skaluje? te 50*C w idle to rzeczywiście sporo, jakie temp w stresie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Jak dalej się skaluje? te 50*C w idle to rzeczywiście sporo, jakie temp w stresie?Dalej leci tez calkiem ;) Do 4.8 potrzebuje siakies 1.32 i na takich taktach moge spokojnie benchowac. Dlatego tez jestem z niego zadowolony i nie kombinuje z szlifami ... W stresie max to jakies 75C, co jeszcze uznaje za rozszadna granice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...