Gość Harry Lloyd Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Póki co nie widzę E8400 w sensownych cenach, przynajmniej w Krakowie - 680 w PCP, 645 w Apollo i 666 w Komputroniku. W przyszłym tygodniu wypłata to sie zobaczy czy sie ceny coś unormują, bo jak nie to poczekam troche aż zejdzie do ok. 600 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 miałem zamawiać w kompuszrocie ale wydawało mi się ze nawet w hurcie ciut za drogo- no i [gluteus maximus] zanim sie pojawiły już zarezerwowane- od reki to teraz chyba tylko Rad-an ma na allegro za sensowna kase <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Jeżeli procki tak szybko im schodzą to raczej nikt nie opuści ceny :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coldmayster Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Niom właśnie jutro łykam z rad an ale bezpośrednio ze sklepu. Może się trochę potarguję to może do 650 zł zejdą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Niom właśnie jutro łykam z rad an ale bezpośrednio ze sklepu. Może się trochę potarguję to może do 650 zł zejdą :) pochwal sie jaki stepping, bo mi sie nie chce leciec do Radka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coldmayster Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 pochwale się ale to pewnie dopiero w środę bo jeszcze na zasilacz czekam na tym shitcie co mam teraz to strach nowego kompa odpalać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 MaSell jaki stepping lepszy ?? :kijem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) nie musisz odpalac kompa, zeby spisac numerki z procka :) @Pussey 40 i 43 tydzien jest ok Edytowane 21 Stycznia 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coldmayster Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Jak tak to nie ma sprawy :D nie pomyślałem. Tylko powiedz mi co mam spisać bo nie bardzo się znam na oznaczeniach na procku. chyba że po prostu fotkę wrzucę to będzie lepiej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Jak zapowiadałem screeny, w każdym screenie temperatura z CT 3737MHz vcore 1,200 vid 1,10 4005MHz vcore 1,300 vid 1,10 4097MHz vcore 1,325 vid 1,10 4205MHz vcore 1,400 vid 1,20 4251MHz vcore 1,437 vid 1,23 na szybko SPI 16M pamieci na 1:1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Z tempami moim zdaniem jest tak samo jak na poczatku z g0- niezłe bzdury progsy pokazują. Inna sprawa,zę chyba nikt nie liczy,zę np na 4.2 ghz na ac będzie mial 50 stopni stres... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) Jak tak to nie ma sprawy :D nie pomyślałem. Tylko powiedz mi co mam spisać bo nie bardzo się znam na oznaczeniach na procku. chyba że po prostu fotkę wrzucę to będzie lepiej ;) Ostatnia linijka na czapce ;) Z tempami moim zdaniem jest tak samo jak na poczatku z g0- niezłe bzdury progsy pokazują. Inna sprawa,zę chyba nikt nie liczy,zę np na 4.2 ghz na ac będzie mial 50 stopni stres... na 3.5ghz 1.25v jest naprawde cieply, pisalem wczesniej Edytowane 21 Stycznia 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 nie pocieszaj nas- przypomina mi się mój celek cedar mill :lol2: nowy proces a grzałka jak cholera :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 To chyba dobrze, znaczy że IHS odbiera ciepło jak należy i przekazuje radiatorowi. Widać wyciągnęli wnioski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coldmayster Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) @svende te pomiary to na ninji robiłeś czy na boxie ? @MaSell - a jakby mieli kilka i dali mi do wyboru to jakiego oznaczenia najlepiej szukać ? Chyba że nie będzie widać jak box się otworzy (troche jestem w tym nie zorientowany bo pierwszy raz kupuje osobno proca :) Edytowane 21 Stycznia 2008 przez coldmayster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 na 99% wszystkie beda takie same Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 @MaSell - a jakby mieli kilka i dali mi do wyboru to jakiego oznaczenia najlepiej szukać ? Chyba że nie będzie widać jak box się otworzy (troche jestem w tym nie zorientowany bo pierwszy raz kupuje osobno proca :) wierz mi, ze nie dadza :P 1 z brzegu :P i wybierz sie po 14 bo dhl pozno daje paczki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 To jutro od 8 do 14 stoje pod sklepem z kijem czekajac na kurierosa ;) . Sam wam zdam relacje jaki stepping ma RAD-AN :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 5 szt E8400 jutro będzie u mnie :twisted: następna dostawa nie wiadomo kiedy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) na 3.5ghz 1.25v jest naprawde cieply, pisalem wczesniejMoge tylko potwierdzić, grzeje się. Na 4GHz 1,3V i Andym Samuraju z wyłączonym wentylatorem, po minucie orthosa lekko letni po dwóch wyczuwalnie, po trzech mocno ciepły. Coldmayster: Scythe Andy Samuraj z 1000obr wentylem Edytowane 21 Stycznia 2008 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) ja zamawialem na kompszrocie w sobote asusa p5k pro za 396zl ktory byl na zamowienie... dzis pisze ze brak towaru i dostawa 21stycznia, procka 8400box 666zl tez zamawialem w sobote i pisalo ze dostawa 21 stycznia a teraz ze towary zarezerwowane.... ciekawe kiedy dojdzie do mnie sprzet i co mi sie trafi. jak patrze na te temp... to chyba za sprzedana x1950pro agp kupie jakis lajtowy zestawik wc zeby troszke lepiej chlodzilo niz wentylatorek od celerona... i tez smieszniej wygladalo ;) (nie znam sie zabardzo wiec nie bede skladal roznych czesci... myslalem narazie o Thermaltake BigWater 745- db niewazne) zastanawia mnie tylko czy bez wgrywania innego biosu ruszy mi ten proc... a tak w ogole to do zestawu bedzie zotac 8800gt amp i 2x1gb transcend 800+ d9gmh od milansa pozdro i powodzenia z E8400 ;) Edytowane 21 Stycznia 2008 przez daniel11111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Generalnie proc powinien ruszać bez problemu nawet jeśli bios go nie obsługuje. Po prostu płyta ustawi procka na FSB 200, albo zostawi poprzednie ustawienia o ile miałeś inną mobo ;] Ale wszystko powinno śmigać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Czy na tej focie w ostatniej linijce druga i trzecia cyfra na srodku procka q743A770 oznacza dobry egzemplarz ? http://img249.imageshack.us/my.php?image=70875813oc4.jpg Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Tego sie tak nie czyta. 2007 rok i 43 tydzien. Ide bo nic nie wprowadzam do tematu wedlug niektorych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Patrzac na osiagi tych procow, szczegolnie jesli komus nie zalezy na biciu rekordow kupno 8200 nie do konca jest zlym pomyslem. Ceny sa dosc niskie (z racji tez na ogromny popyt na 8400), a osiagniecie tych 4.2ghz na codzien na takim procu jest w pelni mozliwe. W praktyce na 8400 i tak pewnie malo kto uzyska wiecej w taktowaniu 'na codzien' z racji na napiecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 4200@1.4125 z biosu - orhos 3h prio 10 - 86*C !!! Chlodzenie to nija plus - maskrastycznie sie zaklada na maxisuma...nie polecam. Tera teszcze Apogee GTX - 4250@1.4125 z biosu i mamy 73 po 30 minutach. Racuch Jakie u ciebie tempy panuja ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 jak patrze na te temp... to chyba za sprzedana x1950pro agp kupie jakis lajtowy zestawik wc zeby troszke lepiej chlodzilo niz wentylatorek od celerona... i tez smieszniej wygladalo ;) (nie znam sie zabardzo wiec nie bede skladal roznych czesci... myslalem narazie o Thermaltake BigWater 745- db niewazne)jak ma być śmiesznie wydajnie i el0 to kup Scythe Ninja CU, ponad kilogram miedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Taki maly spi... Svende, 1s ci urwalem a masz 300mhz wiecej :D pozdro lece spac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zulusman 3h Orthosa przy 4200MHz z priorytetem 10 no no ladnie ale gdzie screen ;) ? Wynik w SuperPi 16M bardzo fajny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 oj niedobry, lać po łapach :D ? u mnie memki 100MHz (200DDR) miały mniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...