bachtiar Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) u mnie na boxowym chłodzeniu oraz bez zmiany zasilania i na rezerwowej płycie ( abit zdechł) GB na P-31 jest jak na screenie - temp. 30-40 stopni i wentylator w normalnym użytkowaniu się nie włącza Edytowane 22 Stycznia 2008 przez bachtiar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Zulusman to jest konkretny tescik , 3h orthos priorytet 10 dzieki b.t.w Tak sie zastanawiam czy te proce dlugo wytrzymaja napiecia powyzej 1.4 ??? Gdzies kiedys czytalem ze dla proca napiecie bezpieczne to max +15% powyzej +20% zaczynaja sie cyrki z struktura wewnetrzna proca . ale na ten temat niech sie wypowie jakis elektronik . Moj E6750 VID 1.325 + 15% daje Vcore 1.52 Ja mam na codzien Vcore 1.475 na przykladzie proca Zulusmana jego VID to 1.1125 + 15% daje 1.279 a wszyscy daja powyzej 1.425 czyli az ponad +25% napiecia defaultowego :[ Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Zwariowac mozna z tymi tempami. Tak teraz patrze, to na stock w stresie mam 65/57, a w idlu 61/45. Stock - 333x9@1.1 i wlaczony EIST. W idlu mam 2 GHz i takie tempy !!! Czyli delta T w stresie: stock -> 4,2 to dla jednego rdzenia 15 a drugiego 33*C. Zauwazylem tez, ze im wyzsze takty i napiecie zarazem, tym mniejsza jest roznica temp pomiedzy rdzeniami. Zgoopialem EDYTA Nic tylko dawac 30%+ i usmiercic procka nim mu zejdzie gwara... :D Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) dla maniaków orthosa ;) moze n ie to co Zulusman ale mi wystarczy. 1,3875 Vcore z biosa Mario2k "dopuszczalne" dla Wolfów jest chyba 1,2 Vcore p.s. Zulusman mam to samo z temp. Powiem wiecej, woda ok. 22C i na starcie 46 i 58C na jajach (IDLE) :blink: , stawiam na błędne odczyty Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 g0 miały to samo na początku- wyjdą nowe biosy, nowy core temp i będzie git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
URSUS Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 moze n ie to co Zulusman ale mi wystarczy. 1,3875 Vcore z biosa Mario2k "dopuszczalne" dla Wolfów jest chyba 1,2 Vcore p.s. Zulusman mam to samo z temp. Powiem wiecej, woda ok. 22C i na starcie 46 i 58C na jajach (IDLE) :blink: , stawiam na błędne odczyty Racuch a czym chłodziłeś przy tym teście ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Prio 1 z takimi taktami to pewnie bym przy nieco wyzszym Vcore takze zrobil. Niestety do 4.5 juz mi nie powstal nawet z 1.5 z biosa. Musze skads miernik dorwac, coby pomierzyc real Vcore, ale z tego co pamietam, jest zgodny z nastawa :( Rychla zmiana on the horizon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogi Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Wydaje mi sie..iz jest taki zakres napiec przewidzianych przez intela. 1.15-1.225v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Racuch a czym chłodziłeś przy tym teście ?hmm --> znajdziesz opis w galerii o WC-tach Zulusman moim zdaniem sztuka dla sztuki ;) najlepszy test robi moj syn tak z 4-6 godzinek w rożne gierki no i obowiazkowo alt+tab (winamp ,GG itp. bzdety w tle ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Zwariowac mozna z tymi tempami. Tak teraz patrze, to na stock w stresie mam 65/57, a w idlu 61/45. Stock - 333x9@1.1 i wlaczony EIST. W idlu mam 2 GHz i takie tempy !!! Czyli delta T w stresie: stock -> 4,2 to dla jednego rdzenia 15 a drugiego 33*C. Zauwazylem tez, ze im wyzsze takty i napiecie zarazem, tym mniejsza jest roznica temp pomiedzy rdzeniami. Zgoopialem EDYTA Nic tylko dawac 30%+ i usmiercic procka nim mu zejdzie gwara... :D U mnie to samo ;] A sprawdźcie sobie coś takiego. Włączcie orthosa, dajcie priorytet na core 0, odpalcie stress i patrzcie na temp. U mnie temperatura core1 podnosi się bardziej od temperatury core 0 :lol: Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Wlasnie dlatego ja potrzebuje max ram, max cpu i max hdd :x Poczekam na nowszego biosa do mojej mobo, porobie cos z WC. Moze D-Teka bym potestowal, lub nowa pompe. Przedewszystkim bede nowego proca szukal dla siebie. EDYTA Czy wszsytkim odczyt daje wyzsza temperature Core0 czy COre1 ???? Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 U mnie Core1 ma 9-12 * więcej od Core0. Tak BTW to temp Core0 w idlu się w ogóle nie zmienia, tak jakby ten rdzeń nie pracował (a pracuje, bo widać na wykresie w taskmg) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Z Rad-anu 48 tydzień. Jak odpalę system wrzucę wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Z Rad-anu 48 tydzień. Jak odpalę system wrzucę wyniki. czekamy :] od twoich wyników zależy czy kupię u nich procesor. Edytowane 19 Marca 2008 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Nice Kas :D Oj wiele sie bedzie dzialo. To samo u mnie, tyle ze dla Core0 mam wieksze tempy a Core1 sie nie zmienia. Wgrywam nowego biosa jak bedzie czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 No i ciekawy jestem co przez te 5 tygodni w intelu namajstrowali w stosunku do oem'ow ktore sa z 43 tyg. Jakie macie VID'y na boxach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Jakie macie VID'y na boxach?1.1125 Na szybko 4GHz na 1.3V - wywala orthos, 4G na 1.4V leci już kilka minut. Napięcia bios P5E. Edit: 4.1 - 1.4V orthos leci kolejne minuty, 4.2 - 1.4V - wywala. Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 napięcia z biosu czy real- czy to p5k ma dalej takie dropy jak to asus czy już z tym sie uporali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 napięcia z biosu czy real- czy to p5k ma dalej takie dropy jak to asus czy już z tym sie uporali?napiecia z biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzek Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Witam. Czy warto kupić tego e8400 czy może e2160. Róznica w cenie duża ale czy odczuję duża rożnicę między e2160 3,2GHz a e8400 3,8-4,0 GHz. Jest sens dopłacać te 450zł?? Sorki za OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 taki sobie ten egzemplarz. wstaje chociaż na 4500MHz ?? Witam. Czy warto kupić tego e8400 czy może e2160. Róznica w cenie duża ale czy odczuję duża rożnicę między e2160 3,2GHz a e8400 3,8-4,0 GHz. Jest sens dopłacać te 450zł?? Sorki za OT. lepiej zainwestować w kartę graficzną :] jak składasz kompa pod gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 taki sobie ten egzemplarz. wstaje chociaż na 4500MHz ??Na 1.5V bsod. No taki sobie, jutro podochodzą innym procki to będzie można ogarnąć potencjał boxow w sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 ...jutro podochodzą innym procki to będzie można ogarnąć potencjał boxow w sklepach. możesz rozwinąć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 chodzilo mu o to ze jak jutro przyjda paczki do ludzi to oni potestuja i bedzie mniej wiecej wiadomo czego mozna spodziewac sie po boxach w sklepach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 źle doczytałem my bad :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) chodzilo mu o to ze jak jutro przyjda paczki do ludzi to oni potestuja i bedzie mniej wiecej wiadomo czego mozna spodziewac sie po boxach w sklepach ;)Dzieki Kean, o to mi chodzilo. Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 trochę mnie zmieszałeś tymi wynikami :D możesz podać cały nr. seryjny cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 chodzilo mu o to ze jak jutro przyjda paczki do ludzi to oni potestuja i bedzie mniej wiecej wiadomo czego mozna spodziewac sie po boxach w sklepach ;)i na dodatek MSI i tobie i Lancowi zle VIDy odczytuje wg mnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espritfort Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 moze kogoś zainteresuje :) http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=2710081 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Intel mowi ze VID dla E84 to: 0.85V – 1.3625V za tym: http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLAPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...