Jump to content
ath

Core 2 Duo E8000 - E8190 / E8200 / E8300 / E8400 / E8500 / E8600

Recommended Posts

Mój wczoraj zobaczył trochę więcej i mogłem obserwować co sie dzieje z WC w temperaturze powyżej 100C :lol2:

Przy 105C komp sie wyłączył...

 

blok: Prison pro założony bez pasty(ochłapy gluta z boxowego coolera muszą wystarczyć póki CLP nie dojdzie)

chłodnica: Inno 12x12 aluminium

Share this post


Link to post
Share on other sites

''1.Fix with Wolfdale CPU may resume fail from S3 mode''

 

co to jest to S3 mode?? w biosie mam ustawic tam gdzie to jest na S3 czy moze inaczej?

 

a co do napiecia 1.6V to bez problemu u mnie chodzil na AC ale przestawilem (bo sie balem ze sie cos stanie:D) na 1.38V i 4ghz

Share this post


Link to post
Share on other sites

To było na chwilę :D

 

Jak zrobiłem tak poprzednio dałem oczko niżej w biosie przed 1.6V(1.56miernik) i pozwoliłem prockowi pośmigać tak przez godzinkę to znacznie poprawiło się OC- możecie wierzyć lub nie- ale do 4040 potrzebowałem 1.45V, po tym zabiegu (~1.6V) procek leci 4080 na 1.322V(miernik).

 

Nikogo nie namawiam do naśladowania, to co robię, robie na własna odpowiedzialność..

 

Zulus co rozumiesz przez NC??

 

Edit: dałem screena

post-143801-1202047211_thumb.jpg

daniel11111 ja też wróciłem do 1.3V :-D

Edited by Pussey

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm...

 

Dajecie na 45nm 1.6v i więcej O_O

 

Dalibyście na 65nm 1.7v na WC ? Bo coś mi się nie wydaje...

Nie twoj cep to co sie przejmujesz ? ; ] To ze opo dawal 2,1v na 65nm i zabil go po 2och tygodniach to tez jego sprawa :lol:

 

To było na chwilę :D

 

Jak zrobiłem tak poprzednio dałem oczko niżej w biosie przed 1.6V(1.56miernik) i pozwoliłem prockowi pośmigać tak przez godzinkę to znacznie poprawiło się OC- możecie wierzyć lub nie- ale do 4040 potrzebowałem 1.45V, po tym zabiegu (~1.6V) procek leci 4080 na 1.322V(miernik).

 

...

 

Dziala ;) 4ghz na 1,35v. Wczesniej 1.4(miernik)

Edited by Scythe

Share this post


Link to post
Share on other sites

u mnie też proc normalnie chodził na 1,7V

A czemu miałby nie chodzić ?

 

Daj 2v to też będzie normalnie chodził, do czasu aż padnie...

 

 

BTW: Ja myślałem, że wygrzewanie procka dawało tylko coś na AMD za czasów A64. A tutaj widzę, że na Intelu też coś daje :blink:

 

Ktoś jeszcze dawał 1.6v i katował proca Orthosem i dzięki temu zmniejszyło się zapotrzebowanie na V ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

To było na chwilę :D

 

Jak zrobiłem tak poprzednio dałem oczko niżej w biosie przed 1.6V(1.56miernik) i pozwoliłem prockowi pośmigać tak przez godzinkę to znacznie poprawiło się OC- możecie wierzyć lub nie- ale do 4040 potrzebowałem 1.45V, po tym zabiegu (~1.6V) procek leci 4080 na 1.322V(miernik).

 

Nikogo nie namawiam do naśladowania, to co robię, robie na własna odpowiedzialność..

 

Zulus co rozumiesz przez NC??

 

Te 1.6v dałeś na standardowych taktach?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chyba nikt nie mysli ze ktos tu daje 1,6V na 24/7... ja dalem tyle dla spi1m co i tak duzo nie dalo bo przy nizszym V byl stabilniejszy - widocznie go juz temp zabijala

tak jak z vmem... 2,7-2,8 nikt nie daje do przegladania internetu tylko do LC itp :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.