lukasp Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Bylo juz w tym temacie, podobno sporo ze wczesnych tygodni e8xxx ma walniete diody termiczne i stad te dziwne wskazania temperatur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panfranek Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Dzięki za szybką odpowiedź i sorry, wiem że powinienem użyć najpierw opcji "search". Teraz już nie będę się niepokoił temperaturą rdzenia nr2 :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Ja z kolei zadam pytanie czy napięcie rzędu 1,45v na co dzień będą specjalnie zabójcze? Wielu z Was zna dokładnie takie parametry, działanie i na pewno więcej wiecie niż ja ;). Wolę po prostu te 4.1-4.3GHz niż smutne 4.0 :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 wlasnie sam jestem ciekaw bo krazy mit ze od 1,45V jest zabujcze dal CPU 45nm wiec czekam na info chodzi tu o 24/7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) ja jakoś jadę i się tym nie przejmuje :D i wam radzę to samo. co ma paść to padnie! a napięcie pokroju 1.4-1.5V nie jest wcale duże ;) Edytowane 12 Lutego 2008 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 wlasnie sam jestem ciekaw bo krazy mit ze od 1,45V jest zabujcze dal CPU 45nm wiec czekam na info chodzi tu o 24/7 mit... skoro dokumentacja intela to mit to ja nie mam pytan :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 a gdzie ta dokumentacja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 taaa skoro default to 1,2 v a dajemy 1,4 - 1,5 to procentowo wypada dosyc duzo .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 taaa skoro default to 1,2 v a dajemy 1,4 - 1,5 to procentowo wypada dosyc duzo .. Eee tam.. To tylko 16% wiecej :lol: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 W przypadku niektórych wychodzi nawet ponad 40%, bo sie trafiają przecież VID koło volta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Albo poniżej ;] U mnie 0.950, Kean ma coś około 0.875 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) A co ma vid do std vcore? Mialem niejednego e8400 i kazdy przy ustawieniu w biosie auto mial takie samo napiecie, niezaleznie od vid. Edytowane 12 Lutego 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 no to jak ztym voltage.....? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 A co ma vid do std vcore? Mialem niejednego e8400 i kazdy przy ustawieniu w biosie auto mial takie samo napiecie, niezaleznie od vid.to pewnie wina biosow. bios powinien ustawic def vcore zgodne z tym jaki jest ustalony vid procesora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 ....predzej procka wymienimy niz by mial sie spalic....do 1.5v smialo mozna jechac 24/7 ja mam na codzien 1.47v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 A może wypadałoby poczytać co to jest ten magiczny VID, bo albo ja, albo Wy wszyscy żyjecie w magicznym świecie 0.85V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Podzielam zdanie Blue :), nie znam nikogo aby mu proc padł od nadmiernego voltażu. Jak chłodzenie wytrzymuje, to 1.5V nie powinno być problemem na 24/7. Edytowane 12 Lutego 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Podzielam zdanie Blue :), nie znam nikogo aby mu proc padł od nadmiernego voltażu. Jak chłodzenie wytrzymuje, to 1.5V nie powinno być problemem na 24/7. Ja znam padające E8xxx od zbyt duzego v. Chlodzenie wytrzymywalo az nadto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Ja znam padające E8xxx od zbyt duzego v. Chlodzenie wytrzymywalo az nadto. Ale ja pytam jeszzce raz gdzie ta dokumentacja na którą się powołałeś? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Ale ja pytam jeszzce raz gdzie ta dokumentacja na którą się powołałeś? :) http://www.intel.com/support/processors/core2duo/ Mysle umiesz nalezc to co Cie interesuje Dodam, ze vcore wcale nie musi byc nazwane vcore Edytowane 12 Lutego 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 O tym mówisz? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Raczej o tym. A to też przydatne. Edytowane 12 Lutego 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan50 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Wczoraj odebrałem E8400 z 46 tyg. Poniewaz mam dwie płyty DFI tzn UT P35 i LTX38 mam mozliwosc sprawdzenia jak to sie spisuje.Więc E8400 na X38 z biosem zmienianym niestety nie spisuje sie za dobrze jesli chodzi o OC,udało mi sie ledwo 4Ghz stabilne uzyskac na 1.45V Mysle sobie pech ze taki slaby procek.Ale zmienilem płytę na UTP35 i przezylem maly szok procek na 1.35V smiga stabilnie na 4.3Ghz...bios LP35DB07 Co wazne trzeba dobrac GTL i jesli sie to dobrze zrobi to popierwsze OC leci miło do góry a po drugie w spoczynku procek ma temp. taką jak na nominalnym napieciu. Nastepna ciekawostka to to ze X38 jest lepsza na Q6600 bo na P35 udałao mi sie tylko 3.6Ghz a na X38 stabilne 4Ghz.Sprawdzalem to dosc długo więc dwujajowce na P35 najlepiej a czterojajowce na X38......badam dalej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLAPL a wyjaśni mi to ktoś? VID Voltage Range: 0.85V – 1.3625V to niby co? max 1.36? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 a z ciekawości, jak było np. z 65 nm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 No to czas na pogromców mitów Jednym postem obalam wszystkie wasz smieszne teorie o VID, wywody i domysly w max vcore. Mozna było sprawdzić wchodząc na stronę Intela i kilka razy klikajac myszką, no ale lepiej bawic sie w zgadywanki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) 2911321[/snapback] a z ciekawości, jak było np. z 65 nm? http://www.intel.com/design/processor/datashts/313278.htm Download i szukaj. EDIT: Strona 20. Edytowane 12 Lutego 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 No to widze ze teraz sami spece na forum beda :lol2: Lanc, jeszcze kilka postow wczesniej cos innego o vid i vcore pisałeś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Ja znam padające E8xxx od zbyt duzego v. Chlodzenie wytrzymywalo az nadto.ja niestety jestem zmuszony sie tez pod tym podpisac 45nm ripuja jak szalone, miejmy nadzieje ze to tylko te 1 wersje tak maja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Wczoraj odebrałem E8400 z 46 tyg. Poniewaz mam dwie płyty DFI tzn UT P35 i LTX38 mam mozliwosc sprawdzenia jak to sie spisuje.Więc E8400 na X38 z biosem zmienianym niestety nie spisuje sie za dobrze jesli chodzi o OC,udało mi sie ledwo 4Ghz stabilne uzyskac na 1.45V Mysle sobie pech ze taki slaby procek.Ale zmienilem płytę na UTP35 i przezylem maly szok procek na 1.35V smiga stabilnie na 4.3Ghz...bios LP35DB07 Co wazne trzeba dobrac GTL i jesli sie to dobrze zrobi to popierwsze OC leci miło do góry a po drugie w spoczynku procek ma temp. taką jak na nominalnym napieciu. Nastepna ciekawostka to to ze X38 jest lepsza na Q6600 bo na P35 udałao mi sie tylko 3.6Ghz a na X38 stabilne 4Ghz.Sprawdzalem to dosc długo więc dwujajowce na P35 najlepiej a czterojajowce na X38......badam dalej :) Podaj swoje ustawienia GTL na P35 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...