Złodziej Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Mam być może bardzo naiwne pytanie, ale nigdy nie miałem tego rodzaju wątpliwości i nie umiem sobie na nie odpowiedzieć. Będzie E8400 + płyta Gigabyte DS4 na X38, wg strony Gigabyte'a ta płyta obsługuje E8400 od biosu F2. Stąd pytanie, czy jeśli trafi mi się płyta z biosem F1 to czy komp się odpali, np. źle wykryje procka i zrobię sobie upadte biosu czy w ogóle nie ruszy i będzie śmiesznie ? Jak myślicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 To zależne ;] może ze sie odpali i wykryje Odpali i nie wykryje dobrze CPU i zrobisz update biosu Lub nie odpali się wogule Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymotte Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Mam być może bardzo naiwne pytanie, ale nigdy nie miałem tego rodzaju wątpliwości i nie umiem sobie na nie odpowiedzieć. Będzie E8400 + płyta Gigabyte DS4 na X38, wg strony Gigabyte'a ta płyta obsługuje E8400 od biosu F2. Stąd pytanie, czy jeśli trafi mi się płyta z biosem F1 to czy komp się odpali, np. źle wykryje procka i zrobię sobie upadte biosu czy w ogóle nie ruszy i będzie śmiesznie ? Jak myślicie ? mam dokladnie to samo i na biosie F1 odpala bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Trzeba trafic dobrego procka, a nie miec zbiorniki z ln2 ;] no wlasnie to jest ten bol,ze jak cep slaby to LN2 mozna sobie do klopa wylac conajwyzej,bo i tak duzo nie da ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 taa, bo coniektorzy sugeruja, ze jak sie jest pr0 i el0 i w golole master. to kazdy proc sie dobrze kreci. zeby nie powiedzieć sam sie wrecz kreci :D ciekaw jestem czy ktos trafil jakas padake pod wzgledem o/c z serii 8200/8400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 taa, bo coniektorzy sugeruja, ze jak sie jest pr0 i el0 i w golole master. to kazdy proc sie dobrze kreci. zeby nie powiedzieć sam sie wrecz kreci :DObecnie ograniczeniem jest tylko i wylacznie plyta, nie procek. Na odpowiedniej plycie jak narazie kazdy procek jest w stanie zrobic fsb w okolicach 600mhz. No ale co ja tam wiem, w koncu tylko troche ponad 5.4ghz wyjechalem z przecietnym pod wzgledem oc prockiem, bo mialem lepiej sie krecace :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 to znaczy, ze nie ma sensu kupowac tzw. selektow. bo praktycznie z kazdego mozna wycisnac 4GHz(?) twoje procki w ogole sa pokrecone ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 No ja się jeszcze nie spotkałem z żadnym prockiem który by nie pocisnął stable 4GHz przy w miarę znośnym napięciu. Poprzeczka zaczyna się podwyższać dopiero przy 4.2GHz :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek84 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Czy obecnie dostępne w małych ilościach procesory e8400 dostępne na rynku są wolne od wad? (czujnik temp.)? czy jest to podstawą do reklamowania procesora? Kiedy mozna sie spodziewać "normalnej" dostępności w sklepach? Pozdrawiam http://www.allegro.pl/item321934450_proces...lga775_box.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Witam Na XtremeSystems znalazłem temat z programem do temp. Moze ten bedzie mowil prawde jesli chodzi o serie E8x00 ..::Link do tematu::.. Zapraszam do testowania :) U mnie wyglada to tak: Napięcie stock. EIST właczony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) BeCkS temat o E6750 jest w innym miejscu na forum Edytowane 2 Marca 2008 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Witam Na XtremeSystems znalazłem temat z programem do temp. Moze ten bedzie mowil prawde jesli chodzi o serie E8x00 ..::Link do tematu::.. Zapraszam do testowania :) U mnie wyglada to tak: Napięcie stock. EIST właczony. 10C w IDLE/LOAD mniej w porównaniu do core temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 U mnie też jest 10 st mniej w porównaniu do Core Temp - coś nie wydaje mi się to wiarygodne, co u każdego o 10 st Mniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 taka mała rada ode mnie- nie ładujcie na ac czy wc 1.65-1.7v wolfom nawet na któtkie testy w spi itp. Mój od piatku do dzisiaj stracil tak z 200mhz w o/c :? Coś czuje zę za pare dni/tygodni poleci na gwarke... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) 10C w IDLE/LOAD mniej w porównaniu do core temp. U mnie też jest 10 st mniej w porównaniu do Core Temp - coś nie wydaje mi się to wiarygodne, co u każdego o 10 st Mniej? Zauwazcie ze Distance do TJMax jest w obu programach takie same... wiec jeden kit... Edytowane 2 Marca 2008 przez Sector19 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyl-ek Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 U mnie też o 10 stopni mniej od CoreTempa (39 i 35 teraz 29 i 25 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 No bo ten programik jest do sprawdzenia tego czy dioda jest dobra / walnięta i w sumie tyle. Jest 10* mniej bo Tjunction jest 10* mniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Tjunction 95*c i wszystko jasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 taka mała rada ode mnie- nie ładujcie na ac czy wc 1.65-1.7v wolfom nawet na któtkie testy w spi itp. Mój od piatku do dzisiaj stracil tak z 200mhz w o/c :? Coś czuje zę za pare dni/tygodni poleci na gwarke... mojemu tez oc sie pogorszylo, wczesniej smigal na 4.4ghz 1,47v orthos ok, a teraz 4.3ghz 1.46v orthos ok, zawsze 100mhz w plecy, a do testow wiecej niz 1.55 mu nie dalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 mojemu tez oc sie pogorszylo, wczesniej smigal na 4.4ghz 1,47v orthos ok, a teraz 4.3ghz 1.46v orthos ok, zawsze 100mhz w plecy, a do testow wiecej niz 1.55 mu nie dalem. Widzę, że nie jestem osamotniony. U siebie też zauważyłem spadek OC po mocnym v :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Gdzie sa ci optymisci sprzed paru stron, uwazajacy za napiecia 1.4-1.5v przy dobrym chlodzeniu sa napewno bezpieczne :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Nie no bez przesady, ale 1.4v jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 mogę potwierdzić "na swoim przykładzie" że 1,345 (real vcore) nie jest zabójcze przy pracy 24/7 pozwoliłem sobie na parę tekścików SPI, 3dsmarki itp. jak na razie zero spadku OC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 ja zostawiam 4.3ghz 1.46v orthos szedl 4godziny na prio 10 i jest ok, temp. 70C ,zostawiam tak, do testow dawalem max 1.55 i moze przez to te 100mhz gorzej teraz jest ale zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 mój już 4 ghz nei rbi na 1.45v... prawdopodo nbnie dzisiaj lub jutro będe go dobijać... live is brutal... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) Gdzie sa ci optymisci sprzed paru stron, uwazajacy za napiecia 1.4-1.5v przy dobrym chlodzeniu sa napewno bezpieczne :D ? Ja nie narzekam :] dovoltowałem go jeszcze bardziej :lol2: Jak padnie jest gwara ;p może trafi się lepsza sztuka ;) 99tomcat to ja narzekam, że mój nie chce robić 4.2GHz na 1.4 ;) (na 1.45 z everesta chodzi jak wściekły ;) ) Edytowane 3 Marca 2008 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan50 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Mała lektura do poduszki http://leksykot.top.hell.pl/varia/pecet/cooling/cpu_health 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Ja nie narzekam :] dovoltowałem go jeszcze bardziej :lol2: Jak padnie jest gwara ;p może trafi się lepsza sztuka ;) 99tomcat to ja narzekam, że mój nie chce robić 4.2GHz na 1.4 ;) (na 1.45 z everesta chodzi jak wściekły ;) ) tylko mój dostał przyspieszony wyrok śmierci - traci tak w 24h po 150mhz max o/c :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 tylko mój dostał przyspieszony wyrok śmierci - traci tak w 24h po 150mhz max o/c :wink: może się poszczęści i dostaniesz proca co robi 4.5GHz na 1.4 V :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 może się poszczęści i dostaniesz proca co robi 4.5GHz na 1.4 V :Dprzez tydzien ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...