Blue Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 może się poszczęści i dostaniesz proca co robi 4.5GHz na 1.4 V :D a sa takie?? co pujda tyle na ac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Te nowe bramki intela to jakieś jednorazówki :P Jestem ciekaw czy coś z tym zrobi, bo patrząc tutaj ile procków zostalo wymienionych w stosunku do starszej generacji - za głowę się tylko łapać tomcat - takiego procka najlepiej vtt zabić - w 2 godziny dałoby radę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Te nowe bramki intela to jakieś jednorazówki icon_razz.gif Jestem ciekaw czy coś z tym zrobi, bo patrząc tutaj ile procków zostalo wymienionych w stosunku do starszej generacji - za głowę się tylko łapać Dokładnie .... ja chyba jednak jeszcze pozostanę przy moim procku :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 a sa takie?? co pujda tyle na ac?? ktoś musi być pierwszy :lol2: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 W sumie to tu gadacie głównie o 4 GHz+, a tak średnio do 3.6 GHz (450x8) to jakiego napięcia te proce potrzebują? Podzejrzewam, że takiego które przez max dwa lata proca nie zabije? Ktoś ostatnio pytał czy obecne proce dalej trafiają się z uwalonymi diodami - nie zauważyłem odpowiedzi więc się podłączam do pytania. E8200 OEM by mnie interesował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Harry Lloyd powinien chodzić na defaultowym napięciu przy 3.6GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 proc się przebudza.... Blitz Formula NB 1.95V FSB 1.4V VTT 1.6V DDR2 2.5V CPU 1.76V bios LN2 -90C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 >> 'Gemmy' Keep Pushing :D Nie wierzyłem że fsb 550 to koniec :D teraz pokazuj próbkę 16M :D ... dopóki proc się kręci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Duze spi z fsb 570 na blitzie jest niewykonalne ;) . Na ~550 sie zatrzyma 16/32m, 1m bedzie max wlasnie na tych 570, a screen 590 o ile proc pozwoli. Przerabiane na wielu procach juz w styczniu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 VTT 1.6V Ciekawe ile proc pozyje ;] Bo widze ze memki przestales juz katowac ;p BTW. Zrobcie jakies fajne wyniki do HWbota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Ciekawe ile proc pozyje ;]Jeden z moich e8400 pracowal wieeele godzin z 1.7-1.8v i zadnego negatywnego wplywu nie zauwazylem. Bardziej szkodzi vcore i podobno vpll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Bardziej szkodzi vcore i podobno vplla nie vtt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 do9bra ktos wyjasni do daje VTT i VPLL i co to jest ;p bo moje mobo ma tylko CPU PLL z tych :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) stary nie badz len i poczytaj sobie w tym topicu chociazby,bo zauwazylem ze co strone dochodzi nowa osoba i pyta o to samo,troche to juz zenujace zaczyna sie robic,vtt pomaga w o/c proca i stabilnosci u mnie e8400 tez wiele godzin pracowaly na v wiekszym niz 1.7-1.8v i nic sie nie dzialo,w moim przypadku proce uwala vtt i jest to powtwierdzone,za duzo nie zdrowo a to vpll to asusowe cos,nie wiem nawet co to,ale ma to chyba pelnic taka sama funkcje jak np;vtt na dfi :),tyle,ze mocno rozni sie wartosciami :) Edytowane 4 Marca 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 o a to vpll to asusowe cos,nie wiem nawet co to,ale ma to chyba pelnic taka sama funkcje jak np;vtt na dfi :),tyle,ze mocno rozni sie wartosciami :)vtt i pll to 2 oddzielne rzeczy. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 stary nie badz len i poczytaj sobie w tym topicu chociazby,bo zauwazylem ze co strone dochodzi nowa osoba i pyta o to samo,troche to juz zenujace zaczyna sie robic,vtt pomaga w o/c proca i stabilnosciA Pan mógłby wytłumaczyć czym jest VTT i PLL zamiast pisać jakie są efekty przekręcania :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) u mnie vtt w ogole nie ma wplywu na oc, mam ustawione najnizsze 1.2 , w odczytach programow jest 1.17 nizszego niemam mozliwosci zapodac, default chyba 1.1 Edytowane 4 Marca 2008 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 u mnie vtt w ogole nie ma wplywu na oc, mam ustawione najnizsze 1.2 , w odczytach programow jest 1.17 nizszego niemam mozliwosci zapodac, default chyba 1.1 Bo generalnie vtt nie pomaga w osiagnieciu wiekszych mhz na procku, kto takie bzdury opowiada? Jakbys mial 1GHz wiecej to by mozna bylo rozwazy sens podwazszania owego napiecia, bo wtedy dochodzi jeszcze inna kwestia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Ogarnia ktos czy z miejsca mozna gdzies kupic e8400 do 700 zl? Wszedzie maja, ale tylko na papierze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 dział sprzedam na forum / allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Ogarnia ktos czy z miejsca mozna gdzies kupic e8400 do 700 zl? Wszedzie maja, ale tylko na papierze ;)Odezwij się do Milansa (user forum) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) A mam jeszcze pytanko - boxy sa jakos szczelnie zapakowane? Jezeli bym kupowal box'a to chcialbym miec gwarancje, ze nikt sie nim wczesniej nie bawil itp ;) ze nie dostaje go tylko dlatego, ze sie slabo krecil ;d Edytowane 4 Marca 2008 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 podobno polak wszystko potrafi, wiec wiesz ... :D normalnie to jest taśma cos jak plomba w miejscu, gdzie sie otwiera pudelko. i chyba nic poza tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalx Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 A mam jeszcze pytanko - boxy sa jakos szczelnie zapakowane? Jezeli bym kupowal box'a to chcialbym miec gwarancje, ze nikt sie nim wczesniej nie bawil itp ;) ze nie dostaje go tylko dlatego, ze sie slabo krecil ;dchłodzenie jest w jednorazowym opakowaniu, tzn. nie idzie go drugi raz zamknąć, a proca bez jego otwierania raczej wyciągnąć się nie da (chociaż Polacy na wszystko znajdą sposób...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Wszystko się da, nawet tak otworzyć i zamknąć boxa, że jak go dostaniesz to nie poznasz że był otwierany (Sector mistrzu w tym fachu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 z amd jest jeszcze latwiej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Dokładnie. Kupowałem selekta od Sectora to pudełko wyglądało jak nowe, nie wiem jak on to zrobił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Czary :lol: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « A tak na poważnie, to jak byś otwierał ponad 20 pudełek tygodniowo to byś się nauczył robić to tak, żeby nie było widać ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 z tego co oglądałem pudła to jak uda sie plombe jakoś odkleić czy delikatnie przeciać to reszta jest już banalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) normalnie nad czajnikiem i parą go ;) Edytowane 4 Marca 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...