Blue Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 cena podobna bedzie, q6600 poleci gdzies na 3.8ghz na codzien 1.45v , a ten e8500 mysle ze 4ghz lekko , mam dylemat co wybrac, wsumie jeszcze chyba zadna gra 4jajek nie wykorzystuje.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 A nie lepiej E8400 zamiast E8500? Z tego co wiem róznica w cenie jest znaczna, ale czy uzasadniona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 róznica w cenie jest znaczna, ale czy uzasadniona? Kupno E8500 to chyba najglupsza inwestycja, proc o prawie 300zł drozszy od E8400 a roznica w wydajnosci znikoma, prawie niezauwazalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mutra Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Niedługo zagości u mnie e8400 , zobaczymy jak bangla na wc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp5it Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Gdzie w Polsce juz mozna te procki kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Potrzebny niepotrzebny, ale tu chodzi o inne rzeczy. Jeżeli nie miałeś kłada to skąd wiesz jaki będzi przyrost mocy. Ja np modernizuje sprzęt do pracy m.in SQL servera (który obsługuje wiele procesorow) ale cięzko mi sie wydedukować co mi szybciej zrobi skomplikowany raport z całej bazy Q3.6ghz czy E4.2Ghz. Poza tym zostają jeszcze inne aspekty. Taki Q9xxx czy nawet Q6xxx jak to kolega Mardok zauważył dają +3 do siły, +3 do mocy i +3 do "Blink Blink" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Mam podobny dylemat, Quad czy E8x00... UT3 przypadkiem 4 rdzeni w pelni nie obsluguje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) Z tego co widzę, to UT3 nie jest w stanie obciążyć 4 rdzeni w 100%. Poniżej screen na niekręconym Q6600. 16 botów Edytowane 12 Stycznia 2008 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) Ta tylko,ze ten blink blink to mozna sobie wykorzystac w 3dmarku06 albo wprime jak narazie :) Ja bym bral E84/85,bo po co sie uwsteczniac :) Edytowane 12 Stycznia 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurass Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Z tego co widzę, to UT3 nie jest w stanie obciążyć 4 rdzeni w 100%. Poniżej screen na niekręconym Q6600. 16 botów To przecież jest ok. Wszystkie rdzenie wykorzystane i to na podobnym poziomie. Jeśli wszystkie byłyby na 100%, to by oznaczało, że procek jest za słaby i się strasznie wysila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Odpowiedz ze sklepu Sirius na temat E8400 Witam serdecznie, interesujacy Pana procesor nie jest obecnie dostepny w naszym sklepie internetowym.Z tego co sie dowiedzilem ma on pojawic sie u sprzedazy w okolicach lutego 2008 roku. Jak narazie widnieje on na naszej stronie jako zapowiedz nowego CPU. Jak tylko pojawi sie w hurtowniach bedzie mozliwe jego zamowienie za posrednictwem nszej strony internetowej. Więc narazie nie ma co sie podniecac tymi niskimi cenami B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Weźmy pod uwagę dosć istotną przy OC kwestię - mnożnik :). Dla niektórych dołożenie 300 zł do E8500 będzie tak naprawdę bezcenne, bo nie każda mobo poleci wysoko z FSB przy odpowiednich do np. SPI ustwieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Weźmy pod uwagę dosć istotną przy OC kwestię - mnożnik :). Dla niektórych dołożenie 300 zł do E8500 będzie tak naprawdę bezcenne, bo nie każda mobo poleci wysoko z FSB przy odpowiednich do np. SPI ustwieniach. Idac twoim tokiem rozumowania to juz wole dolozyc te 300zł do takiego mobo ktore jednak poleci wysoko z FSB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Raczej kwestię walla bym przytoczył mówiąc o mnożnikach. Do bicia rekordów się przyda jak największy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 lukasp Pamieci nie bierzesz pod uwage ? To doloz jeszcze z pare setek na nie... Co taniej wychodzi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Odpowiedz ze sklepu Sirius na temat E8400 Więc narazie nie ma co sie podniecac tymi niskimi cenami B-) Tym bardziej ze cena z wczorajszych 572, zmienila sie na 641pln.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 ale one roznia sie tylko mnoznikiem 0,5 a cena ok. 300 PLN LoL. Ja rowniez bede bral tylko E8400 bo do E8500 nie zamierzam az tyle doplacac. Memki mam co 600 bez wysilku robia to mnie ograniczac nie beda. A zamierzam miec 500 Mhz na FSB na tym 8400 i te ok. 4 GHZ to bedzie gites Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Miałem brać E6750 ale widzę że ładnie sie zapowiadają te E8200/E8400. Najważniejsze jest żeby dobrze współpracowały z płytkami które już mamy. Bo inaczej zmiana płyty i procka będzie nieopłacalna. Oby tylko ceny były znośne na poziomie E6550/E6750. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Ta tylko,ze ten blink blink to mozna sobie wykorzystac w 3dmarku06 albo wprime jak narazie :) Ja bym bral E84/85,bo po co sie uwsteczniac :) Tylko że "blink blink" nie wykorzystuje się w żadnych programach a na ławce pod blokiem lub na piwie z kuplami, hym ciekaw jestem czy na dyskotekach też działa ;) A na poważnie są już jakieś donosy o FSB Wall na E8400/8500 ? Bo tak sobie czytam temu poszedł na 4GHz temu na 4,5GHz a ja kupie proca i on mi powiem FSB 375MHz (wartość "strzelona") i dalej dooopa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) Chyba jeszcze za wczesnie na takie info,sam widzisz jednemu poszedl 4Ghz innemu 4.5Ghz sam jestem ciekaw jak bedzie :) E8500 oczywiscie spoko,ale jak juz ktos zauwazyl 300pln za doplacenie do 0.5 mnoznika?hmm... czy to duzo da w o/c?cos da:),ale jezeli ktos liczy kazdy grosz to wybor jest oczywisty. Jedna rzecz zawsze sie potwierdza,ze najwiecej % dobrych prockow wychodzi zaraz po premierze,wiec zycze kazdemu dobrej sztuki,chyba,ze na wschod rzuca jakies kaszaloty... Edytowane 12 Stycznia 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Weźmy pod uwagę dosć istotną przy OC kwestię - mnożnik :). Dla niektórych dołożenie 300 zł do E8500 będzie tak naprawdę bezcenne, bo nie każda mobo poleci wysoko z FSB przy odpowiednich do np. SPI ustwieniach. Idac twoim tokiem rozumowania to juz wole dolozyc te 300zł do takiego mobo ktore jednak poleci wysoko z FSB... tylko ze tu chodzi bardziej o fsb procka, niz mobo/ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 tylko ze tu chodzi bardziej o fsb procka, niz mobo/ramJednak mając np. fsb wall 500Mhz, to będzie różnica 4750Mhz vs 4500Mhz raptem tylko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Tylko że "blink blink" nie wykorzystuje się w żadnych programach a na ławce pod blokiem lub na piwie z kuplami, hym ciekaw jestem czy na dyskotekach też działa ;)Podchodzisz do laski na dyskotece i mowisz: hej bejbe, mam kentsielda/yorkfielda :D Ona sie zapyta co takiego masz? 4 jajka mam :D A tak poważnie ;) to jak czytam na xs i innych forach to narazie widac ze jest malo padlakow... a te co sa to wcale takie kiepskie byc nie musza (choc pewnie sa), tylko czynnik ludzki troche odstaje od mozliwosci proca ;) Generalnie trzeba polowac zaraz jak sie pokaza u nas - w sumie nie dziwi fakt ze tyle ciekawych conroe na allegro w ostatnich dniach sie pojawia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) Generalnie trzeba polowac zaraz jak sie pokaza u nas - w sumie nie dziwi fakt ze tyle ciekawych conroe na allegro w ostatnich dniach sie pojawia ;)Ciekawe jakie będą srednie możliwości tych procków dostępnych w PL. Mam nadzieję, że posiadacze perełek E6750/E6600 nie będą zawiedzeni :) Jednego z najlepszych pewnie znowu meeron trafi ;) Edytowane 12 Stycznia 2008 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp5it Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 E8200 na znanym serwisie aukcyjnym juz jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Tylko cena jest przegieta na maxa... bo w POL, patrzac na rozpiske intela powinien kosztowac ok 500zl. Za ta cene dostanie sie po premierze E84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Tylko cena jest przegieta na maxa... bo w POL, patrzac na rozpiske intela powinien kosztowac ok 500zl. Za ta cene dostanie sie po premierze E84 Ok 500zl przy zakupie 1000 szt. [ciach!]a nadal sie nie uczycie niczego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 wątpię żeby za 500 zł chodziły , nie zastanawiał bym sie nawet minuty dłużej nad kupnem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 A nie jest tak ze to Popyt ksztaltuje cene ??? Jak bedzie w cholere chetnych to i cena bedzie odpowiednia tak jak bylo z grafikami 3870 i 8800GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ok 500zl przy zakupie 1000 szt. [ciach!]a nadal sie nie uczycie niczego i to netto [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...