Gość 71proste Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Daj spokoj z tymi godzinami orthosow ;),czemu 3 a nie 4 albo 24?Przeciez juz przerabialismy to wielokrotnie,ze sam orthos nie jest wyznacznikiem stabilnosci,wiec katowanie godzinami jest nic nie warte.Lepiej pare innych progsow,ronego typu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 45 minut i padł. Podwyższyłem napięcie NB, może coś da... Proste, a weź przetłumacz sobie, że proc Ci we wszystkim działa, dopóki orthosem go nie zakatujesz... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 No to jak działa we wszystkim, a Orthosa nie używasz na codzień to co się martwisz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 No to jak działa we wszystkim, a Orthosa nie używasz na codzień to co się martwisz ?otoz to nie ma co katowac proca jak wszystko dobrze smiega ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Kwestia taka ze podskoczy temp otoczenia o 2-3'C i nagle codzienne aplikacje zaczna obciazac proca jak orthos ;) Ja w ogole nie kumam idei trzymania proca na codzien na granicy stabilnosci :) /post napisany z proca 2mhz wolniejszego niz stock :D / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Kwestia taka ze podskoczy temp otoczenia o 2-3'C i nagle codzienne aplikacje zaczna obciazac proca jak orthos ;) Ja w ogole nie kumam idei trzymania proca na codzien na granicy stabilnosci :) /post napisany z proca 2mhz wolniejszego niz stock :D / Amen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
globi-wan Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 panowie moze wiecie.. czy newegg wysyla za granice..bo podczas rejstracji nie ma z jakiego kraju..tylko do wyboru sa miejscowosci (stany) w usa.. kupowal ktos tam?jak wyglada procedura? bo tam kosztuje 8400 200$ czyli z wysylka bedzie kolo 480 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Przedewszystkiem nie mozesz tam nic kupic jak nie masz karty kredytowej z potwierdzonym adresem z USA,tez kiedys cos chcialem kupic i sie pocieszalem,ze mieszkam w irlandii-na darmo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
globi-wan Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 a znacie moze jakies sklepy z usa co mozna u nich kupic i wysylaja do polski?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H20 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 JA znam np. http://www.lagoom.com/Intel_Core_2_Duo_E84...id-578542.html# = Price + Shipping + Insurance: $255.85 http://www.excaliberpc.com/Intel_BX80570E8...-id-584700.html = Price + Shipping + Insurance: $248.06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 http://www.myus.com/ http://www.sidewindercomputers.com/ i juz nie ma e8400 na nowym jajku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 masz juz jakies cynki jak te E8xxx wunderwafe na nowym nabiale śmigaja ;> ?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 jemu chyba chodziło o newegg - nowe jajko - taki sklep ;) tak jest lordzie dziewic? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 w białymstoku mieszka to tylko mu nabiał w głowie 1:0 dla kolegi z wrocka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
globi-wan Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 tak sobie policzylem ze jednak z jułesa wyjdzie kolo 540zl z przesylka a u nas juz za 600 sie kupi wiec robi sie to nie oplacalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 tak sobie policzylem ze jednak z jułesa wyjdzie kolo 540zl z przesylka a u nas juz za 600 sie kupi wiec robi sie to nie oplacalne+cło i vat 22% :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 mojego procka historii kontynuacja,, znowu musiałem zjechać w dół teraz siedzę na 3,8.. tak 4.2 -> 4,0,, i co ? zaraz 3,6 ? to chyba go przez okno wy..;] 4,0 śmigałem sobie na <1,3v z vtt 1,16 teraz 3,8 1,21 pocieszam się że proc coraz chłodniejszy :P chyba się granica bezpiecznego v (24/7) lekko przesuwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 hehe to ciekawy jestem na ile moj opadnie, jak do 4 ghz padaka potrzebuje 1.45v xD ale za to cala reszta przynajmniej na default ;) ... 48 tydzien powaa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Szukajcie na półkach sklepowych proców z takim oznaczeniem: Q807A273 Kręcą się podobnie do 43 tyg na ac/wc (24/7) i dużo lepiej pod subzero (odwiedźcie temat superpi to zobaczycie :wink: ). Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 czyli cos tam skośnoocy pogmerali w nabiale piknie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 jak ktos czeka/l na E8400 w dobrej cenie to wydaje mi sie ze jak na BOX'a z 3 letnia gwara to juz jest uczciwa cena :) http://www.allegro.pl/item347734408_e8400_...mb_boxodss.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Jako, że jestem mało obeznany z Intelem, ktoś mi odpowie czy ta płyta 4CoreDual-VSTA obsłuży serie E8xxx? ;) Bo wydaje mi się, że nie, ale pytam dla upewnienia się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 biorąc pod uwagę, że wg Asrocka maksymalne FSB na tej płycie to 1066MHz to raczej nie bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 A jak myslicie. Opłaca mi sie zmieniac do E8200 mobo z obecnej na Asusa P5K-E lub DFI T2RS ? Strasznie mi sie pobobaja obie plyty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 napewno większe mozliwości OC ale czy opłacalne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
globi-wan Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 jak myslicie warto brac e8300es ( vdef - 1,000v 37st pod orthosem) czy lepiej zwykle e8400 z poprzedniego roku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 A jak myslicie. Opłaca mi sie zmieniac do E8200 mobo z obecnej na Asusa P5K-E lub DFI T2RS ? Strasznie mi sie pobobaja obie plyty :)No na IP35-E to sobie nie pokręcisz tego E8200 :mur: jak myslicie warto brac e8300es ( vdef - 1,000v 37st pod orthosem) czy lepiej zwykle e8400 z poprzedniego roku?? A masz możliwość dostania dobrego E8400 z 2007 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
globi-wan Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 No na IP35-E to sobie nie pokręcisz tego E8200 :mur: A masz możliwość dostania dobrego E8400 z 2007 ? na allegro jest pelno..juz 3 sztuki przepuscilem bo mi jeszcze cena 630 nie odpowiadala...a byly z 44 tyg i 47... i byla ta najnowsza rewelacja 805 -808 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sm.1410 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Witam wszyskich. Wczoraj kupiłem procka E8400 box Q807A261 i na to wygląda że trafiła mi się fajna sztuka :lol: Niestety zaniepokoiły mnie temperaturki. Procka testowałm na płycie Asus P5E, napięcie vcore 1.375 z biosu w stresie.... 78C w idllu mam 52C, 55C Testy były przeprowadzone na WC ( blok D-Tek Fuzion, pmpka swiftech MCP655, pasta ocz Freeze) Na po przednim procku E6600 na tej samej płycie i na tym samym chłodzeniu , kręcony na 3600 napięcie 1.531 miałem w stresie temp 44,46 w idllu 23,26 Coś tu nie gra, na to wygląda że te diody w prockach są dalej zwalone, albo coretemp zle odczytuje temperatury. Co o ty myśicie?? Ps Sprawdzałem na dotyk,blok zimny, chłdnica leciutko ciepła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Może jest źle założony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...