maxymili Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 wiele niższe nie będą, po premierze ze 20zł spadna ceny i w ciągu kolejnego miesiąca o ile bedzie dobra dostępność góra kolejne 20zł. Ja wziąłem w bachkompie, jutro odbieram, szkoda, ze nie mam jeszcze mobacza, bo na ICFXa nie ma nowszych BIOSówI to już pierwszy efekt braku konkurencji ze strony AMD, koszt produkcji tego procja jest bardzo niski, kiedyś oile AMD wkońcu dociśnie ten procek będzi eponiżej 300 a intel i tak jeszcze na nim zarobi. Taki wniosek z tego, że krzemu nie zużyli więcej niż do E2140 które teraz dochodzi do 200 z ceną a koszty nowej technologii przy tak masowej produkcji szybko się zamortyzują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 A to wersja BOX?Tak, bo ma 36mc. gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocza Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Niestety E8400 w Bachcomp jest niedostępny na chwile obecną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Mam nadzieję ,że któryś z chłopaków sector19 czy kto inny za jakiś czas będzie miał do sprzedania selekty. Za radą Focusa biorę jednak 8400.Wolę teraz sprzedać E2180 jak jest jeszcze coś wart. 4 rdzenie i tak mi się na nic nie przydadzą ,więc Penryna sobie daruję na razie. Wracając do tych 4 rdzeni to czy dla normalnego gracza są potrzebne ? Niektóre gry ledwo sobie radzą z dwoma, a co dopiero z 4. 45nm i takie niskie napięcie dają niezłe osiągi OC. Do tego wydzielanie ciepła. Można by jeszcze zamontować lepsze chłodzenie i pokręcić ,ale po co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Jak myslicie ile spadną z ceny starsze procki bo wejściu Wolfdale np takie E2160 do 175 zł ,E4500 do 300 zł , E6750 do 450 zł. Możliwy jest taki scenariusz cenowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 ceny to dopiero spadna jak wejda procki z 3MB L2 i mniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Jak myslicie ile spadną z ceny starsze procki bo wejściu Wolfdale np takie E2160 do 175 zł ,E4500 do 300 zł , E6750 do 450 zł. Możliwy jest taki scenariusz cenowy :)Nie spadną wycofają z produkcji :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlosso Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Nie spadną wycofają z produkcji :blink: http://www.allegro.pl/item298044643_intel_...ep_wawa_fv.html procki pojawiły się na allegro ale ceny powalaja!! za e8400 750 a za 8200 650 :mad: pogięło gościa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Co się irytujesz, procki nie są jeszcze ogólnodostępne, ktoś chce sobie zarobić, jaki masz z tym problem? Nikt ci nie karze kupować na tydzień przed premierą, poczekaj tydzien/dwa i kup w normalnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 okolice listopada najwcześniej hyhy - pozwoliłem sobie zacytować początkowe spekulacje co do datypojawienia się w Pl tak, tak ceny innych bardzo nie spadną tak od razu, dopiero po pewnym czasie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) w yalu się pojawiły w dobrej cenie YALU hmmmm chyba jednak poczekam z zakupem bo wygląda na to ze cena może być jeszcze dużo bardziej atrakcyjna w niedalekiej przyszłości Edytowane 16 Stycznia 2008 przez lukebed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazYb0N Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Cena niższa bo to OEM,ale i tak atrakcyjna. Jeżeli dało byc się 'pre-orderować' za taka kase to chyba sie skusze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Hym 575zł ale dalej towar dostępny za 2-3dni to i cena się może zmienić jak na Siriusie było, ale za taka cenę był bym skłonny kupić sobie nowy procesor ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) Cena niższa bo to OEM,ale i tak atrakcyjna. Jeżeli dało byc się 'pre-orderować' za taka kase to chyba sie skusze :)535 zł to wersja box E8200, a swoją droga kupic OEM było by bardzo rozsądnie z uwagi na niewielki wentyl dołączony w zestawie BOX i dobre parametry OC. Edytowane 16 Stycznia 2008 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Jaki ma mnożnik ten 8400 ? Sorki za głupie pytanie ;) Cena bardzo atrakcyjna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Wypasik te ceny nic tylko sie cieszyc... mnoznik 9 ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) Jaki ma mnożnik ten 8400 ? Sorki za głupie pytanie ;) Cena bardzo atrakcyjna.x9 - 5s szukania w google. ps Dzieci neo atakują ;) :lol2: Edytowane 16 Stycznia 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 e8500 x9.5 e8400 x9 e8200 x8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Mam już mojego E8400, właśnie odebrałem w Bachkompie, proce to wersja OEM z 36mc gwarancją. IHS troche porysowany, pogadałem z gościem w sklepie, robią też selekty. Niestety nie ma nowszych BIOSów do mojego DFI ICFXa i muszę poczekać do końca tego tygodnia na DFI LanParty DK P35 T2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Jak robią selekty, a twój jest porysowany to możliwe że się nim bawili ;] Wy tutaj tak zarzucacie sklepami, w których nie wiadomo czy procek jest, czy nie ma. Nie wiem czy ktoś przeglądał, ale u Milans'a jest tych procków dosyć dużo w rozsądnej cenie ;) Tutaj temat z giełdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Jak robią selekty, a twój jest porysowany to możliwe że się nim bawili ;] Wy tutaj tak zarzucacie sklepami, w których nie wiadomo czy procek jest, czy nie ma. Nie wiem czy ktoś przeglądał, ale u Milans'a jest tych procków dosyć dużo w rozsądnej cenie ;) 2880262[/snapback] ... zostały 2 szt z 8400 ktoś chętny? ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Z pewnych zodel wiem, ze wszystkie te procki sa takie "porysowane". A co do selektów... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 procki sie skończyły ale jutro beda nowe więc można brać u mnie.. w razie czego zapraszam na priw :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 hurtownicy sektowac dla siebie juz nie moga co ? poland poland uber alles... ;) ceny na alledrogo sa interesujace ceneo i skapiec milcza, wiec kazda informacja o cenach i dostepnosci w sklepach internetowych jest porzadana, a co sie dzieje na gieldzie to chyba kazdy wie... a selekty sie nie pokazy juz od 36h...wiem wiem....kilkadziesiat...jeszcze szmat czasu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 hurtownicy sektowac dla siebie juz nie moga co ? poland poland uber alles... ;) ceny na alledrogo sa interesujace ceneo i skapiec milcza, wiec kazda informacja o cenach i dostepnosci w sklepach internetowych jest porzadana, a co sie dzieje na gieldzie to chyba kazdy wie... a selekty sie nie pokazy juz od 36h...wiem wiem....kilkadziesiat...jeszcze szmat czasu... No wiesz najpierw trzeba sprzedać padaki i te ze średnim O/C dopiero potem wyskoczyć z "super" selektami bo w innej kolejności towar by zalegał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Mam w planie jakis nowy procek wlasnie z tej nowej serii ale z tego co mi wiadomo moja plyta Evga nforce 680i LT nie obsluguje czy bios jak by wydali to cos da slyszal ktos cos wogle ze bedzie taki bios ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 hmm.. te ślady naczpakach nie wyglądają jak rysy od coolerów. to wygląda tak jakby ktos coś ostrego połozył na paletce i sie krawędź odgniotła na każdym procu jednakowo ;) a proce sa NIESPRAWDZANE u mnie więc można trafić świetne sztuki i te tylko dobre ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Jeżeli będą w tej cenie to na pewno się skusze na E8400 OEM :) Ale cenny E6750 pewnie też spadną ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Jak spadną to pewnie będzie tak, że E8200 będzie droższy od E6750 o jakieś 20-30 zł. W takiej sytuacji warto dopłacić do E8200 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Uzywane E6750 maja smieszne ceny, wiec nie wiem na co czekac... Mojego juz nie ma... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...