meeron Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zrobiłem tak jak mówiłeś. Komputer włącza się ale na monitorze nawet białego pixela :blink: Jestem w kropce, może na płycie głównej jakąś zworke albo coś nacisnąć ?> (Foxconn P35A-S) Ale się załatwiłem... poszukaj w instrukcji czegos takiego jak clr cmos ps- istnieje na forum temat o twojej plycie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zrobiłem tak jak mówiłeś. Komputer włącza się ale na monitorze nawet białego pixela :blink: Jestem w kropce, może na płycie głównej jakąś zworke albo coś nacisnąć ?> (Foxconn P35A-S) Ale się załatwiłem... Niebieska zworka koło baterii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitopato Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Ok problem rozwiązany, lecz wysokie temperatury nadal i 'restarty' również. Kompletnie nie wiem o co chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 A ja wlasnie dorwalem E84 takiego jak w sygnie. Dosyc dobry, a napewno lepszy niz ten co mialem wczesniej... :) Pozniej lukne na jakiem v zrobi 4.5GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 kurde fajnie tu sobie krecicie icon_smile3.gif ja sobie chyba tez dzisiaj pokrece icon_smile3.gif wlasnie wsadzilem z powrotem D9GKX'y na plyte bo Excelki 2x2GB odlecialy dzisiaj rano do krainy wiecznych marzen ot tak sobie z du*y na def'ie icon_sad3.gif Dobra, procek moj wcale nie taki fajny jakby sie wydawalo ale zle nie jest, pytanie czy tak moze byc 24/7 (oczywiscie czysto teoretycznie) bo cigle nie beda na takich ustawieniach tylko jak zechce pograc czy cosstam? idle takie napiecie jak pokazuje Cpu-Z Stress temp chyba bardzo dobre jak na AC No i to samo tylko nad ramem musialem popracowac bo wczesniej zapobiegawczo dalem wiecej V Krotko ale dluzej mi sie nie chcialo. Przeszedl wczesniej cala petle Memtesta a tutaj tylko kawalek zeby do screena bylo :) Ten post został edytowany przez disaster3: Dzisiaj, 22:39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitopato Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 kurde fajnie tu sobie krecicie icon_smile3.gif ja sobie chyba tez dzisiaj pokrece icon_smile3.gif wlasnie wsadzilem z powrotem D9GKX'y na plyte bo Excelki 2x2GB odlecialy dzisiaj rano do krainy wiecznych marzen ot tak sobie z du*y na def'ie icon_sad3.gif Dobra, procek moj wcale nie taki fajny jakby sie wydawalo ale zle nie jest, pytanie czy tak moze byc 24/7 (oczywiscie czysto teoretycznie) bo cigle nie beda na takich ustawieniach tylko jak zechce pograc czy cosstam? idle takie napiecie jak pokazuje Cpu-Z Stress temp chyba bardzo dobre jak na AC No i to samo tylko nad ramem musialem popracowac bo wczesniej zapobiegawczo dalem wiecej V Krotko ale dluzej mi sie nie chcialo. Przeszedl wczesniej cala petle Memtesta a tutaj tylko kawalek zeby do screena bylo :) Ten post został edytowany przez disaster3: Dzisiaj, 22:39 Co to za program ten po prawej na dole ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 (edytowane) Program monitorujący do płyt DFI edit: meeron popraw literówkę Edytowane 21 Czerwca 2008 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 (edytowane) Program monitorujący do płyt DFItzw SamartGuardian... disaster3 pokaz jakies wyzsze MHz ;] centy dzieki, juz zrobione Edytowane 22 Czerwca 2008 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 lama jestem i sie boje, tyle mi wystarcza :unsure: Generalnie nie za bardzo sie znam na podkrecaniu no i sprzetu nie mam na lepsze MHZ'y. Z DK w porownaniu do LT/UT to moge sobie do pracy pod pachą chodzic :) Nie za bardzo wiem co gdzie poprzestawiac zeby ciagnac wyzej i jak ustawic w stosunku do innych parametrow. Na razie mam tak * CPU VID Special Add: +187mV * DRAM Voltage Control: 1,975V (podnioslem z 1.8V) * NB Core Voltage: 1,37V (podnioslem troche) * SB Core / CPU PLL Voltage: 1,55V (nie ruszalem) * CPU VTT: 1,1V (nie ruszalem) * Clockgen Voltage Control: 3,45V (nie ruszalem) No i te 3 GTeL'e *UJ wi o co z nimi chodzi. Mialem 3xpo 67% to sprobowalem o jeden obnizyc w dol i w kolejnosci mam 63, 63, 61 ale czy to cos mi dalo........ nie mam pojecia. Poza tym proc 1-szy lepszy z brzegu zaden selekt (najtanszy jaki mi sie udalo znalezc w cenie na jaka mnie bylo stac) Jak masz jakies pomysly i podpowiedzi co gdzie jeszcze zeby poszlo w gore to z gory dzieki za porade. Wtedy ustawie i sprawdze czy cos dalo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 mobo jeszcze pociągnie dośc sporo,póki co zostaw takie V i ciągnij fsb ,jakie masz ramki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Goodramy Pro 2x1GB 1066Mhz (Micron D9GKX) - plyta ta ciagnie memki max. do 1200Mhz i tyle one robia przy 2.225V. Nie wiem jak jest kres ich mozliwosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 na cl5 no ładnie ,ustaw sobie 1:1 lajtowo 5-5-5-5-12 2V i jedź z prockiem do góry,ewentualnie możesz lekko NB dowoltowac tak do 1.55V.Oczywiście nikt Ci nie każe tak szaleć ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H20 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Jakie jest standardowe napiecie dla e8400? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Jakie jest standardowe napiecie dla e8400? Napiecia sa rozne, ale w jakims przedziale, zapoznaj sie z terminem VID. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 teoretycznie 0.85V-1.3625V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 (edytowane) Wiem że są inne tematy czy działy, ale chciałem się zapytać o płytkę i ramy pod E8400. Rozważam przesiadkę, ale za bardzo nie jestem w temacie teraz... Jaka płytka w cenie ~300zł i pamięci ~200zł do OC były by dobre? Asus P5Q P45 za 340zł i Kingmaxy 1066? Aaa i czy Seasonic 430W to uciągnie? ;) Edytowane 23 Czerwca 2008 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 ale mi sie trafił padaczny procek- 15 tydzień 08 i na 1.26 nie ma szans na orthosa na 3.8 ghz :lol2: No nic pomecze go jeszcze ile potrzebuje do 4 ghz ale raczej będzie baardzo źle :P Już vid nic dobrego nie wrózył 1.25 vs 1.225 w starym cepie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Ja właśnie kupiłem e8400 Q807A269. Ktoś ma jakąś wiedzę jak ta seria się kręci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 bedzie kozak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 (edytowane) Ja właśnie kupiłem e8400 Q807A269. Ktoś ma jakąś wiedzę jak ta seria się kręci ? bedzie kozak :) Ja mam Q807A261 (pozdro dla meerona ;) ) 4GHz 1.2V 4.2GHz 1.25V 4.5GHz 1.35V :D Powinieneś coś wykręcić :P ;) Edytowane 23 Czerwca 2008 przez Fisher15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 nie dobijajcie mnie- mój 4ghz na 1.36 nie robi :lol2: No nic 3 8400 i 2 padlina- jak t o u mnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 dszywala potwierdzam, ze masz sznase na wyzsze MHz (: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 nie dobijajcie mnie- mój 4ghz na 1.36 nie robi :lol2: No nic 3 8400 i 2 padlina- jak t o u mnie :P nie przejmuj sie ,jeszcze poleci jako super "dzik" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Tak was czytam i zaluje ze nie mialem netu jak kupowalem swojego. Nie znam batcha bo juz go zalozylem ale u mnie na plycie Asus P5K-E wifi na 3,8 musze dac 1,375 ( real 1,360) zeby w orthosie bledow nie bylo a jak juz chce do 4 dojsc to lipa min 1,465v (real 1,440) bo inaczej :huh: sypie bledami w orthosie od 1 sekundy. Nie mam pojecia co robic.... :unsure: macie jakies pomysly to prosze dajcie znac bo regulacja VTT i GTL nic zupelnie nie zmienia dopiero jak go dowoltuje to jest ok i temp do 65' w stresie ale poczytalem ze pow 1,45 sie juz sypia. Pomozcie prosze ..... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 zbić tempo na cpu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 zbić tempo na cpu?znaczy co nie podrecac ? czy na 3,6 ustawic ? to nie tak mialo byc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Ja mam Q807A261 (pozdro dla meerona icon_wink2.gif ) 4GHz 1.2V 4.2GHz 1.25V 4.5GHz 1.35V icon_biggrin3.gif Mam takie samo oznaczenie, ale juz nie takie wyniki :) Te zegary to stabilne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 (edytowane) Panowie, zaraz bede zamawiał E8400. Jakies sugestie, porady co do miejsca zamówienia ? :) EDIT. OKi, procek zamówiony, czekam na paczke :) Ogolnie dziex meeron ale juz mi kaski nie starczylo na selekta ;/ Memki jeszcze musialem zamowic i inne bajery ... Edytowane 24 Czerwca 2008 przez Symbian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Tak was czytam i zaluje ze nie mialem netu jak kupowalem swojego. Nie znam batcha bo juz go zalozylem ale u mnie na plycie Asus P5K-E wifi na 3,8 musze dac 1,375 ( real 1,360) zeby w orthosie bledow nie bylo a jak juz chce do 4 dojsc to lipa min 1,465v (real 1,440) bo inaczej :huh: sypie bledami w orthosie od 1 sekundy. Nie mam pojecia co robic.... :unsure: macie jakies pomysly to prosze dajcie znac bo regulacja VTT i GTL nic zupelnie nie zmienia dopiero jak go dowoltuje to jest ok i temp do 65' w stresie ale poczytalem ze pow 1,45 sie juz sypia. Pomozcie prosze ..... Pozdro Plyta w zaleznosci od wersji biosu daje rozne napiecia na cpu. Np ustawiajac 1.4v mozesz miec 1.2v czy podobne kwiatki. Sprawdz miernikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Mam takie samo oznaczenie, ale juz nie takie wyniki :) Te zegary to stabilne? Te napięcia to biosowe, w żeczywistości są troche wyższe ale Orthos prio 9 30min trzyma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...