Skocz do zawartości
kuebk

Dziwne Freezy W Winxp

Rekomendowane odpowiedzi

Po przeinstalowaniu mam wlasnie takie dziwne freezy trwajace 10-20 sekund, zdarzaja sie praktycznie gdzie sie im chce: jak gram, jak nie gram, jak pisze na gg i slucham muzy. Wczesniej czegos takiego nie mialem. Zainstalowane mam dokladnie te same drivery etc etc co wczesniej a wczesniej nic sie nie sypalo, dodam ze jak komp wyjdzie z tego freeza to widze ze temp CPU w speedfanie skoczylo o jakies 6* C do gory. Czyli wnioskuje ze jakby cos zajmuje az tak CPU ze nie starcza juz go na obsluge reszty kompa i sie robi freez.

Przeskanowalem kompa Ad-Aware i Arcabitem Online [:P] oprocz tego uzywam Kerio i uwazam ze nie za bardzo mam jakies wirusy/trojany etc.

Co byscie sugerowali ze czego to wina?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też ostatnio cierpię na dziwne frezy, z niewiadomych powodów, bardzo przypadkowych, 2~5 sekundowych zwisów, sporadycznie trzeba na twardo komputer zamykać. Do tego dochodzi BSOD.

Oczywiście komputer jest nie podkręcony wszystko chodzi na default. Nie potrafię zlokalizować przyczyny, Memtestem sprawdzałem pamięci nic nie wykazało, podejrzewam płytę główną, tym bardziej że ostatnio padła mi jedna para memek na niej, ewentualnie procesor. Jednak zanim cokolwiek zacznę wymieniać, chciałbym mieć pewność.

System stawiałem nowy i dalej mam te same objawy.

Panowie jak zlokalizować usterkę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi