Skocz do zawartości
pere

Nowy Komputer Do 2500 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Mam zamiar w najbliższym czasie kupić kompa. Mój budżet to 2500 zł +/i 200 zł. Komputer będę podkręcał w przyszłości jak zakupie Scythe Infinity. Chciałbym aby w komputerze znalazł sie Geforce 8800 GTS 320mb jeżeli to możliwe. Chciałbym całość kupić prócz obudowy w komputroniku lub apollo.

1. Procesor : nie wiem jaki Intel'a czy AM2 lecz w moim przekonaniu Intel jest lepszy.

2. Grafika: tak jak pisałem chciałbym 8800 GTS 320mb.

3. Zasilacz: myślałem nad tym i myślę ze Amacrox Warrior AX500-A będzie dobry jeżeli nie to mnie poprawcie

4. Obudowa: zakupię Shinobi z Allegro.

5. Ram: nie wiem jakie ramy zakupić ale moze OCZ lub Patrioty

6. Płyta główna: do Intela moze EVGA 650i Ultra??

7. Nagrywarka DVD: nie mam pojęcia jaką wybrac ale chciałbym aby miała Light Scribe.

8. HDD: minimum 250 GB najlepiej Samsunga; mam dysk tej firmy od 6 lat i jestem z niego zadowolony w 100 %

proszę o pomoc, z góry dziękuję za wszystko

jeżeli to możliwe to chciałbym zaoszczędzić koło 150 złotych do Urządzenia Wielofunkcyjnego.

Edytowane przez pere

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Intel, proponowałbym Ci E2160 , bo widzę, że kręcisz :)

2. OK, w jakich rozdziałkach grasz ?

3. Proponowałbym Huntkeya HK350AP

4. Nie, ona jest badziewiasta. Lepiej szukaj używanego Chieftec Dragon albo nowego Sharkoon Revenge Eco

5. A-Data EE

6. do Intela - Foxconn P35A :)

7. możesz brać Samsunga z siga

8. Ja do Samsungów (HDD) nie mam przekonania, lepiej celuj w WD/Seagate

Edytowane przez beka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7. Nagrywarka DVD: nie mam pojęcia jaką wybrac ale chciałbym aby miała Light Scribe.

Light Scribem pobawisz się przy pierwszych 5 może 10 płytkach IMHO dla wszystkich to dość szybko traci atrakcyjność.

Jeśli się opamiętasz to zwróć uwagę na Pioneer'a 111D, kupiłem go ze względu na dobre opinie i na prawdę nie żałuję.

Samsunga nie bierz bo jednak padają, a resztę to już wiesz. Powodzenia w mieszczeniu się do 2,5 kawałka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też nie.

Proponował bym Lite-ON DVD+/-RW LH-20A1H LightScribe - ok 100zł

kurde, chodziło mi o dysk samsunga, pomyliły mi się punkty. Litki podobno padalskie strasznie, a Samsung DVD-RW mi się dobrze sprawuje, mówiłem do HDD :)

Light Scribem pobawisz się przy pierwszych 5 może 10 płytkach IMHO dla wszystkich to dość szybko traci atrakcyjność.

Jeśli się opamiętasz to zwróć uwagę na Pioneer'a 111D, kupiłem go ze względu na dobre opinie i na prawdę nie żałuję.

Samsunga nie bierz bo jednak padają, a resztę to już wiesz. Powodzenia w mieszczeniu się do 2,5 kawałka.

Pioneer - jak najbardziej. Gdzie padają Samsungi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. nie chcę tego procesora jestem przekonany do inteli ale najniższy z ich stajni jaki chciałbym mieć to E6550, ale nie pozwalają mi na niego fundusze; więc może AMD - podobno do platforma stworzona dla graczy: AM2 5200+ byłby dobry chyba - czy da się ko podkręcić na 3.0 GHz na rdzeń , w ogóle czy dobrze się podkręca wiem ze nie tak jak intel ale moze??

2. gram w rozdziałce 1280x1024, nie w większych bo monitor na to nie pozwala.

3. no ten Huntkey to będzie lepsze rozwiązanie

4. nie podobają mi się te obudowy które beka zaproponował; kupię Shinobi lub TRACER EXTRACTOR która ma podobno dobrą wentylację

5. nie znalazłem na żadnej z podanych przeze mnie stron tych A-Data EE; wogóle nie słyszałem o takich; moze jednak zostane przy tych bardziej znanych; podobno Patrioty są dobre, nie będe ich kręcił

6. nie znalazłem tego mobo w zadnym ze sklepów które podałem a tam mam zamiar kupić więc jeżeli dałoby się tam upchnąć E6550 to może zostanę przy Evga 650i, dużo ludzi pisze ze do dobra płyta główna do o/c i się tak nie grzeje. jeżel nie to jakaś płyta pod AM2

7. Pioneer'a 111D

8. Skoro tak to Seagate

i mam taką prośbę: czy moglibyście te zestawy opisywać cenami?? zeby przy każdym podzespole była jego cena i to najlepiej z komputronika bądz apollo.

moze jeszcze jakies inne propozycje??

Edytowane przez pere

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi