Paweł666 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Dopatrzałem się że na górze obudowy (w środku) masz 2 wentylatory obudowane siatką. Robiłeś to sam ? I jeżeli tak to możesz napisać jak ona się nazywa lub gdzie ją mogę dostać.Blacha perforowana - click - chyba o to chodziło :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Ta blacha na górze jest montowana seryjnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) Dopatrzałem się że na górze obudowy (w środku) masz 2 wentylatory obudowane siatką. Robiłeś to sam ? I jeżeli tak to możesz napisać jak ona się nazywa lub gdzie ją mogę dostać. nie... siatka to standardowy design i wyposazenie SilverStone TJ07B. Swego czasu sam takowej szukalem i jest raczej ciężko coś takiego dostać w sklepach. Jedynie Allegro... Edytowane 11 Stycznia 2008 przez Lagier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvve one Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 No właśnie szukałem i ciężko ją dostać ;/ może zrobie na zamówienie... A mógł bym Cie prosić o zrobienie zblożonych zdjęć od zewnątrz i wewnątrz siatki która jest na bolku obudowy (ta która osłania wentylatowy chłodnicy) ? Chciałem zobaczyć jak to jest wykonane i zamontowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 W Castoramie widziałem taka blachę-tylko wymiary dosyć spore (coś 1x1.2m) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 a jakie oczko ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 mały update fotek. Oto jak sprzęcik wewnątrz prezentuje się po wymianie grafy i memek: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Olej "artystyczne B&W" i wrzuć coś w kolorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 I w pionie, nie mam pivota żeby kręcić monitem ... oszczędź mi wykręcania głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 :lol: sorry więcej nie będę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) Przynajmniej kolor sie zgadza :) Fajnie dosc wygladaja te 4 radiatorki od reaperow. Mozesz wyjac wszystkie kostki jednym silnym ruchem reki uzywajac hp jako uchwytu ;p Edytowane 29 Stycznia 2008 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Sorry, za offtop Lagierku, ale powiedz mi jakim aparatem robiłeś te fotki? Kibelek extraligowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Ze kibelek ekstraligowy to moge rowniez potwierdzic - gdyby miec taka bude, to znow bym tracil cenne godziny na zabawy by dorownac temu, co tu widze, hehe :D Ale Stacker zostaje... @dem >>> a co do aparatu... zdjecie robi fotograf, nie aparat... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Sorry, za offtop Lagierku, ale powiedz mi jakim aparatem robiłeś te fotki? odpowiem za Cyca :) ....pstrykon D70s + Tamron 17-50/2.8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 thx za opinie :) co do pytanka o aparat to tak jak napisał Cycol :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 lagierek pozdrówka wielkie - buda syci normalnie wymiata wsio co widzialem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Lagier a Swifa na CPU nie można by obrócić o 180 stopni węże szły by bez krzyżowania się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Pozazdrościć :wink: bardzo fajne wc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Lagier a Swifa na CPU nie można by obrócić o 180 stopni węże szły by bez krzyżowania się Zostaw ! :) O to chodzi. Ładnie tak wygląda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zostaw ! :) O to chodzi. Ładnie tak wygląda :) to już i tak nie aktualne :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 to już i tak nie aktualne :lol2: Tym postem sprawiłeś iż milion userow pjura rządnych zobaczenia nowego rev Lagiera z enzotechem będzie się domagać głośno na forum. Czytaj , rozpętałeś piekło/burdel :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 trochę czasu minęło, po drodze wyniknęło sporo problemów i przecieków jak widzę :D , ale w końcu przyszła pora na oficjalną premierę mojego najnowszego projektu. W skład zestawu wchodzą: CPU: Enzotech SCW-1 GPU: AquagraFX NB & SB: Enzotech SNBW-SLI Chłodnica: Black ICE GT240 Pompa: Laing 12V DDC-1T Rez: O-Tank 170 Węże: Tygoon R3603 Poniższe foty przedstawiają to co powstało: zapraszam do komentowania Lagier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Mógłbyś pokazać zamocowanie chłodnicy. Ale żeś zrobił galerię nawet zadbałeś o podłożę :P Co do bloków w końcu coś innego niż D-Tek lub Swiftech Apogee GTX. A jak z wydajnością?? Mógłbyś wrzucić jakieś screeny z temp?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Wszystko elo majonez. Ale mi się nie podobają takie grubaśne węże ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Jaki jest dokladnie rozmiar wezy? Czy to jest czerwony feser? I jak zamontowales ocz xtc memory cooler. Chodzi mi o kontakt z grafa. Ukladzik podobny do mojego tylko troche inne klocki. Tez bedzie czerwono :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Bardzo, bardzo ładnie :wub: . Gratki. Z tego co widze na XS-ie to niedługo bedzie kolejny MDPC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 thx za komentarze :) wężyki to Tygoony 11/14 IMHO w sam raz. We wcześniejszych moich projektach stosowałem "słomeczki" 8/12 w nowym zdecydowałem się na coś grubszego i ani trochę nie żałuję. Płyn to oczywiście FESER ONE. Co do wydajności szczerze powiedziawszy trudno o odniesienie do poprzedniego układu gdzie chłodzone były tylko 3 elementy w tym sam GPU (bez pamięci). To po pierwsze po drugie pochrzaniony czujnik temp E8400 na prawdę nie oddaje ani trochę tego co dzieje się na procku. Blok na CPU ma podobną wydajność do D-Teka, NB i SB podobne do MCW30. Płyn jaki pływa w układzie to FESER ONE UV RED, a XTC zamontowany jest standardowo praktycznie styka się z grafą tyle że jest od spodu jest zaizolowany by nie robić zwarcia. Chłodniczka leży sobie po prostu na dole. Gdzieś powinienem mieć foto to później update zrobie. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Mam do ciebie jeszcze jedno pytanie jak z hałasem i wydajnością XTC OCZ na ramach?? Warto to kupić?? Bo moje ramy bez obiegu powietrza się trochę grzeją :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Mam do ciebie jeszcze jedno pytanie jak z hałasem i wydajnością XTC OCZ na ramach?? Warto to kupić?? Bo moje ramy bez obiegu powietrza się trochę grzeją :/ ogółem wiele osób mówi, że nie warto i ja się dziwię... u mnie XTC lata na 5V żeby cichutko było jest minimalny przepływ powietrza, ale ramy są chłodne, a nie gorące, więc IMHO warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Jak ramy maja radiatory to wystarcy zeby lekko na nie cos wilo i beda mialy super temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...