Skocz do zawartości
Lagier

Dark Project By Lagier - Wc Rev 5.0 & 6.x -dużo Fot!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

po okresie stagnacji jaki niestety zagościł w mojej obudowie nadszedł czas na małe zmiany... Oto co z nich wyszło.

Krótka specyfikacja zmian względem poprzedniej wersji: W samym układzie w zasadzie zmienił się tylko blok na CPU i jest to HeatKiller LC 3.0. Sama obudowa zyskała nieco inne wnętrze. Wszystkie szpecące dziury zostały wyłożone elementami ze szczotkowanej stali nierdzewnej, kabelki skrzętnie (choć nie do końca) ukryte, płyn to już standardowo Feser One tym razem niebieski. Całość po ogólnym ogarnięciu prezentuje się następująco:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

pozdr

Lag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwie rzeczy: trochę cienkie węże(preferuję "grube") oraz taśma na 8pin od mobo...

A tak to ślicznie gra i buczy.

Węże to 16 mm więc nie, aż takie cienkie ;] a taśma cóż no nie bardzo jest inna opcja z tego względu że to dorabiana przedłużka zasilania. THX za komenty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest pięknie Dołączona grafika

Jedyna rzecz, którą bym zmienił, to zamiana miejscami złączek na boczku SB, aby węże się nie krzyżowały :)

Sprawdzone, niestety powstaje wtedy zbyt duże naprężenie na blok powodowane przez bardzo ostro zawinięty wąż. Istnieje wtedy spore ryzyko uszkodzenia chipsetu... więc pozostanę przy obecnym rozwiązaniu. Dzięki za sugestię.

Edytowane przez Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lagier ; kibelek syci :D Co to za grafa i blok na niej ? Srubki mogles lekko podciac z bloku gpu ( wiem, [ciach!]lek sie czepiam ). I myslalem, ze masz caly zestaw na mobo, a Ty wsadziles swifa na mostek ;)

Grafa to XFX 8800GS XXX, a blok to Aquagra FX jedyny taki FC jaki znalazłem w DE, który na tą grafę pasuje :) co do śrubek to przyznaję, masz rację :)

EDIT:

całego mobo by mi chłodnica nie pociągnęła... i tak już ledwo zipie...

Kocham Cię . Wyjdziesz za mnie ? nie odmawiaj proszę

więcej fot plz

Zabiłeś mnie tym tekstem :D :lol: :plom:

Edytowane przez Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi