Dr_Dres Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 instalował go już ktoś ?... Ja tak i wróciłem do starego podobno miał mieć ustawieni fsb 110/110, fastwrites lepszą wydajność itd itd :) A tu kicha :x nadal 107/107 zamiast 110 żadnych nowych uzytecznych opcji a co do stabilności to po załadowaniu systemu po ok. 30/40 s. zwis :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozer Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Spytam się kumpla jaki ma.Zakręcił D1000 na 112Mhz i wporzo.Poszedł nawet na 124Mhz.Widziałem.Jak się dowiem dam Ci znać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eda Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 heja! a ktorego BIOS-u uzywasz, bo jest kilka wersji. ostatnio wyszedl nowy CheepoBIOS 1.01. Jest stabilny jak piorun, i ma wiele ustawien FSB np. 107,112,124,133,135 itd. jednak nie mozna przeginac z ustawieniami dla pamieci. Moj durak 1000@1112 na tej plytce na 1240 idzie ale sie zwiesza po kilku minutkach, ale na 1112 idzie spox (mam bardzo cienki coolerek -20zl to kosztowalo) bios mozna zassac z tej stronki http://k7s5a.republika.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Też mówiłem że z nowym mi się wywala, czyli z chb0429f spróbuje jeszcze raz teraz z wersją bez lanu i może pójdzie Co nie zmienia sprawy że w opisie pisze że 107 zostało zmienione na 110 a w żeczywistości tak nie jest... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucha Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 "ż"eczywiscie to moze powinienes sie wyniesc z 9 lo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zamknij dupę ! :D Ale w sumie może powinno się dodać automatyczne poprawianie txt-ów w postach :wink: tak dla ułatwienia dla dysortografów :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikt Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 mam pamieci no name i ida na max ustawienniach :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2002 Pytanie moze glupie - rozumiem, ze z uzyciem tego BIOSu do podkrecania proca nie bede musial odblokowywac mnoznika? :) Podkreci sie samym FSB? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2002 Pewnie ze samym FSB moj Athlon 1333 chodzi 1500 super stabilnie. Bios jest zarabisty tylko po cholere to glupie logo??? Ponad to nowy bios ma odblokowane Fastwrite :D. Polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2002 Mój też jest stabilny przy podkręcreniu z 1000 na 1500 i zwiększeniu napięcia na 2V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Puscilem mojego TB 900 na 107 i 112 (na razie ;) ) i chodzi! :) Calkiem sympatyczny ten BIOS :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piernik Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Mam pytanko odnośnie CheepoBIOS 1.01. Ustawiłem sobie magistralę na 107/107 i chodzi OK, ale próbowałem też na 112/112. Geralnie OK tylko niestety czasami się wiesznął. I tak się zastanawiam czy można (i jak) zmienić w tym biosie napięcie, bo ja mam te opcje wyłączone... To samo jeżeli chodzi o mnozniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...