Skocz do zawartości
Dr_Dres

ECS k7s5a nowy bios oc

Rekomendowane odpowiedzi

instalował go już ktoś ?... Ja tak i wróciłem do starego podobno miał mieć ustawieni fsb 110/110, fastwrites lepszą wydajność itd itd :)

A tu kicha :x nadal 107/107 zamiast 110 żadnych nowych uzytecznych opcji a co do stabilności to po załadowaniu systemu po ok. 30/40 s. zwis :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heja! a ktorego BIOS-u uzywasz, bo jest kilka wersji. ostatnio wyszedl nowy CheepoBIOS 1.01. Jest stabilny jak piorun, i ma wiele ustawien FSB np. 107,112,124,133,135 itd. jednak nie mozna przeginac z ustawieniami dla pamieci. Moj durak 1000@1112 na tej plytce na 1240 idzie ale sie zwiesza po kilku minutkach, ale na 1112 idzie spox (mam bardzo cienki coolerek -20zl to kosztowalo) bios mozna zassac z tej stronki http://k7s5a.republika.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mówiłem że z nowym mi się wywala, czyli z chb0429f

spróbuje jeszcze raz teraz z wersją bez lanu i może pójdzie

Co nie zmienia sprawy że w opisie pisze że 107 zostało zmienione na 110 a w żeczywistości tak nie jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko odnośnie CheepoBIOS 1.01.

Ustawiłem sobie magistralę na 107/107 i chodzi OK, ale próbowałem też na 112/112. Geralnie OK tylko niestety czasami się wiesznął. I tak się zastanawiam czy można (i jak) zmienić w tym biosie napięcie, bo ja mam te opcje wyłączone... To samo jeżeli chodzi o mnozniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...