modman Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Witam , gdy wkładałem kartę SD do czytnika to mi się połamała, ale na szczęście nie elektronika i plastik, jedynie zgubił mi sie ten mały plasticzek od blokady karty , i jest problem wykrywa kartę , ale chce mi ją z formatować , a tam mam ok 400 fotek i nie chcę ich stracić :( . Co zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Np. Digital Image Recovery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modman Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Pisze : Not Ready - To dla tego że nie ma tego plastiku, da się to czymś zastąpić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Innym kawałkiem plastiku? :D Spróbuj sam to czymś zrobić, a jeśli nie - pozostaje serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Przy plasticzku była pewnie jakaś metalowa blaszka, która złączała ze sobą dobre piny na płytce od karty. Jak zgubiłeś plasticzek to blaszki pewnie też nie będzie. Zastąp ją czymś na jakiś czas, albo coś dorób :D. Bardzo prawdopodobne, że będziesz musiał rozerwać kawałeczek plastikowej obudowy karty, żeby dotrzeć do miejsca w którym plasticzek przełączał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 No nie byłbym pewien czy ten switch od zapisu styka jakieś piny. Bo z tego co wiem to gniazdo sprawdza położenie blaszki. Ale niewykluczone że dodatkowo również jakieś piny są złączane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Dokładnie, element sprawdzający jest w czytniku, a nie karcie. Otworzyłem mini czytniczek kingstona i jest tam blaszka, która styka sie z metalowym stelażem na kartę w zależności w jakiej pozycji jest plasticzek w karcie. No to teraz wszyscy są pewni :D Więc rozwiązaniem problemu może być nawet kawałek przyklejonego plasticzku lub wsadzony w kartę mały papierek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 najprosciej kupic jakas mala karte sd http://allegro.pl/16244_64mb.html?id=16244...p;change_view=1 i podmienic wszystko :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...