Maq4all Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Witam, mam pytanie czy są jakieś w sprzedaży wersje LINKSYS WRT54GL-EU do których nie da się w wgrać np. Tomato czy OpenWrt? Chciałbym się upewnić ponieważ mam zamiar zamówić ten router, ale tam gdzie chcę kupić nie potrafią mi powiedzieć w jakiej wersji dostanę ten router. Czy jednak muszę szukać gdzieś jakiegoś pewnego w wersji 1.1 lub niższej? Z góry wielkie dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 z alternatywnym softem działają wszystkie wersje wrt54gl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 na stronce tomato: http://www.polarcloud.com/tomato jest wyszczegolniona wersja 1.x :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maq4all Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 OK, wielkie dzieki, musialem sie upewnic, bo moze akurat cos nowego wypuscili ;], z czym mogą być problem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) szukam routera z rozbudowaną sekcją QoS, myślę o połączeniu Tomato z linksysem wrt54gl-EU 1.1 czy dobrze celuję ? a swoją drogą jaki modem na annex A powinienem dobrać do ww ? Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez Krzynek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 modem Linksysa AM200 + wrt54gl-EU 1.1 lub Asus 500gP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) 150 zł na sam modem to trochę duzo wydaje mi się, z kolei zasysanie bez udziału komputera wiąże się z posiadaniem hdd na usb 2 co zwieksza koszt i tak juz nie mały zreszta niepotrzebne są mi 2 routery czy cos innego moze byc ? Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez Krzynek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zamiast Linksysa AM200 możesz wziąć http://allegro.pl/item230230136_us_robotic..._net24_itp.html http://allegro.pl/item231408034_lucent_pip...bcm_gratis.html i do tego wrt54gl....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 no dobrze, Lucent Pipe, ale ile jest on wart bo nie wiem do ilu mogę licytować chyba jest to towar trudno dostępny z tego co widzę i z tego co rozumiem to trzeba by go ustawić w tryb bridge aby nie działał jako router tylko jak modem, tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 dokładnie tak :] sam mam tego lucenta i jak chcesz mogę Ci go sprzedać :D nad linksysem też się zastanawiam :D więc komplecik byś już miał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 niektorzy twierdza o jakichś problemach z wrt54gl z p2p nie ukrywam ze wlasnie dlatego chcę mieć mozliwosc konfiguracji QoS aby uniknąc problemow z zamulaniem lacza no i tak wlasciwie co oznacza dopisek EU przy nazwie routera ( czytalem opinię że na te modele nie wgra się alternatywny soft ) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 eu oznacza ver, europejską z tego co pamiętam :] co do p2p to nie spotkałem się z żadnymi problemami :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 tak, chyba ostatecznie zdecyduję sie na combo linksysa wrt54gl EU + AM200 tylko proszę o informacje jak je później skonfigurować, o bridge wiem ale co dalej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) Podepnę się Miałem kupować wrt54gl 1.1 nówkę za 240 ale znalazłem taką ofertę wrt54g v 3.1 (czyli tomato można wgrać) za 165zł z przesyłką http://allegro.pl/item228775804_linksys_wr...gwarancja_.html Jaka jest różnica i czy warto przyoszczędzić te 75zł czy jednak dołożyć? Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) ja kupilem uzywke za 150 i nie ma zadnych problemow v.2.2.. Edytowane 1 Września 2007 przez darksigns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maq4all Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) no i tak wlasciwie co oznacza dopisek EU przy nazwie routera ( czytalem opinię że na te modele nie wgra się alternatywny soft ) ?Ja przedwczoraj kupiłem tego Linksysa Wrt54gl-eu (v 1.1) i nie miałem większych problemów z odpaleniem tomato na nim (po wgraniu tomato przestał odpowiadać, ale wystarczyło wciśnięcie resetu z tyłu routera i wszystko śmiga). A te całe EU to jest wersja Europejska, z tego co czytałem to różnica leży w mocy nadajnika (w europie jest dozwolona 10krotnie mniejsza moc w porównaniu z USA czyli tylko 100mW). Edytowane 1 Września 2007 przez Maq4all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Tu nie chodzi o moc nadawania, tylko o standard wtyczki i napięcia zasilającego (w Europie 230V a w stanach chyba 110V). Są jeszcze np wersje UK (United Kingdom, bo mają inne wtyczki zasilające). Moc nie ma tu nic do rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) ja kupilem uzywke za 150 i nie ma zadnych problemow v.2.2..ale wrt54gl czy wrt54g ? edit : no tak, głupie pytanie hehe Edytowane 1 Września 2007 przez Krzynek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Też kupiłem niedawno na allegro "tańsze" (poserwisowe?) wrt54g v 3.1 i tomato śmiga jak ta lala.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Też kupiłem niedawno na allegro "tańsze" (poserwisowe?) wrt54g v 3.1 i tomato śmiga jak ta lala....Od kogo kupowales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Czyli rozumiem ze w sprzedazy nie ma wersji innych niz te ktore obsluguja alternatywne firmware (chodzi o wrt54gl-eu). Sorki ze powtarzam pytanie ale raz jest ze "wszystkie" raz ze 1.0 i 1.1 a raz ze 1.x i juz nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 nie widzialem ich w wersji powyzej 1.. a 1.x a 1.0/1.1 to przecie to jedno i to samo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 nie widzialem ich w wersji powyzej 1.. a 1.x a 1.0/1.1 to przecie to jedno i to samo :) nieistotne. Kupilem v1.1 i dziala znakomicie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...