Skocz do zawartości
Maq4all

Linksys Wrt54gl-eu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie czy są jakieś w sprzedaży wersje LINKSYS WRT54GL-EU do których nie da się w wgrać np. Tomato czy OpenWrt? Chciałbym się upewnić ponieważ mam zamiar zamówić ten router, ale tam gdzie chcę kupić nie potrafią mi powiedzieć w jakiej wersji dostanę ten router.

Czy jednak muszę szukać gdzieś jakiegoś pewnego w wersji 1.1 lub niższej?

Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

150 zł na sam modem to trochę duzo wydaje mi się, z kolei zasysanie bez udziału komputera wiąże się z posiadaniem hdd na usb 2 co zwieksza koszt i tak juz nie mały zreszta niepotrzebne są mi 2 routery

czy cos innego moze byc ?

Edytowane przez Krzynek1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niektorzy twierdza o jakichś problemach z wrt54gl z p2p

nie ukrywam ze wlasnie dlatego chcę mieć mozliwosc konfiguracji QoS aby uniknąc problemow z zamulaniem lacza

no i tak wlasciwie co oznacza dopisek EU przy nazwie routera ( czytalem opinię że na te modele nie wgra się alternatywny soft ) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się

Miałem kupować wrt54gl 1.1 nówkę za 240 ale znalazłem taką ofertę

wrt54g v 3.1 (czyli tomato można wgrać) za 165zł z przesyłką

http://allegro.pl/item228775804_linksys_wr...gwarancja_.html

Jaka jest różnica i czy warto przyoszczędzić te 75zł czy jednak dołożyć?

Edytowane przez aldam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i tak wlasciwie co oznacza dopisek EU przy nazwie routera ( czytalem opinię że na te modele nie wgra się alternatywny soft ) ?

Ja przedwczoraj kupiłem tego Linksysa Wrt54gl-eu (v 1.1) i nie miałem większych problemów z odpaleniem tomato na nim (po wgraniu tomato przestał odpowiadać, ale wystarczyło wciśnięcie resetu z tyłu routera i wszystko śmiga).

A te całe EU to jest wersja Europejska, z tego co czytałem to różnica leży w mocy nadajnika (w europie jest dozwolona 10krotnie mniejsza moc w porównaniu z USA czyli tylko 100mW).

Edytowane przez Maq4all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi