Skocz do zawartości
Rascal666

Fallout Mmorpg

Rekomendowane odpowiedzi

http://uk.gamespot.com/news/6163235.html

nawet na onecie byl wczoraj news o tym :F

Ciekawi mnie na jakiej zasadzie firma ktora byla bankrutem uskladala nagle tyle milionow zielonych :F

Wiem ze gry MMO sa zajebiscie dochodowe - patrz WoW ale tez trzeba ogromu pieniedzy na stworzenie warunkow aby tego rodzaju gra funkcojonwala prawidlowo....

Jezeli calosc sie potwierdzi i rzeczywiscie prawowici tworcy Fallouta ---> Interplay stworza Fallouta MMO to obawiam sie o moje studia %)

Edytowane przez Rascal666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było już o tym kilka "newsów" ;). Nic nie jest narazie pewne. Fajnie by było jakby coś takiego powstało (chociaż dobrego fallouta jako mmorpg bedzie bardzo ciężko zrobić). Nawet jakby powstał taki Fallout to i tak pewnie z ratem T przypominałby za bardzo WoW'a. Gry adult sie tak dobrze nie sprzedają. No i jeszcze dochodzi kwestia abonamentu (który średnio mi sie podoba).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym placil ten abonament bez wahania gdyby ta gra bylaby rzeczywiscie tym falloutem :F

budzet imponujacy mnie ciekawi jak mozna rozwiazac kwestie systemu walki w czyms takim jak MMORPG bo tur to raczej nie ma szans tam umiescic a co za tym idzie jak juz wspomniales ciezko byloby wykominowac cos sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli Bethesda spartoli 3 to zostanie nam jeszcze mmo :P

chociaz znajac zycie nie bedzie to ten sam klimat co singleplayer. Ale jak bedzie duzo ludzi majacych doswiadczenie z 1 i 2 to pewnie i klimat sam sie uformuje :P Trzymam kciuki za Interpaly :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby jeszcze w tym Falloucie MMO "umieszczono" swiat znany z 1 i 2. Wyobrazcie to sobie eksplorujac swiat penetrujemy w 3D lokacje z f1 i f2.... poezja... Co do dzieci neo vide WoW ... gdyby gra okazala sie sukcesem to sie tego nie da uniknac jednak mysle ze starzy wyjadacze w taki lub inny sposob laczyliby szeregi np w jakichs elitarnych gildiach lub cos w ten desen... Oby to wogole powstalo.... daloby to strumien hajsu dla interplaya a wtedy mozemy sie spodziewac dobrych gier z ich stajni.... (moze fallout4 single :P)

Co do rate'a TYLKO ADULT! Fallout bez krwi przemocy brudu i sexu jest jak PiS bez kaczynskiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby jeszcze w tym Falloucie MMO "umieszczono" swiat znany z 1 i 2. Wyobrazcie to sobie eksplorujac swiat penetrujemy w 3D lokacje z f1 i f2.... poezja... Co do dzieci neo vide WoW ... gdyby gra okazala sie sukcesem to sie tego nie da uniknac jednak mysle ze starzy wyjadacze w taki lub inny sposob laczyliby szeregi np w jakichs elitarnych gildiach lub cos w ten desen... Oby to wogole powstalo.... daloby to strumien hajsu dla interplaya a wtedy mozemy sie spodziewac dobrych gier z ich stajni.... (moze fallout4 single :P)

Co do rate'a TYLKO ADULT! Fallout bez krwi przemocy brudu i sexu jest jak PiS bez kaczynskiego.

Sny i marzenia niestety :|. $ sie liczy wiec devy zwracają też uwaga na rating... Chociaż mam nadzieje, że bedzie klimowo i "prawdziwie" z plusami i minusami tego chorego świata ;] jak z F1 i F2 bo przecież to Interplay (który jednak nie ma kasy ;p).

Co do praw do single wiem ze musieli sie ratować ale odsprzedanie im Beth to była ogromna pomyłka :<.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do adult i klimatu - raczej na pewno wylacznie Adult to nie bedzie, bo nie ma w tym az takiej kasy.

Mozliwe, ze zrobia serwery bardziej roleplayowe, na ktorych grono graczy bedzie mniejsze, ale beda one mocno moderowane i zadne dzieci Neo nie beda tam mialy wstepu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A PISuar bez kaczorów ... byłby chyba lepszy więc kiepskie porównanie icon_razz.gif

zle zinterpretowales moje przeslanie --> mialem na mysli ze to cos niemozliwego

Co do praw autorskich to czy nie jest aby tak ze Interplay sprzedal Bethesdzie prawo do "JEDNEJ" czesci w singlu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do praw autorskich to czy nie jest aby tak ze Interplay sprzedalethesdzie prawo do "JEDNEJ" czesci w singlu ?

Hmmm sprzedal im prawa do tytulu, bez opcji MP, ale z drugiej strony nikt nie potwierdzil/zaprzeczyl ze Bethesda nie moze zrobic i IV czesci Fallouta - wie ktos cos na ten temat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Hmmm sprzedal im prawa do tytulu, bez opcji MP, ale z drugiej strony nikt nie potwierdzil/zaprzeczyl ze Bethesda nie moze zrobic i IV czesci Fallouta - wie ktos cos na ten temat?

Bethesda już spory czas temu ogłosiła, że trójka to nie będzie jedyna część od nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

No, bedzie klimat... "WTF n00b lolz pwned" itp.

Czy ja wiem to co się dzieje czasem na TS przekracza ludzkie pojęcie :ploom: jak np ten Tibijczyk

Ogólnie w każdej grze idzie się nieźle uśmiać przynajmniej nie stracony czas na spekcie po tym jak nas zabiją :D

Uwaga niecenzuralne teksty

http://odsiebie.com/pokaz/547458---2462.html

Edytowane przez chronicsmoke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja akurat bardziej licze na trojke niz na to cos. Powod? Trojka bedzie dla pojedynczego gracza, weic bedzie miala jakas fabule (no i zostaje opcja modow).

MMO = brak fabuly i dialogow. Zreszta, o klimacie bylo wyzej.

IMHO wyjdzie z tego postapokaliptyczna strzelanka z Pipboyem i Falloutem w nazwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja akurat bardziej licze na trojke niz na to cos. Powod? Trojka bedzie dla pojedynczego gracza, weic bedzie miala jakas fabule (no i zostaje opcja modow).

MMO = brak fabuly i dialogow. Zreszta, o klimacie bylo wyzej.

IMHO wyjdzie z tego postapokaliptyczna strzelanka z Pipboyem i Falloutem w nazwie.

Aaaa czyli Fallout 3 :P A poważnie to Fallout Mmorpg ma jeszcze mniejsze szanse być FALLOUTem niż F3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zależy na co bedzie gra nastawiona ;]. Na pvp czy pve, bardziej na roleplay niż na akcje i czy bedzie można grać na oddzielnych serwerach (jak nie w mmo NWN) gdzie od graczy bedzie wymagane granie swojej roli a nie robienie burdelu.

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie z Costim w pelnej rozciaglosci. Gry MMORPG skierowane sa do niewyksztalconych umyslow, ktore latwo wsiakaja w wirtualny swiat polegajacym glownie na levelowaniu i grindzie. Na tym polegaja gry MMORPG, im wiecej poswiecisz zycia na wirtualne przygody, tym wiecej zyskujesz sprzetu/leveli/wirtualnych znajomych , a na tobie zyskuje firma sciagajac oplaty za subskrypcje.

wg mnie to swietny sposob na zarabianie pieniedzy lub na zmarnowanie zycia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie z Costim w pelnej rozciaglosci. Gry MMORPG skierowane sa do niewyksztalconych umyslow, ktore latwo wsiakaja w wirtualny swiat polegajacym glownie na levelowaniu i grindzie. Na tym polegaja gry MMORPG, im wiecej poswiecisz zycia na wirtualne przygody, tym wiecej zyskujesz sprzetu/leveli/wirtualnych znajomych , a na tobie zyskuje firma sciagajac oplaty za subskrypcje.

wg mnie to swietny sposob na zarabianie pieniedzy lub na zmarnowanie zycia.

To pod ta teorie można podciągnąć 100% wydawanych gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pod ta teorie można podciągnąć 100% wydawanych gier.

No to wymien te gry, w ktore bylbys w stanie grac 6h-12h dziennie, olewajac znajomych,rodzine,szkole,prace,obowiazki, inne przyjemnosci itp itd. i przy ktorych mowilbys ze "juz za chwile odchodze" , a potem 3h a ty dalej grasz ??!?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi