Genon Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Witam!!! Co sądzicie o tej obudowie?? (http://www.cooling.pl/antec-nine-hundred,produkt,1761.html), wydaje mi sie ona całkiem przyzwoita, dobrze chłodzona (nawet bardzo, a przedewszystkim o to chodzi), pojemne wnętrze, design także mi odpowiada. Chętnie wysłucham waszych opinii i sugestii co do tej obudowy, czy nie jest ona zbyt głośna itp itd. Z góry zaznaczam ze cena tej obudowy 499zł to maksimum jakie jestem w tanie dać za obudowe więc nie polecajcie jakichś rozwiązań z komosu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xardas45 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 http://www.pixmania.com/pl/pl/553728/art/a...-hundred-c.html tu masz taniej. W tym sklepie za tyle kasy ile możesz przeznaczyć mógłbyś kupić to http://www.pixmania.com/pl/pl/166229/art/a...ormance-on.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) Ogólnie buda bardzo mała. Chcesz budy przestronnej wybierz coś o większych rozmiarach. Medium, a nie midi :) pzdr Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Genon Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 dzięki za linka, a co sądzicie o tej obudowie warto wydac te 400 zł?? nie zabije mnie chałas?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeslawek Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) http://www.pixmania.com/pl/pl/553728/art/a...-hundred-c.html tu masz taniej. W tym sklepie za tyle kasy ile możesz przeznaczyć mógłbyś kupić to http://www.pixmania.com/pl/pl/166229/art/a...ormance-on.html Przesyłka kosztuje 169 zł. W cooling.pl taniej. Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez grzeslawek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Genon Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 169 zł przesyłka?? gdzie?? na pixmani koszt przesyłki wynosi 41 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 tyle że ten sklep jest niepewny, ja dzień żołnierza w Iraku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Genon Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Niepewny to znaczy co?? przysyłaja w "kawałkach" czy nie przysyłaja wcale?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Bardzo fajna obudowa, bardzo polecam jakoś nie czuje żeby mała była, wiatraczki które dostaniesz do obudowy to jakieś tam tri-coole czy jakoś sie tak one nazywają, jak je ustawisz na najniższe obroty to da się z nimi wytrzymać, ale tak naprawdę jedynym dobrym wyjściem jest ich wymiana na jakiekolwiek inne wg. własnych preferencji wiatraczki 120mm ( np. noctua, fander, noiseblocker ) poza tym fabrycznie nie masz wiatraka kolo okienka oraz oczywiście wiatraka pod tytułem 200mm (tego u góry) nie wymienisz bo nie ma specjalnie na co ale z nim nie jest źle... podsumowując - obudowa bardzo ładna gtx sie w niej podobno mieści, gts sie napewno mieści i troche miejsca ma sporo wiatraczków, ladne okienko, bardzo ładne wykonanie, znaczy starannie wykonanie chociaż mogłem trafić na dobry dzień jakiegoś chińskiego robotnika po prostu ;] a i jeszcze przygotuj sie na wrażenia wzrokowe niecodzienne za pierwszym razem jak odpalisz obudowę bo mnie poraziła ilość niebieskich światełek... przede wszystkim na przednich wiatrakach,ale to w końcu kwestia gustu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Długo nie było nic pisane ale że zakupiłem taka własnie bude to troszke napisze do tych co sie nie umią zdecydowac.Mialem predzej bude big tower chiefteca i niby mozna duzo wentyli tam zalozyc ale w gruncie rzeczy nie na tym polega ze im wiecej wentyli tym lepiej bedzie wszystko schlodzone.Jako ze u mnie ciezko bylo dorwac bude antca twelve hundred to kupilem nine hundred, troche sie na poczatku martwilem ze bede mial biede powsadzac wszystko.Tu sie pomylilem, wydaje sie byc mala lecz w srodku naprawde jest duzo miejsca.3 dyski,naped i 2 panele pieknie weszlo(jeszcze 2 dyski dojda).Scythe Infinity jest zalozony bez wentylatora bo naprawde tam jest tak duzo przeplyw powietrza ze nie trzeba zakladac.Dodam ze wentylatory chodza caly czas na minimum i naprawde wystarcza to w zupelnosci.Z boku jest miejsce na nastepna 120 ale juz nie zakladam bo moze sie pogorszyc przeplyw powietrza (nie ma tez sensu a, jakby ktos chcial to musi jedna krawedz wentylatora do polowy obciac bo bedzie kolidowac z Scytche ).Wentylator 200mm wyglada konkretnie,pieknie targa powietrze przez co pamieci sa zimne(wtedy sie strasznie grzaly),z zasilacza leci chlodniejsze powietrze niz predzej.Na plycie NB jest chlodniejsze o jakies 7C'.Coz bym mogl wiecej napisac, swietna obudowa warta swojej ceny, montaz bez problemowy, ladnie podswietlone oraz dobre wykonczenie.To ze nie jest pomalowana w srodku to w niczym nie przeszkadza bo i tak jak damy wszystko to nie wiele tego widac.Nic a nic nie zaluje ze Ją kupilem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Jest możliwość odłączenia podświetlenia wentyli w tej budzie? Sama buda wygląda nieźle i zastanawiam się nad jej kupnem ale u mnie komp chodzi na okrągło i "błękitna łuna" mogłaby przeszkadzać wieczorem i w nocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwd Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 (edytowane) A co z hałasem z wentyli i dysków i czy obudowa przenosi drgania z hdd i dvd? Jak ktoś ma jakieś fotki kompa w tej budzie to bardzo proszę o podesłanie linka. Chciałbym zobaczyć czy faktycznie jest w niej dużo miejca. Edytowane 4 Września 2008 przez wwd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Nie idzie odłączyć oświetlenia.Mnie nie drażnią te światełka.Hałas taki sobie, miałem je ustawione na minimum ale teraz je mam przez panel.Drgań buda nie przenosi(3 dyski).Problemem może być kurz ale pończocha ta sprawę załatwiła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Czy wpiecie w tej obudowie zasilacza wiatrakiem do gory ma jakis wplyw na jego dzialanie i cyrkulacje powietrza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 "Wiatrakiem do góry" to normalna pozycja pracy zasilacza w 300, 900 i 1200. Jakoś nie zauważyłem problemów z działaniem :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...