noxon Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) witam, chcialbym zaczerpnac pomocy przy wyborze pamieci, mianowicie, mam z tym drobny problem, bo producentow wielu, i ceny rozne, nie wiem na co sie zdecydowac, zebym byl zadowolony i wspołgralo to z caloscia. aktualnie mam 256 MB ddr z vdata PC3200 (400MHz) cl 2.5 plyta glowna to MSI KT4AV, i CPU athlon 2800+ przy tej plycie jest drobny problem, bo procesor dziala na szynie 333MHz, i pamieci nie dzialaja w takim przypadku na 400MHz (wiec mam ustawione na 333, ma to pewnie jakies znaczenie przy wyborze nowych pamieci) chcialbym kupic 1GB, z racji tego, ze plyta nie obsluguje duala, to w jednej kosci, no i tu zaczyna sie problem :D mam na oku takie pamieci : - GEIL ( http://www.agito.pl/ddr/geil_ddr_pc3200_10....396.41851.html ) - GOODRAM ( http://www.agito.pl/nonecc_standard/goodra....718.36101.html ) - KINGSTON ( http://www.agito.pl/nonecc_standard/kingst...718.11329.html) wszystkie sa w okolicach 200zl, wiec nie wiem czy warto dac wiecej za GEIL'e czy nie oplaca sie przy mojej plycie i lepiej kupic GOODRAM'y albo KINGSTON'y :] dodam jeszcze, ze nie zalezy mi strasznie na OC, w gry tez zadko gram, czesciej korzystam np z programow do grafiki. z gory wielkie dzieki za pomoc . Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez noxon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Spokojnie możesz brać najtańsze pamięci. Z tym procesorem nie będzie różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermaltake Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 proponuje kupić GELLe, inwestycja w przyszłość... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 w jaką przyszłość :lol2: DDR, socket a nie mają przyszłości. Brać najtańsze Goodramy/Corsairy/Twinmosy za 160 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermaltake Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 w jaką przyszłość :lol2: DDR, socket a nie mają przyszłości. Brać najtańsze Goodramy/Corsairy/Twinmosy za 160 zla ile według Ciebie kosztują Gelle?? o ile się orientuje to z średniej półki ok. 140zł,, a tak wogóle po co kupywać jakieś badziewie żeby się od razu nadało na złom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 a ile według Ciebie kosztują Gelle?? o ile się orientuje to z średniej półki ok. 140zł,, a tak wogóle po co kupywać jakieś badziewie żeby się od razu nadało na złom.wole juz goodram niz geil to dopiero przeraklamowany zlom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Gdzie ty kupisz ddr geile za 140zl ? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noxon Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 nie chce inwestowac w przyszlosc, jak bede zmienial kompa, to juz pewnie beda (juz sa) inne/lepsze standardy pamieci.. tak wiec, chce wybac optymalnie do tej konfoguracji, zeby niepotrzebnie nie przeplacac, jezeli to sie nie odbije na wydajnosci. a ceny pamieci, sa podane w linkach ( tam akurat geil'e sa za 202zl ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 akurat wydajność będzie na wszystkich bardzo podobna... Geile to może 140 zł kosztują na DDR2, ale to jest dopiero przereklamowany szmelc. Pod DDR proponuję Corsairy/Twinmosy - do znalezienia za 160 zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...