Skocz do zawartości
michalind

Zamiana Kanałów Stereo W Słuchawkach.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam kartę muzyczną zintegrowaną na płycie Gigabyte K8NF-9, sterowniki realteka AC97.

Mam pewien problem - kiedyś nie łączyły mi słuchawki, więc poszedłem do kumpla i mi je zrobił.

Ostatnio włączyłem grę i okazało się, że mam pomieszane kanały w słuchawkach - w prawym uchu słyszę to, co dzieje się po lewej stronie.

Co mogę z tym zrobić? Próbowałem instalować ffdshow i tam zamienić kanał, ale to nic nie daje. Sterowniki kX nie są przeznaczone dla mojej karty dźwiękowej. Szukałem opcji zamiany kanałów w sterownikach, ale niestety nic nie znalazłem. Jakieś inne możliwości?

Wiem, że wcześniej na forum poruszane były te tematy, ale próbowałem wszystkiego jeśli chodzi o software i nic nie dało.

PS. proszę nie pisać o zamianie kabli, bo jak miałbym to zrobić, to by problemu nie było. Nie mam w domu lutownicy, a nie będę się bawił w taśmę klejącą, bo mnie kolega znowu wyśmieje. To jest ostateczność.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie da sie ich zalozyc "na odwrot" ?

W foobarze da sie zmienic kanaly stereo, ale grach raczej nie...

Niestety ale obawiam sie ze jednak bedziesz musial sie pobawic w "zamiane kabli".

Nie da się ich założyć odwrotnie, są to 'profilowane' słuchawki, z mikrofonem.

Jeszcze jedno pytanie, bo może coś źle robię z ffdshow: wystarczy tylko zaznaczyć swap i pozamieniać tam strony, czy może trzeba zrobić coś jeszcze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi