pmp Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Witam Czy ktoś z forumowiczów wie gdzie można znaleźć (nie piszczie tylko postów - zrób se sam...) przejściówke WTX (24pin) > ATX (20pin) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Witam Czy ktoś z forumowiczów wie gdzie można znaleźć (nie piszczie tylko postów - zrób se sam...) przejściówke WTX (24pin) > ATX (20pin) ? A zamiana zasilaczy? Chodzi Ci o bude? Czy masz jakas dobra zasilke WTX i nie mozesz podpiac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Zamiana ? nie chce nic zamieniac. nie mam takiej potrzeby. Bude ? Nie chodzi o zasilacz moge podpiac bo WTX (eps12v) jest kompatybilny niejako z atx 12v, tylko ze "zatrzask" jest nie zatrzasniety z powodu innej szerokosci WTX, przez co sama wtyczka siedzi nie tak mocno jak powinna. w zwiazku z tym potrzebuje przejsciowke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Zamiana ? nie chce nic zamieniac. nie mam takiej potrzeby. Bude ? Nie chodzi o zasilacz moge podpiac bo WTX (eps12v) jest kompatybilny niejako z atx 12v, tylko ze "zatrzask" jest nie zatrzasniety z powodu innej szerokosci WTX, przez co sama wtyczka siedzi nie tak mocno jak powinna. w zwiazku z tym potrzebuje przejsciowke. Albo ewentualnie zamienic wtyczki. Mozesz przelozyc odpowiednio piny z wtyczki WTX do wtyczki ATX, a te z WTX-owej co Ci pozostana zaizolowac na wszelki wypadek koszulkami termokurczliwymi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 myślalem o tym, ale nie mam pojecia jak wydrapac z wtyczki, koncowki kabli - sa bardzo mocno zacisniete w srodku, na dodatek haczyki od koncowek powchodzily w naciecia, nie mam tak cienkiego.mocneg i precyzyjnego narzedzia (igla elektroniczna odpada) zeby je poodginac i wyjac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 myślalem o tym, ale nie mam pojecia jak wydrapac z wtyczki, koncowki kabli - sa bardzo mocno zacisniete w srodku, na dodatek haczyki od koncowek powchodzily w naciecia, nie mam tak cienkiego.mocneg i precyzyjnego narzedzia (igla elektroniczna odpada) zeby je poodginac i wyjac. A spinaczem probowales? Ja rozebralem wtyczke ATX spinaczem - potem dalo sie zlozyc bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 no ale co mi da spinacz ? od gory, nie ma jak dostac sie do haczykow, od dolu tez - wtyczka jest tak skonstrukowana zeby nie dalo sie wyjac kabelkow po ich wlozeniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Dla chcącego nic trudnego - ja też modyfikowałem wtyczkę spinaczem - trzeba odgiąć haczykdo środka - dopchnąć wtedy on zeskoczy i wyjmować .... Po chwili idzie bez problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 moze kup gniazdko WTX i wtyczke ATX i zrob przejsciowke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...