Skocz do zawartości
Samuelson

Upierdliwy Wirus

Rekomendowane odpowiedzi

Zna ktos sposób na usuniecie wirusa trojan Tysin? Znajduje sie w folderze System volume information,Avast sobie z nim nie umie poradzic wiec chcialem go usunac recznie lecz nigdzie nie umiem zlokalizowac tego folderu.Dodam jeszcze ze wirus znajduje sie na partycji na ktorej kiedys byl system.

Edytowane przez Samuelson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

format i tyle, ja bym się nie bawił w żadne "usuwanie" antywirami, na przyszłość wywal IE i zacznij używać przeglądarki z prawdziwego zdarzenia.

no i uważaj co otwierasz..

w narzędzia - opcje folderów zaznaczasz pokaż pliki systemowe, następnie uruchamiasz windows w trybie awaryjnym, uruchamiasz eraser i usuwasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Co ma przeglądarka do folderu SVI?

2. Nie przyszło Ci do głowy że jest ukryty i systemowy? Włącz odpowiednie opcje w widoku.

3. Do czego tu potrzebny Eraser? Zwykłe usuń wystarczy.

Właczona mam opcje pokaz ukryte pliki i foldery caly czas i juz tak sprawdzałem ale nigdzie nie znalazłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Co ma przeglądarka do folderu SVI?

2. Nie przyszło Ci do głowy że jest ukryty i systemowy? Włącz odpowiednie opcje w widoku.

3. Do czego tu potrzebny Eraser? Zwykłe usuń wystarczy.

fachowcu a nie wiesz o tym że wirusy nawet jak je usuniesz to powracają?? nie uczyłeś się o tym w szkole?? eraser właśnie służy do tego aby usunąć tak aby już nie powrócił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pousuwaj punkty przywracania systemu, to taki blindshot bo ..

... pomyśl może pod tym kątem - nie będzie za ciebie nikt robił roboty, z doświadczenia wiem że google jest przyjacielem tych którzy chcą znaleźć a zwykła kultura wymaga aby sprawdzić zanim się komuś d pozawraca ;]

stranded - vote idź odpocznij

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

format i tyle, ja bym się nie bawił w żadne "usuwanie" antywirami, na przyszłość wywal IE i zacznij używać przeglądarki z prawdziwego zdarzenia.

no i uważaj co otwierasz..

format ?? :mur: Miałem już dziesiątki jeśli nie setki wirusów, wieloma z nich specjalnie zaraziłem kompa "dla zabawy" i z każdym sobie poradziłem, a całość zajmowała mi mniej czasu niż format i instalowanie wszystkiego od nowa. Do formata byłem zmuszony raz po instalacji sterowników nvidii . formatowanie po zarażeniu wirem to szczyt ograniczenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fachowcu a nie wiesz o tym że wirusy nawet jak je usuniesz to powracają?? nie uczyłeś się o tym w szkole?? eraser właśnie służy do tego aby usunąć tak aby już nie powrócił

Hehe. Dobre. Zapiszę to sobie. :ploom:

W szkole uczyłem się informatyki, a nie takich herezji jak tutaj przedstawiasz.

Wirusy nie wracają tylko się rozmnażają co najwyżej. Komputer jest maszyną logiczną i tam nie ma cudów - może poza Windowsem, ale nie o tym mowa teraz.

Idąc dalej, to prawdziwego wirusa usuniesz tylko razem z zakażonym plikiem. Tylko programy antywirusowe są w stanie usunąć wirusa bez usuwania pliku, ale nie wszystkie to potrafią.

Zresztą co ja Ci będę podstawy tłumaczył. Poczytaj trochę prasy i naucz się pisać poprawnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyłączenie przywracania systemu to dobry pomysł, bo jeszcze nie spotkałem osoby, która by tego używała.

Aby skasować folder, musisz wyłączyć proste udostępnianie plików

w opcjach folderów, a następnie zmienić uprawnienia tego folderu przez właściwości folderu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi