Samuelson Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) Zna ktos sposób na usuniecie wirusa trojan Tysin? Znajduje sie w folderze System volume information,Avast sobie z nim nie umie poradzic wiec chcialem go usunac recznie lecz nigdzie nie umiem zlokalizowac tego folderu.Dodam jeszcze ze wirus znajduje sie na partycji na ktorej kiedys byl system. Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez Samuelson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 format i tyle, ja bym się nie bawił w żadne "usuwanie" antywirami, na przyszłość wywal IE i zacznij używać przeglądarki z prawdziwego zdarzenia. no i uważaj co otwierasz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermaltake Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 format i tyle, ja bym się nie bawił w żadne "usuwanie" antywirami, na przyszłość wywal IE i zacznij używać przeglądarki z prawdziwego zdarzenia. no i uważaj co otwierasz.. w narzędzia - opcje folderów zaznaczasz pokaż pliki systemowe, następnie uruchamiasz windows w trybie awaryjnym, uruchamiasz eraser i usuwasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 1. Co ma przeglądarka do folderu SVI? 2. Nie przyszło Ci do głowy że jest ukryty i systemowy? Włącz odpowiednie opcje w widoku. 3. Do czego tu potrzebny Eraser? Zwykłe usuń wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iron64 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 A jeśli poprzednie rady nic nie zmienią, to wyłącz przywracanie systemu na tym dysku, bo system volume information to właśnie folder w którym przechowywane są te rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samuelson Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 1. Co ma przeglądarka do folderu SVI? 2. Nie przyszło Ci do głowy że jest ukryty i systemowy? Włącz odpowiednie opcje w widoku. 3. Do czego tu potrzebny Eraser? Zwykłe usuń wystarczy. Właczona mam opcje pokaz ukryte pliki i foldery caly czas i juz tak sprawdzałem ale nigdzie nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermaltake Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 1. Co ma przeglądarka do folderu SVI? 2. Nie przyszło Ci do głowy że jest ukryty i systemowy? Włącz odpowiednie opcje w widoku. 3. Do czego tu potrzebny Eraser? Zwykłe usuń wystarczy. fachowcu a nie wiesz o tym że wirusy nawet jak je usuniesz to powracają?? nie uczyłeś się o tym w szkole?? eraser właśnie służy do tego aby usunąć tak aby już nie powrócił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 pousuwaj punkty przywracania systemu, to taki blindshot bo .. ... pomyśl może pod tym kątem - nie będzie za ciebie nikt robił roboty, z doświadczenia wiem że google jest przyjacielem tych którzy chcą znaleźć a zwykła kultura wymaga aby sprawdzić zanim się komuś d pozawraca ;] stranded - vote idź odpocznij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vodor Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 format i tyle, ja bym się nie bawił w żadne "usuwanie" antywirami, na przyszłość wywal IE i zacznij używać przeglądarki z prawdziwego zdarzenia. no i uważaj co otwierasz.. format ?? :mur: Miałem już dziesiątki jeśli nie setki wirusów, wieloma z nich specjalnie zaraziłem kompa "dla zabawy" i z każdym sobie poradziłem, a całość zajmowała mi mniej czasu niż format i instalowanie wszystkiego od nowa. Do formata byłem zmuszony raz po instalacji sterowników nvidii . formatowanie po zarażeniu wirem to szczyt ograniczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 fachowcu a nie wiesz o tym że wirusy nawet jak je usuniesz to powracają?? nie uczyłeś się o tym w szkole?? eraser właśnie służy do tego aby usunąć tak aby już nie powróciłHehe. Dobre. Zapiszę to sobie. :ploom: W szkole uczyłem się informatyki, a nie takich herezji jak tutaj przedstawiasz. Wirusy nie wracają tylko się rozmnażają co najwyżej. Komputer jest maszyną logiczną i tam nie ma cudów - może poza Windowsem, ale nie o tym mowa teraz. Idąc dalej, to prawdziwego wirusa usuniesz tylko razem z zakażonym plikiem. Tylko programy antywirusowe są w stanie usunąć wirusa bez usuwania pliku, ale nie wszystkie to potrafią. Zresztą co ja Ci będę podstawy tłumaczył. Poczytaj trochę prasy i naucz się pisać poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Właczona mam opcje pokaz ukryte pliki i foldery caly czas i juz tak sprawdzałem ale nigdzie nie znalazłem."Ukryj pliki chronione systemu operacyjnego"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samuelson Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Znalazlem folder ale jak chce go usunac recznie to wyskakuje monit z odmowa dostepu.Jak da sie usunać ten upiwrdliwy problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Musisz to zrobić w trybie awaryjnym- no chyba że właśnie w tym przypadku wyskakuje Ci ten monit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Wyłącz też przywracanie systemu, może pomóc. Ewentualnie wywal to z jakiegoś systemu uruchamianego z cd (live cd) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Wyłączenie przywracania systemu to dobry pomysł, bo jeszcze nie spotkałem osoby, która by tego używała. Aby skasować folder, musisz wyłączyć proste udostępnianie plików w opcjach folderów, a następnie zmienić uprawnienia tego folderu przez właściwości folderu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...