nowy11 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) Problem polega na tym ze zamontowalem do mojego kompa nową karte graficzną Palit GF 7600 GT AGP, zmieniłem równiez zasilacz na Amacrox warrior AX 400, i teraz tak jezeli wylacze kompa na noc i rano chce go wlaczyc laduje sie windows a potem czarny ekran , ale jak zresetuje jest juz wszystko wporzadku . nie wiem czym moze to byc spowodowane , ten motyw z czarnym ekranem po ladowaniu sie windowsa pojawia sie zawsze kiedy komputer jest troche dłóżej wylaczony np 1 godzina . dodatkowe info karta jest nowa na 3 dni dodatkowe tylne zasilanie karty jest podlaczone zakladalem systen na nowo czyscilem slot AGP plyta glowna: PM800 M7 konf.kompa proc P4 3 GHz RAM 1 GB Dysk 160 GB info o plycie zasilacz: info o zasilaczu prosze o pomoc kazda wypowiedz moze byc mi pomocna z gory dziekuje Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez nowy11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) na zasilacz to nie wygląda, jest mocny i jeszcze ma zapas. prawdopodobnie jest to problem z karta graficzna. miałem podobny objaw z ta sama płytą co Twoja albo była na tym samym chipset'cie. problem tkwił w sterownikach VIA 4in1, a dokładnie z urządzeniem "via apg to pci" (czy jakos tak podobnie) i jego sterownikiem "agp.sys" (najlepiej sprawdzic manedzer urządzeń/urządzenia systemowe/via agp to pci - właściwości/sterownik/szczegóły sterownika).rozwiązaniem było przywrócenie standardowego sterownika - manedzer urządzeń/urządzenia systemowe/via agp to pci - właściwości/sterownik/aktualizuj sterownik - nie wyszukuj, wybiore sterownik do zainstalowania/ dalej dalej... poszukaj jeszcze tutaj: forums.viaarena może to pomoże ;) a jak nie to: - aktualizacja biosu płyty gl. - spróbuj innych sterów do karty ale nie za nowych. polecam z stad : downloads.guru3d.com Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez lukebed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...